22.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Gemeenteraad weer digitaal en Dag voor Senioren afgelast: ‘nog nooit zoveel besmettingen in Stekene’

DE gemeenteraad van november zal opnieuw digitaal verlopen. Dat heeft het gemeentebestuur bevestigd aan Gazet Van Stekene. Ook de Dag voor Senioren wordt afgelast. Voor andere evenementen wacht het gemeentebestuur het overlegcomité af.

Het was even terug naar normaal, en voor sommige gemeenteraadsleden de eerste keer dat ze fysiek in de zaal zaten. Maar slechts drie maanden na de eerste gemeenteraad in het gemeentehuis sinds corona kiest het gemeentebestuur dus opnieuw voor de digitale vergadering.

‘Het gaat evenwel enkel om de gemeenteraad van november’, begint schepen van Communicatie, Gunter Van Campenhout. Over de gemeenteraad van december werd vooralsnog geen uitspraak gedaan.

‘Het is een democratisch recht om de gemeenteraad te kunnen bijwonen, en daarom hebben we beslist om de gemeenteraad terug digitaal te laten doorgaan. Het aantal besmettingen in onze gemeente is nog nooit zo hoog geweest. Om te zorgen dat zelfs wie in quarantaine moet de gemeenteraad kan meevolgen, gaan we dus voor een digitale gemeenteraad’, verduidelijkt Van Campenhout.

Het belooft trouwens een drukke gemeenteraad te worden op 23 november, nadat het gemeentebestuur de raad van oktober afgelaste.

Wie de gemeenteraad wil meevolgen, kan dit doen via het Youtubekanaal van de gemeente, waar de raad zal worden uitgezonden.

Dag voor Senioren afgelast

Op dat evenement komen enkel zestigplussers samen, dat zou onverantwoord zijn

GUNTER VAN CAMPENHOUT

De digitale gemeenteraad is niet de enige beslissing die het gemeentebestuur neemt aan de vooravond van het overlegcomité. Ook de Dag voor Senioren wordt door het bestuur zonder meer afgelast: ‘Op die dag komen enkel zestigplussers samen. Dat zou nu, met de stijgende cijfers, onverantwoord zijn. De grootste risicogroep samenbrengen is nu geen goed idee.’

Het gaat niet om een verplaatsing van de datum, bevestigt het gemeentebestuur. De Dag voor Senioren wordt afgelast. Van Campenhout bevestigt wel dat de 200tal senioren die zich hadden ingeschreven hun tickets zullen terugbetaald krijgen.

Ook de intrede van de sint wordt aangepast: ‘Waar die normaal zou doorgaan in de sporthal, zal dat nu in de buitenlucht gebeuren.’

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in