13.7 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Olga Ladik stelt tentoon in de Sportstek van 1 januari tot 1 april 2022

VOOR het ter perse gaan van Gazet Van Stekene spraken we nog met Olga Ladik over haar tentoonstelling, die van 1 januari 2022 drie maanden loopt in de Sportstek.

‘Sinds het vorige interview zat ik niet stil. Door corona moesten we meer thuisblijven, dat beïnvloedde onrechtstreeks mijn stijl. De felle kleuren en dikke klodders verf waarmee ik mijn doeken bewerkte maakten plaats voor meer ingetogen, eenvoudige en pure materialen en dragers: houtskool op verschillende formaten MDF met als rode draad: karakterkoppen.’

Veel details kan Olga er verder nog niet over prijsgeven maar Elvis en Neil Armstrong zijn enkele van de portretten uit de expositie. ‘Sterke persoonlijkheden met uitgesproken gelaatstrekken en een doorleefde indruk waaruit zoveel passie of talent spreekt. De portretten, wars van academische technieken, benader ik louter gevoelsmatig. Corona doet me terug naar de essentie van ‘de mens’ kijken, los van politiek, uiterlijk vertoon, functie en achtergrond. De ogen en de gelaatstrekken vertellen het verhaal, mijn gevoel en de expressie daarvan.’

FOTO: KADEHO

Broosheid van elke lijn

Aangezien Olga met houtskool werkt, telt de broosheid van elke lijn of vlak. ‘Uit ondervinding weet ik dat fixeren met de gangbare producten op termijn zorgt voor kleurverandering. Ik gebruik daarom geen fixatief maar bescherm mijn werk door middel van een glasplaat. De formaten zijn kleiner dan mijn werken op doek en dit maakt het ook gemakkelijker en betaalbaar in de verkoop. Ik opteerde om alles als een mooi geheel te exposeren met portretten in dezelfde vorm, variërend in formaat van 50 op 50, 60 op 60 en 70 op 70 cm.’

FOTO: KADEHO

Puurheid van de mens

Besprekingen met een bevriend beeldend kunstenaar om eventueel samen te exposeren zijn lopende. ‘Zijn naam wil ik nog niet vernoemen omdat we nog in de voorbereidende fase zitten. Mijn werk accordeert mooi met zijn beelden, samen kunnen we een nog sterker geheel presenteren voor Stekene. Onze werken gaan over de essentie in puurheid van de mens, ze hebben een ingetogen ondertoon. Samen exposeren in de Sportstek kan er ook voor zorgen dat mensen sneller een bezoekje brengen aan de expo.’

FOTO: KADEHO

Meer informatie over de tentoonstelling van Olga Ladik vindt u op de website van de gemeente: www.stekene.be


GESPONSORD DOOR

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings