11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Vierde generatie aan het roer in ‘Huis
Pauwels’

Met Silvie Braem (46) als nieuwe zaakvoerster trad de vierde generatie in 2020 aan bij het welbekende ‘Huis Pauwels’ in de Dorpsstraat in Stekene. Corona was geen welkomstcadeau maar Silvie, gehuwd met Kurt en moeder van 2 kinderen, ziet de toekomst positief tegemoet.

‘Van jongs af aan zat het ondernemersbloed me in de genen. Ik ben grootgebracht in een ondernemersfamilie die de knowhow van zakendoen in de vingers had. Ik wist al vrij vroeg dat ik ook een eigen zaak wou starten of overnemen, toch heb ik na mijn studie eerst nog 21 jaar in een extern bedrijf gewerkt als leidinggevende.’

Het overlijden van haar moeder plaatste het leven van Sofie in een nieuw perspectief. ‘Ik wilde mijn horizon verruimen en mijn droom als vrouwelijke onderneemster waarmaken. Ik maakte een switch en besliste om Huis Pauwels over te nemen, onder dezelfde naam met de toevoeging ‘Young Generation’. Deze mooie zaak die traditiegetrouw degelijke merkkledij aanbiedt – van ondergoed, slaaptextiel tot beddengoed – wilde ik een nieuw elan geven en er een frisse wind door laten waaien.’

Sterke onderneemsters

Sinds de oprichting in 1930 van Huis Pauwels door Leontine Vermandel floreerde de zaak voornamelijk door de sterke onderneemsters en door het aanbod dat algemeen bekend is in Stekene. ‘Goede, kwaliteitsvolle producten en bekende merken. Leontine is mijn overgrootmoeder. Ik keek steeds naar haar op omdat ze net als mijn grootmoeder en tante een sterke vrouw was met een visie en een missie.’

‘Na haar werd de zaak overgenomen door mijn grootmoeder Ivonne Pauwels. De naam ‘ Huis Pauwels’ werd generatie op generatie behouden. Dit wou mijn tante Herlinde Braem ook natuurlijk en ik volgde in haar voetsporen. Nu ik de vierde generatie vertegenwoordig vind ik het mijn verantwoordelijkheid om de zaak mee te laten evolueren met de tijd.’

Sofie koos voor een nieuw logo en huisstijl. ‘Ik breidde het assortiment uit en stemde het aanbod nog meer af op jongere generaties en opteerde voor nieuwe sterke merken die ik verdeel voor de streek. Woody, Lord x, Lilies, Falke, Joop, Snurk,… zijn tijdloos en voor de kwaliteit kiest de bewuste consument nog steeds.’

‘Ik doe deze job met veel overgave en de klanten ervaren dit ook zo. We hebben een vast cliënteel maar sinds corona vinden gelukkig ook heel wat nieuwe klanten de weg naar mijn zaak. Dit stemt me zeer positief, ik zie de toekomst zonnig in. Corona was voor vele ondernemers een moeilijkere periode maar na de doorstart lijk ik als herboren.’

Info: www.huispauwels.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in