17.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

HIBHIB, de droomwinkel van Hilde Braem

‘Soms lijkt alles voorbestemd en heeft alles zijn reden. Maar toch geloof ik dat je bewust en onbewust de juiste keuzes maakt in het leven en dat de puzzel zo in elkaar kan vallen. Dit gevoel heb ik sterk bij HIBHIB. Hoe ik mijn droom, mijn eigen lifestylewinkel met open atelier realiseerde,’ vertelt Hilde Braem, zaakvoerster van HIBHIB in de Kerkstraat in Stekene.

Hilde was voordien 16 jaar actief als styliste/decoratrice bij Meubelen Verberckmoes. ‘Een toffe tijd, een superjob met veel mooie kansen waaronder 6 werkbezoeken naar Japan, om daar winkels te stylen, Ik trok jaarlijks naar beurzen om de laatste trends te ontdekken. In bijberoep had ik ook een kunstenaarsstatuut, maakte abstracte schilderijen en murals.’

Toen haar grootmoeder plots stierf maakte Hilde de keuze om haar tante te helpen in de familiezaak, Huis Pauwels in Stekene, ooit opgericht door haar overgrootmoeder.

‘Zo belandde ik in de verkoop, iets wat helemaal nieuw was voor mij. Het sociaal contact met de klanten vond ik heel fijn. Ik kwam dan wel uit een zelfstandig nest – mijn ouders runden Electro Braem – maar ik was er vroeger zo van overtuigd dat dit niks voor mij was. Wat nu achteraf wel grappig is, omdat ik het zo graag doe.’

Ondertussen was Hilde begonnen met een opleiding lederbewerking/handtassen  in de avondschool. ‘Ik miste in de winkel het creatieve en de gevoelsbinding met de artikelen. Eigenlijk was het tijd voor iets nieuws. En onverwachts kwam rond die periode het handelspand vrij dat mijn vader verhuurde in de Kerkstraat. Dat was het moment om de sprong te wagen en alles bij elkaar te gieten in één concept: verkoop, styling, lederbewerking, lasergravering, deco en schilderijen. Alles waar ik 100% achter sta. En zo werd HIBHIB geboren in december 2017.’

Voldoening

‘Na de opstartjaren en daarna de moeilijke coronaperiodes, is de winkel ondertussen al verdubbeld qua oppervlakte en vorige maand werd de eerste medewerker aangenomen.

Maar dit geluk is zeker ook de verdienste van al mijn lieve, trouwe HIBHIB klanten, die er ook in geloven en me steeds de voldoening geven om er mee verder te gaan.’

Vandaag is het niet meer gewoon winkeltje spelen. ‘Je moet keihard en veel werken, als kleine zelfstandige ben je een duizendpoot: goed zijn in cijfertjes, marketing, aankoop, facturatie en dan valt het creatieve deel al snel weg door tijdsgebrek.’

Inspirerende en warme beleving

‘Alles wat je bij HIBHIB vindt is met liefde gekozen en zijn stuk voor stuk items om te koesteren, om jezelf of een dierbaar iemand gelukkig te maken. Ik luister graag naar de klanten hun wensen en tracht te helpen met een gepersonaliseerd advies of een persoonlijke toets. Ik probeer een inspirerende en warme beleving aan te bieden waar de klant gezellig kan snuisteren, op zoek naar iets unieks. Wanneer die met een blij gevoel de winkel verlaat dan maak ik binnenin een vreugdesprongetje. Ik ben wel een vrouwelijke onderneemster, maar dankbaar dat mijn partner mij volledig steunt, heel veel helpt en dat we er samen voor gaan.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings