20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Zeven nieuwe raadsleden sinds verkiezingen in 2018

Sinds de verkiezingen van 2018 hebben ondertussen zeven nieuwe raadsleden hun opwachting gemaakt en zijn zeven andere in de coulissen verdwenen. Op de gemeenteraadszitting van 24 oktober 2023 werd het ontslag van Christiaan Verschueren (Vlaams Belang) aangekondigd. De geloofsbrieven van vervanger Luc De Cock werden onderzocht en goedgekeurd, een algemeen applaus vanop alle stoelen was zijn deel. Eens te meer blijkt dat een legislatuur van zes jaar eindeloos lang is, onderweg vinden persoonlijke en politieke drama’s plaats, als kiezer ben je nooit zeker of jouw favoriete kandidaat wel de ganse termijn uitdoet.

De grootste verrassing op de gemeenteraad van 23 oktober was het totaal gebrek aan aandacht voor de vervuiling van de Stekense Vaart, een week eerder. Als gevolg van een lek in de waterzuiveringsinstallatie van Aquafin in Sint-Niklaas belandden miljoenen liters ongezuiverd rioolwater in de Stekense Vaart. Noch voor de meerderheid, noch voor de oppositie was dit aanleiding voor een interpellatie of een opmerking. Aan de aandacht ontsnapt? Op pagina 4 van de Gazet leest u in ieder geval alles over de belabberde waterkwaliteit van de Stekense Vaart.

Met hun rapport ‘Veilig naar school’ in Stekene bracht 9190.nu de verkeersveiligheid in de 10 schoolomgevingen ter sprake. De beweging legde zijn oor te luister bij ouders, omwonenden en de schooldirecties. Het doel van de actie was om de meest acute pijnpunten en bezorgdheden in kaart te brengen. Het gaat hierbij onder andere over de zichtbaarheid van de schoolomgeving, het plaatsen van snelheidsremmers en de aanwezigheid van politie en/of gemachtigd opzichters aan de scholen.

Raadslid Koen De Cock (Vlaams Belang) verwonderde zich erover dat de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in de Zeshoek niet langer toegankelijk is. De kapel staat op de lijst van onroerend erfgoed maar is niet beschermd. Schepen De Witte repliceerde dat de kapel op privégrond staat maar dat de gemeente er alles aan zal doen om de kapel open te stellen, ondertussen bemiddelt de Kerkfabriek hierover met de eigenaar.

Tijdens de gemeenteraad van 22 november 2023 stond ‘de wijziging en het opnieuw vaststellen van de rechtspositieregeling voor het personeel’ op de agenda. Een mondvol die om uitleg vroeg bij Wim Mommaers, algemeen directeur van de gemeente Stekene. Wat verandert er nu concreet? ‘Lokale besturen wordt meer ruimte en autonomie gegeven om een eigen rechtspositieregeling uit te schrijven. Zo voorzien we een ruimer kader voor werving en selectie waarbij we flexibeler kunnen werken in functie van de concrete vacature. Nieuwe medewerkers krijgen meteen een contract van onbepaalde duur, terwijl vroeger eerst een overeenkomst van een jaar werd gegeven. Ook wordt de ontslagregeling van statutaire medewerkers afgestemd op die van de contractuelen. Onze medewerkers kunnen vanaf 1 januari deelnemen aan een fietslease, waarbij de gekozen fiets fiscaal vriendelijk wordt afbetaald met een deel van de (bruto) eindejaarspremie. Verder springen ook het afschaffen van de vaste stamtijden in het oog waardoor medewerkers binnen hun werkdag flexibeler kunnen inplannen.’

Evolueert de dienst Personeelszaken naar een moderne HR-afdeling die samen met de algemeen directeur een echt personeelsbeleid kan voeren? ‘Dat is de bedoeling. Door het ruimer kader voor werving en selectie kunnen we een kortere doorlooptijd van de selectieprocedure garanderen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Wij voorzien ook een jaarlijks ontwikkelingstraject voor al onze medewerkers. We willen onze troeven als lokale werkgever nog beter uitspelen. Flexibiliteit zorgt ervoor dat onze medewerkers werk en gezinsleven beter op elkaar kunnen afstemmen.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings