20 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Gemeenten Stekene, Beveren en Sint-Gillis-Waas pakken droogte en verzilting aan


Gemeenten Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene slaan de handen in elkaar om de gedeelde droogte- en verziltingsproblematiek aan te pakken. Met de ondersteuning van GTS Linieland van Waas en Hulst en in samenwerking met Polder Land Van Waas werkten ze samen de aanvraag ‘’t Soete Water’ uit voor de oproep ‘Lokale Gebiedsdeal Droogte 2.0’ van de Vlaamse Overheid. Departement Omgeving keurde een subsidie goed van € 498.750. Gecombineerd met de eigen inbreng van de gemeenten (25%), kan er zo € 665.000 geïnvesteerd worden in de regio.
Project ’t Soete Water streeft ernaar om binnen het afstroomgebied van en naar de Wase Scheldepolders via diverse kleinschalige ruimtelijke ingrepen, in te zetten op het vasthouden, bergen en infiltreren van zoet water, bijvoorbeeld door het plaatsen van stuwen. Zo kan men op natte momenten het overstromingsrisico inperken en op droge momenten het water gebruiken tegen verdroging (en verzilting).

Het project loopt tot 31 december 2028 en bestaat uit twee deelprojecten. Schepen van Waterbeleid gemeente Stekene Kris Van Duyse: ‘In deelgemeente Kemzeke worden de ingrepen aan het ‘Begin van de Watergang der Hoge Landen’ gecombineerd met de verbetering van het trage wegennetwerk.’
Schepen van Waterbeleid gemeente Sint-Gillis-Waas Erik Rombaut: ‘Daarnaast worden vier ‘Trajecten binnen landschapskamers’ doorlopen. Dat zijn afgebakende landbouwzones in de drie gemeenten met verschillende waterlopen en grachten, waar actief wordt samengewerkt met lokale landbouwers en terreinbeheerders om water vast te houden. Zo geeft het project uitvoering aan de doelstellingen van het Actieprogramma Klimaatadaptatie Landbouw 2030.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings