14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Drankenhal Van Remoortel: een drankenhandel met een verhaal

Drankenhandel Van Remoortel in de Nationalestraat in Kemzeke, 70 jaar geleden opgestart door Amedée Van Remoortel en Magritte De Geest, is een begrip in het dorp en ver daarbuiten. Zakenpartners Karlijn Van Remoortel en Klaas Janssen wedden op verschillende paarden: de winkel, de klanten, de leveringen aan restaurants, feesten en evenementen. Karlijn blikt terug en kijkt vooruit.

‘Mijn vader Chris trad in de voetsporen van mijn grootvader, samen met mama bouwden ze de drankenhandel steeds verder uit. Nieuwe medewerkers waren noodzakelijk, Klaas kwam solliciteren, leerde snel alle kneepjes van het brouwersvak en werd opgeleid om de zaak over te nemen.’

Karlijn had aanvankelijk niet de intentie om in het vak te stappen, na haar studies Facility Management in Sint-Niklaas volgde ze een postgraduaat European management aan de universiteit van Gent, gekoppeld aan een stage in Zuid-Afrika. Na een carrière als facility manager groeide Karlijn achter de schermen uit tot een gedreven, energieke onderneemster. ‘Ik kreeg goesting om als ‘dochter van Den Drogen’ mee de zaak te leiden. Mijn vader was onze mentor, sidekick en beste vriend die ons klaarstoomde om de zaak verder op de kaart te zetten.’

Met bakken sleuren, laden en lossen

Ook al zijn Karlijn en Klaas vandaag geen koppel meer, hun samenwerking verloopt uitstekend, als zakenpartners functioneren ze complementair, elkaar steunen en versterken is de uitdaging. ‘Ik ga er voor, hou mijn focus, wil graag werken, niets is me teveel. Onderhandelen op het scherp van de snee kreeg ik met de paplepel mee en doe ik graag. De variatie tussen computerwerk – personeelsadministratie, offertes, boekhouding – en de zwaardere fysieke arbeid trekt mij aan. Met bakken sleuren en laden en lossen van vrachtwagens, ik deins er niet voor terug.’ Het oorspronkelijke gebouw in Kemzeke werd ondertussen enkele jaren geleden afgebroken en vervangen door een moderne, up-to-date drankenhal, in Stekene verrees een groot bedrijfsgebouw.

Enige drankenleverancier op Crammerock

‘Op Crammerock zijn we de enige drankenleverancier, daar zijn we trots op. Door een sterk aanbod, konden we de coronaperiode goed overbruggen. We onderscheiden ons onder meer door het wijnaanbod met voortreffelijk geselecteerde wijnen. Van cadeauverpakkingen en persoonlijke geschenken maak ik een erezaak, bij ons zit er een verhaal achter de wijn en de verpakking.’

Dringend gezocht: magazijnmedewerker

‘We omringen ons steeds met de juiste mensen, ons team functioneert als een geoliede machine. Zowel Klaas als ik zien in iedereen het goede. De zoektocht naar nieuwe medewerkers is niet makkelijk, zo kijken we al enige tijd dringend uit naar een magazijnmedewerker. Ondertussen trachten wij onze zaak verder heruit te vinden. Ik gebruik mijn skills als onderneemster om in het spoor van mijn grootvader en vader Drankenhandel Van Remoortel verder te laten groeien.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in