16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Drankenhal Van Remoortel: een drankenhandel met een verhaal

Drankenhandel Van Remoortel in de Nationalestraat in Kemzeke, 70 jaar geleden opgestart door Amedée Van Remoortel en Magritte De Geest, is een begrip in het dorp en ver daarbuiten. Zakenpartners Karlijn Van Remoortel en Klaas Janssen wedden op verschillende paarden: de winkel, de klanten, de leveringen aan restaurants, feesten en evenementen. Karlijn blikt terug en kijkt vooruit.

‘Mijn vader Chris trad in de voetsporen van mijn grootvader, samen met mama bouwden ze de drankenhandel steeds verder uit. Nieuwe medewerkers waren noodzakelijk, Klaas kwam solliciteren, leerde snel alle kneepjes van het brouwersvak en werd opgeleid om de zaak over te nemen.’

Karlijn had aanvankelijk niet de intentie om in het vak te stappen, na haar studies Facility Management in Sint-Niklaas volgde ze een postgraduaat European management aan de universiteit van Gent, gekoppeld aan een stage in Zuid-Afrika. Na een carrière als facility manager groeide Karlijn achter de schermen uit tot een gedreven, energieke onderneemster. ‘Ik kreeg goesting om als ‘dochter van Den Drogen’ mee de zaak te leiden. Mijn vader was onze mentor, sidekick en beste vriend die ons klaarstoomde om de zaak verder op de kaart te zetten.’

Met bakken sleuren, laden en lossen

Ook al zijn Karlijn en Klaas vandaag geen koppel meer, hun samenwerking verloopt uitstekend, als zakenpartners functioneren ze complementair, elkaar steunen en versterken is de uitdaging. ‘Ik ga er voor, hou mijn focus, wil graag werken, niets is me teveel. Onderhandelen op het scherp van de snee kreeg ik met de paplepel mee en doe ik graag. De variatie tussen computerwerk – personeelsadministratie, offertes, boekhouding – en de zwaardere fysieke arbeid trekt mij aan. Met bakken sleuren en laden en lossen van vrachtwagens, ik deins er niet voor terug.’ Het oorspronkelijke gebouw in Kemzeke werd ondertussen enkele jaren geleden afgebroken en vervangen door een moderne, up-to-date drankenhal, in Stekene verrees een groot bedrijfsgebouw.

Enige drankenleverancier op Crammerock

‘Op Crammerock zijn we de enige drankenleverancier, daar zijn we trots op. Door een sterk aanbod, konden we de coronaperiode goed overbruggen. We onderscheiden ons onder meer door het wijnaanbod met voortreffelijk geselecteerde wijnen. Van cadeauverpakkingen en persoonlijke geschenken maak ik een erezaak, bij ons zit er een verhaal achter de wijn en de verpakking.’

Dringend gezocht: magazijnmedewerker

‘We omringen ons steeds met de juiste mensen, ons team functioneert als een geoliede machine. Zowel Klaas als ik zien in iedereen het goede. De zoektocht naar nieuwe medewerkers is niet makkelijk, zo kijken we al enige tijd dringend uit naar een magazijnmedewerker. Ondertussen trachten wij onze zaak verder heruit te vinden. Ik gebruik mijn skills als onderneemster om in het spoor van mijn grootvader en vader Drankenhandel Van Remoortel verder te laten groeien.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings