25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Bookstagrammer Isabelle geeft eerste kortverhaal uit

EIND april begon Isabelle De Moor met een bookstagram, een Instagrampagina waar over boeken wordt gepraat. Ze recenseerde een aantal titels, en ging na verloop van tijd in samenwerking met uitgeverijen. Vandaag is haar eerste gepubliceerde kortverhaal al een feit.
Toen ze begon met haar account op Instagram had Isabelle, of Isa Moora, zoals ze zichzelf noemt, waarschijnlijk geen idee dat haar een literair avontuur te wachten stond. ‘Ik had gehoord van dat soort Instagramaccounts in de Facebookgroep Boekenjagers, waar een hele hoop boekenlezers voor elkaar boeken achterlaten. Er ging voor mij een wereld open.’

In het begin postte ze vooral boeken die ze zelf had gelezen, maar na verloop van tijd ging ze in zee met enkele uitgevers, en kon ze voor hen recenseren via haar pagina. Bij één zo’n uitgeverij, Books and Butterflies, schrijven ze vaak wedstrijden uit om een kortverhaal te maken. De beste verhalen worden dan gepubliceerd in een verhalenbundel, in een e-book.

‘Ze geven de coverafbeelding en de titel mee, en het thema, de rest mag de auteur volledig zelf beslissen. Ik dacht, ik probeer dat eens, niet direct met het idee dat het me zou lukken. Maar toch, op oudejaarsavond kreeg ik het bericht dat mijn kortverhaal geselecteerd was voor de volgende verhalenbundel. Die is begin deze maand uitgekomen.’ Voor de volgende verhalenbundel stuurde Isabelle ook al een verhaal in: ‘Die zal verschijnen in april. Of ik er dan terug bij ben, valt nog af te wachten.’

Verhalenbundel

De verhalenbundel waar Isabelle, of Isa, in staat telt vijf verhalen van evenveel auteurs. ‘Ik ben de enige nieuwe, de anderen hebben allemaal al werk uitgegeven, zij het via de bundels verhalen, of in volledige novelles.’

Aan zo’n novelle werkt Isabelle op dit moment zelf, daar kan ze nog niet veel over kwijt, behalve dat het zich zal afspelen in de studentenwereld van Gent: ‘Daar heb ik zelf gestudeerd, ik ga altijd op zoek naar herkenningspunten.’ Zo is er een café in het verhaal dat De Geletterde Liefde heet, gebaseerd op De Ongeletterde Liefde, een café ten tijde van Isabelles studentenleven.

Ooit wil Isabelle zich wagen aan een thriller, maar nog niet meteen. Als psychologe zal ze misschien ooit nog inspiratie kunnen halen uit haar werkervaringen, ‘maar ik wil niet dat mensen zich gaan herkennen in mijn verhalen. Dat wil ik absoluut vermijden.’
Een auteur waar Isabelle naar opkijkt is Sophie Kinsella. ‘Zij schreef de hilarische boekenreeks Shopaholic.’
Ook één van haar Stekense voorgangers, Dirk Bracke, geeft ze op als naam.

Ondertussen verzamelde ze zelf al meer dan 2.000 volgers op haar eigen Instagram. Een nieuwe Stekense auteur is gelanceerd.
De verhalenbundel Op Zoek Naar De Liefde is te verkrijgen via de e-bookwinkel van bol.com, en Standaard Boekhandel. Via Instagram is ze te vinden op @booksanddreamz.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings