25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Gemeenteraad weer digitaal en Dag voor Senioren afgelast: ‘nog nooit zoveel besmettingen in Stekene’

DE gemeenteraad van november zal opnieuw digitaal verlopen. Dat heeft het gemeentebestuur bevestigd aan Gazet Van Stekene. Ook de Dag voor Senioren wordt afgelast. Voor andere evenementen wacht het gemeentebestuur het overlegcomité af.

Het was even terug naar normaal, en voor sommige gemeenteraadsleden de eerste keer dat ze fysiek in de zaal zaten. Maar slechts drie maanden na de eerste gemeenteraad in het gemeentehuis sinds corona kiest het gemeentebestuur dus opnieuw voor de digitale vergadering.

‘Het gaat evenwel enkel om de gemeenteraad van november’, begint schepen van Communicatie, Gunter Van Campenhout. Over de gemeenteraad van december werd vooralsnog geen uitspraak gedaan.

‘Het is een democratisch recht om de gemeenteraad te kunnen bijwonen, en daarom hebben we beslist om de gemeenteraad terug digitaal te laten doorgaan. Het aantal besmettingen in onze gemeente is nog nooit zo hoog geweest. Om te zorgen dat zelfs wie in quarantaine moet de gemeenteraad kan meevolgen, gaan we dus voor een digitale gemeenteraad’, verduidelijkt Van Campenhout.

Het belooft trouwens een drukke gemeenteraad te worden op 23 november, nadat het gemeentebestuur de raad van oktober afgelaste.

Wie de gemeenteraad wil meevolgen, kan dit doen via het Youtubekanaal van de gemeente, waar de raad zal worden uitgezonden.

Dag voor Senioren afgelast

Op dat evenement komen enkel zestigplussers samen, dat zou onverantwoord zijn

GUNTER VAN CAMPENHOUT

De digitale gemeenteraad is niet de enige beslissing die het gemeentebestuur neemt aan de vooravond van het overlegcomité. Ook de Dag voor Senioren wordt door het bestuur zonder meer afgelast: ‘Op die dag komen enkel zestigplussers samen. Dat zou nu, met de stijgende cijfers, onverantwoord zijn. De grootste risicogroep samenbrengen is nu geen goed idee.’

Het gaat niet om een verplaatsing van de datum, bevestigt het gemeentebestuur. De Dag voor Senioren wordt afgelast. Van Campenhout bevestigt wel dat de 200tal senioren die zich hadden ingeschreven hun tickets zullen terugbetaald krijgen.

Ook de intrede van de sint wordt aangepast: ‘Waar die normaal zou doorgaan in de sporthal, zal dat nu in de buitenlucht gebeuren.’

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings