14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

HIBHIB, de droomwinkel van Hilde Braem

‘Soms lijkt alles voorbestemd en heeft alles zijn reden. Maar toch geloof ik dat je bewust en onbewust de juiste keuzes maakt in het leven en dat de puzzel zo in elkaar kan vallen. Dit gevoel heb ik sterk bij HIBHIB. Hoe ik mijn droom, mijn eigen lifestylewinkel met open atelier realiseerde,’ vertelt Hilde Braem, zaakvoerster van HIBHIB in de Kerkstraat in Stekene.

Hilde was voordien 16 jaar actief als styliste/decoratrice bij Meubelen Verberckmoes. ‘Een toffe tijd, een superjob met veel mooie kansen waaronder 6 werkbezoeken naar Japan, om daar winkels te stylen, Ik trok jaarlijks naar beurzen om de laatste trends te ontdekken. In bijberoep had ik ook een kunstenaarsstatuut, maakte abstracte schilderijen en murals.’

Toen haar grootmoeder plots stierf maakte Hilde de keuze om haar tante te helpen in de familiezaak, Huis Pauwels in Stekene, ooit opgericht door haar overgrootmoeder.

‘Zo belandde ik in de verkoop, iets wat helemaal nieuw was voor mij. Het sociaal contact met de klanten vond ik heel fijn. Ik kwam dan wel uit een zelfstandig nest – mijn ouders runden Electro Braem – maar ik was er vroeger zo van overtuigd dat dit niks voor mij was. Wat nu achteraf wel grappig is, omdat ik het zo graag doe.’

Ondertussen was Hilde begonnen met een opleiding lederbewerking/handtassen  in de avondschool. ‘Ik miste in de winkel het creatieve en de gevoelsbinding met de artikelen. Eigenlijk was het tijd voor iets nieuws. En onverwachts kwam rond die periode het handelspand vrij dat mijn vader verhuurde in de Kerkstraat. Dat was het moment om de sprong te wagen en alles bij elkaar te gieten in één concept: verkoop, styling, lederbewerking, lasergravering, deco en schilderijen. Alles waar ik 100% achter sta. En zo werd HIBHIB geboren in december 2017.’

Voldoening

‘Na de opstartjaren en daarna de moeilijke coronaperiodes, is de winkel ondertussen al verdubbeld qua oppervlakte en vorige maand werd de eerste medewerker aangenomen.

Maar dit geluk is zeker ook de verdienste van al mijn lieve, trouwe HIBHIB klanten, die er ook in geloven en me steeds de voldoening geven om er mee verder te gaan.’

Vandaag is het niet meer gewoon winkeltje spelen. ‘Je moet keihard en veel werken, als kleine zelfstandige ben je een duizendpoot: goed zijn in cijfertjes, marketing, aankoop, facturatie en dan valt het creatieve deel al snel weg door tijdsgebrek.’

Inspirerende en warme beleving

‘Alles wat je bij HIBHIB vindt is met liefde gekozen en zijn stuk voor stuk items om te koesteren, om jezelf of een dierbaar iemand gelukkig te maken. Ik luister graag naar de klanten hun wensen en tracht te helpen met een gepersonaliseerd advies of een persoonlijke toets. Ik probeer een inspirerende en warme beleving aan te bieden waar de klant gezellig kan snuisteren, op zoek naar iets unieks. Wanneer die met een blij gevoel de winkel verlaat dan maak ik binnenin een vreugdesprongetje. Ik ben wel een vrouwelijke onderneemster, maar dankbaar dat mijn partner mij volledig steunt, heel veel helpt en dat we er samen voor gaan.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in