16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

NEST

Mikado: het spelletje waarvoor ik al twee lentes wordt uitgenodigd. Elke ochtend liggen de stokjes kris kras door elkaar op ons balkon. De tegenspelers, een koppel kauwen, heb ik helaas nog niet in levende lijve ontmoet dus de fun van de uitdaging is nihil. Ik wil mijn tegenstanders in de ogen kunnen kijken, eventueel hun strategie peilen aan de hand van hun lichaamstaal.

In eerste instantie ergerde ik me aan de onuitgenodigde gasten maar nu ben ik blij met de eerste tekenen van de lente terwijl het weer al maanden balanceert op het randje van zondvloed. Dit gevoel moet Noah – jawel, die met zijn volgestouwde Ark – ook hebben gehad toen de duif terugkeerde, het hoopgevend takje in de bek gekneld.

Ondertussen gaat het bouwproject onder de dakpannen onverstoorbaar verder en ruim ik op regelmatige basis ‘ulderen nest’ op. Tja, het is niet iedereen gegund, een warm nest, laat staan de opkuis ervan. Als kind van, ouder en leerkracht besef ik hoe cruciaal dit gegeven is. Sommige mensen blijven hun ganse leven rondfladderen  – onthecht als ze zijn – omdat de bewuste  twijgenconstructie door bepaalde factoren uit de boom werd getild en op de grond gesmakt of ze door scheefgegroeide situaties uit het nest werden geduwd. Het lijstje afvinkend komen we ook bij de categorie ouders die zelf de vlucht namen op zoek naar betere – voor hen warmere – oorden. Of dit dan uiteindelijk zo blijkt, laat ik in het midden.

Ik denk dat ik mezelf mag labelen – doen we toch zo graag – als ervaringsdeskundige op vlak van nestjes bouwen zowel privé als professioneel waarbij het toestoppen van voer – in welke vorm dan ook – in de constant opengesperde bekjes een fullcontinu job is. Net als het eindeloos over en weer gesleep van al hetgeen een nest kuikens nodig heeft om daarna geduldig toe te zien hoe de jonkies hun onervaren vleugeltjes uitstrekken om de eerste vlucht te nemen. Fingers crossed voor een veilige landing, liefst op vaste bodem of een stevige tak.

Telkens wanneer de meesten van ons weer in een  alles- is-toch-vanzelfsprekende way of life verkeren verschijnt Eric Goens, programmamaker, met zijn priemende vinger om dit ergens op te leggen.De docureeks Gewoon Buitengewoon is een realistische maar integere getuigenis van een groep adolescenten die genoodzaakt zijn altijd onder moeders- of vadersvleugels te blijven omdat ze in het groot maatschappelijke nest als koekoeksjong of uilskuiken bestempeld worden. Een vogel voor de kat worden is de grootste bekommernis van hun ouders. Gelukkig wordt deze zorg gedeeltelijk uit handen genomen door experten werkzaam in aangepaste scholen en instellingen. Met het motto ‘elk vogeltje zingt zoals het gebekt is’ gaan ze aan de slag. Superhelden zijn het maar dan zonder cape en met een grote dosis veerkracht, geduld en liefde. Helaas, economisch niet interessant en zeker niet rendabel, gevolg: te weinig voorzieningen dus lange wachtlijsten.

Daarom wil ik een nieuw media event lanceren genaamd De Gouden Pluim. Alle schijnwerpers en camera’s gericht op de oververmoeide, onbaatzuchtige en ondergefinancierde opvoeders, begeleiders en ouders. Bestel alvast een onbeperkt aantal kilometers rode loper want de lijst genomineerden zal ellenlang zijn. Een media event hand in hand met grote sponsors en excessieve bedragen, al dan niet uitgereikt met een symbolische cheque. Ruimschoots genoeg om een aantal mooie bouwprojecten op te starten en excellent personeel aan te werven. Een pluim op mijn hoed!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings