13.5 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

‘Heb je geen nieuws voor mij?’ De Gazet aan huis geleverd

Altrio is het grootste onafhankelijk netwerk van zelfstandige verpleegkundigen in Vlaanderen met ook een afdeling in Stekene. Bij het verschijnen van de eerste editie van Gazet Van Stekene vroegen de thuisverplegers of ze onze kranten mochten meenemen op hun ronde om te verdelen onder hun minder mobiele cliënten. Dat konden we alleen maar toejuichen. De reacties waren unaniem positief: ‘Heb je geen nieuws voor mij?’ is een terugkerend zinnetje na de eerste verwelkoming op ronde.
Katrijn Deelen is een zelfstandig thuisverpleegkundige die werkt onder Altrio.

‘Voor onze cliënten is afzakken naar de wekelijkse markt geen evidentie en zo werd het nieuws uit hun gemeente letterlijk bij hen aan huis gebracht’ vertelt Katrijn.

‘Altrio verenigt zelfstandige verpleegkundigen in één onafhankelijke thuisverplegingsdienst. Altrio is er voor patiënten, thuisverpleegkundigen en zorgverleners. Binnen deze organisatie werken we in vaste teams met een regiocoach. We zijn met een paar teams voor Stekene, Kemzeke, Sint- Pauwels en Sint- Gillis-Waas. De regiocoaches ondersteunen de zelfstandige thuisverpleegkundigen met doorstroom van patiënten en overleg met doorverwijzers.

‘We zorgen voor een vast gezicht bij de mensen, wat vertrouwen en voorspelbaarheid geeft. Deze 2 aspecten geven de mensen rust, wat alleen maar een positieve bijdrage levert aan de gezondheid. Door onze gepersonaliseerde aanpak en kwaliteitsvolle zorg proberen we optimale zorg te geven. Naast het verzorgen van mensen, ontzorgen we ook zorgverleners.’

‘We gaan huisartsen helpen met bloedafnames, Covid-19-testen, vaccinaties, thuisopvolging ( parameters/ medicatiecontrole).’

Samen zorgen voor mensen

‘Altrio functioneert als één grote thuisverplegingsdienst waar ingezet wordt op de autonomie van zelfstandige verpleegkundigen. Het is dus geen tarificatiedienst die enkel tarificatie doet, maar Altrio biedt ook het totaalpakket aan ondersteuning en navorming.

Deze dienst regelt alles en ontzorgt zijn mensen van alle rompslomp. Ze centraliseren en regelen ook de facturatie en administratie. Ze doen dat enthousiast, duidelijk en uiterst transparant.

Ik vind het ‘samen’ zorgen voor mensen een motiverend item binnen mijn job’ vertelt Katrijn enthousiast.’

‘Bij een opstart van een nieuwe zorg brengen we de zorgvraag in beeld en gaan dan vanuit verschillende hoeken de verpleegkundige en niet-verpleegkundige taken organiseren.

Zo kunnen we complexe zorgen samen dragen.’
De Gazet Van Stekene dankt alle verpleegkundigen van Altrio die de Gazet meenamen op hun ronde!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings