11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

De Gazet is er voor iedereen

De kop is eraf, het nieuws is gekend! Stekene: Nieuws wordt Gazet Van Stekene. Die naam zal bij heel wat oudere Stekenaars nog een belletje doen rinkelen. De Gazet was een fysieke krant die elke week werd uitgegeven, tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Vandaag, onder de goedkeuring van de originele opstellers, komt die Gazet terug naar haar Stekene. In combinatie met het multimediale verleden van Stekene: Nieuws ziet de krant dus opnieuw het levenslicht.

Maar krantenpagina’s kunnen niet leeg blijven. Vandaar dus vandaag de oproep: wie wil bijdragen aan dit initiatief is meer dan welkom om dat ook te doen. De Gazet moet er voor iedereen zijn. Stemmen van over heel de gemeente (of zelfs onze buurgemeentes) mogen aan bod komen. Zij het verslagen van evenementen, of bijdragen in onze sectie Commentaar & Analyse. We hopen op die manier bij te dragen aan alles wat Stekenaars in het verleden al verwezenlijkt hebben.

De pagina’s van de krant staan open voor suggesties, ideeën en initiatieven. Zo willen we het ‘boerkensblad’ dat in de 19e eeuw opgericht werd nieuw leven in blazen.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in