11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Olga Ladik stelt tentoon in de Sportstek van 1 januari tot 1 april 2022

VOOR het ter perse gaan van Gazet Van Stekene spraken we nog met Olga Ladik over haar tentoonstelling, die van 1 januari 2022 drie maanden loopt in de Sportstek.

‘Sinds het vorige interview zat ik niet stil. Door corona moesten we meer thuisblijven, dat beïnvloedde onrechtstreeks mijn stijl. De felle kleuren en dikke klodders verf waarmee ik mijn doeken bewerkte maakten plaats voor meer ingetogen, eenvoudige en pure materialen en dragers: houtskool op verschillende formaten MDF met als rode draad: karakterkoppen.’

Veel details kan Olga er verder nog niet over prijsgeven maar Elvis en Neil Armstrong zijn enkele van de portretten uit de expositie. ‘Sterke persoonlijkheden met uitgesproken gelaatstrekken en een doorleefde indruk waaruit zoveel passie of talent spreekt. De portretten, wars van academische technieken, benader ik louter gevoelsmatig. Corona doet me terug naar de essentie van ‘de mens’ kijken, los van politiek, uiterlijk vertoon, functie en achtergrond. De ogen en de gelaatstrekken vertellen het verhaal, mijn gevoel en de expressie daarvan.’

FOTO: KADEHO

Broosheid van elke lijn

Aangezien Olga met houtskool werkt, telt de broosheid van elke lijn of vlak. ‘Uit ondervinding weet ik dat fixeren met de gangbare producten op termijn zorgt voor kleurverandering. Ik gebruik daarom geen fixatief maar bescherm mijn werk door middel van een glasplaat. De formaten zijn kleiner dan mijn werken op doek en dit maakt het ook gemakkelijker en betaalbaar in de verkoop. Ik opteerde om alles als een mooi geheel te exposeren met portretten in dezelfde vorm, variërend in formaat van 50 op 50, 60 op 60 en 70 op 70 cm.’

FOTO: KADEHO

Puurheid van de mens

Besprekingen met een bevriend beeldend kunstenaar om eventueel samen te exposeren zijn lopende. ‘Zijn naam wil ik nog niet vernoemen omdat we nog in de voorbereidende fase zitten. Mijn werk accordeert mooi met zijn beelden, samen kunnen we een nog sterker geheel presenteren voor Stekene. Onze werken gaan over de essentie in puurheid van de mens, ze hebben een ingetogen ondertoon. Samen exposeren in de Sportstek kan er ook voor zorgen dat mensen sneller een bezoekje brengen aan de expo.’

FOTO: KADEHO

Meer informatie over de tentoonstelling van Olga Ladik vindt u op de website van de gemeente: www.stekene.be


GESPONSORD DOOR

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in