12.3 C
Stekene
zaterdag 17 februari 2024

Vierde generatie aan het roer in ‘Huis
Pauwels’

Met Silvie Braem (46) als nieuwe zaakvoerster trad de vierde generatie in 2020 aan bij het welbekende ‘Huis Pauwels’ in de Dorpsstraat in Stekene. Corona was geen welkomstcadeau maar Silvie, gehuwd met Kurt en moeder van 2 kinderen, ziet de toekomst positief tegemoet.

‘Van jongs af aan zat het ondernemersbloed me in de genen. Ik ben grootgebracht in een ondernemersfamilie die de knowhow van zakendoen in de vingers had. Ik wist al vrij vroeg dat ik ook een eigen zaak wou starten of overnemen, toch heb ik na mijn studie eerst nog 21 jaar in een extern bedrijf gewerkt als leidinggevende.’

Het overlijden van haar moeder plaatste het leven van Sofie in een nieuw perspectief. ‘Ik wilde mijn horizon verruimen en mijn droom als vrouwelijke onderneemster waarmaken. Ik maakte een switch en besliste om Huis Pauwels over te nemen, onder dezelfde naam met de toevoeging ‘Young Generation’. Deze mooie zaak die traditiegetrouw degelijke merkkledij aanbiedt – van ondergoed, slaaptextiel tot beddengoed – wilde ik een nieuw elan geven en er een frisse wind door laten waaien.’

Sterke onderneemsters

Sinds de oprichting in 1930 van Huis Pauwels door Leontine Vermandel floreerde de zaak voornamelijk door de sterke onderneemsters en door het aanbod dat algemeen bekend is in Stekene. ‘Goede, kwaliteitsvolle producten en bekende merken. Leontine is mijn overgrootmoeder. Ik keek steeds naar haar op omdat ze net als mijn grootmoeder en tante een sterke vrouw was met een visie en een missie.’

‘Na haar werd de zaak overgenomen door mijn grootmoeder Ivonne Pauwels. De naam ‘ Huis Pauwels’ werd generatie op generatie behouden. Dit wou mijn tante Herlinde Braem ook natuurlijk en ik volgde in haar voetsporen. Nu ik de vierde generatie vertegenwoordig vind ik het mijn verantwoordelijkheid om de zaak mee te laten evolueren met de tijd.’

Sofie koos voor een nieuw logo en huisstijl. ‘Ik breidde het assortiment uit en stemde het aanbod nog meer af op jongere generaties en opteerde voor nieuwe sterke merken die ik verdeel voor de streek. Woody, Lord x, Lilies, Falke, Joop, Snurk,… zijn tijdloos en voor de kwaliteit kiest de bewuste consument nog steeds.’

‘Ik doe deze job met veel overgave en de klanten ervaren dit ook zo. We hebben een vast cliënteel maar sinds corona vinden gelukkig ook heel wat nieuwe klanten de weg naar mijn zaak. Dit stemt me zeer positief, ik zie de toekomst zonnig in. Corona was voor vele ondernemers een moeilijkere periode maar na de doorstart lijk ik als herboren.’

Info: www.huispauwels.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings