14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

‘Heb je geen nieuws voor mij?’ De Gazet aan huis geleverd

Altrio is het grootste onafhankelijk netwerk van zelfstandige verpleegkundigen in Vlaanderen met ook een afdeling in Stekene. Bij het verschijnen van de eerste editie van Gazet Van Stekene vroegen de thuisverplegers of ze onze kranten mochten meenemen op hun ronde om te verdelen onder hun minder mobiele cliënten. Dat konden we alleen maar toejuichen. De reacties waren unaniem positief: ‘Heb je geen nieuws voor mij?’ is een terugkerend zinnetje na de eerste verwelkoming op ronde.
Katrijn Deelen is een zelfstandig thuisverpleegkundige die werkt onder Altrio.

‘Voor onze cliënten is afzakken naar de wekelijkse markt geen evidentie en zo werd het nieuws uit hun gemeente letterlijk bij hen aan huis gebracht’ vertelt Katrijn.

‘Altrio verenigt zelfstandige verpleegkundigen in één onafhankelijke thuisverplegingsdienst. Altrio is er voor patiënten, thuisverpleegkundigen en zorgverleners. Binnen deze organisatie werken we in vaste teams met een regiocoach. We zijn met een paar teams voor Stekene, Kemzeke, Sint- Pauwels en Sint- Gillis-Waas. De regiocoaches ondersteunen de zelfstandige thuisverpleegkundigen met doorstroom van patiënten en overleg met doorverwijzers.

‘We zorgen voor een vast gezicht bij de mensen, wat vertrouwen en voorspelbaarheid geeft. Deze 2 aspecten geven de mensen rust, wat alleen maar een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Door onze gepersonaliseerde aanpak en kwaliteitsvolle zorg proberen we optimale zorg te geven. Naast het verzorgen van mensen, ontzorgen we ook zorgverleners.’

‘We gaan huisartsen helpen met bloedafnames, Covid-19-testen, vaccinaties, thuisopvolging ( parameters/ medicatiecontrole).’

Samen zorgen voor mensen

‘Altrio functioneert als één grote thuisverplegingsdienst waar ingezet wordt op de autonomie van zelfstandige verpleegkundigen. Het is dus geen tarificatiedienst die enkel tarificatie doet, maar Altrio biedt ook het totaalpakket aan ondersteuning en navorming.

Deze dienst regelt alles en ontzorgt zijn mensen van alle rompslomp. Ze centraliseren en regelen ook de facturatie en administratie. Ze doen dat enthousiast, duidelijk en uiterst transparant.

Ik vind het ‘samen’ zorgen voor mensen een motiverend item binnen mijn job’ vertelt Katrijn enthousiast.’

‘Bij een opstart van een nieuwe zorg brengen we de zorgvraag in beeld en gaan dan vanuit verschillende hoeken de verpleegkundige en niet-verpleegkundige taken organiseren.

Zo kunnen we complexe zorgen samen dragen.’
De Gazet Van Stekene dankt alle verpleegkundigen van Altrio die de Gazet meenamen op hun ronde!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in