16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

1080 kinderen vieren het slotfeest van de Stekense Leesjury

Vorige week trokken de bibliotheekmedewerkers samen met vijf jeugdauteurs  op pad naar de zeven Stekense kleuter- en basisscholen. De Leesjury is een Vlaams initiatief maar de Stekense bib startte in februari met een alternatieve Stekense Leesjury, zeker ook om de kinderen die minder lezen een duwtje in de rug te geven.

Voor elke leeftijdsgroep werd een pakket van vijf boeken samengesteld. Om zelf te lezen of om te worden voorgelezen voor de kleutertjes. Allemaal leuke en vlot leesbare boeken of stripverhalen, op die manier werden maar liefst 1080 kinderen in het project betrokken.

Vorige week was de apotheose in de verschillende scholen. Jeugdauteurs Guy Didelez, Hilde Schuurmans, Marijke Umans, Frank Pollet en Meneer Zee maakten in een slotshow de winnende boeken bekend. Samen met schepen van cultuur Gunter Van Campenhout en schepen van onderwijs Pieter De Witte kregen de jongens en meisjes een diploma, een bladwijzer en verschillende prijsjes.

Benieuwd welke boeken onze jonge lezers het leukst of het spannendst vonden?

Peuterklas: De soep is klaar! (Susanne Strasser en Bert Ruttenberg)

1e kleuterklas: Rupsje nooit genoeg (Eric Carle)

2e kleuterklas: Maar eerst ving ik een monster (Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer)

3e kleuterklas: Het fantastische bomen- en plantenboek (Olivier Tallec en Marita Vermeulen)

1e leerjaar: De NEEhoorn (Marc-Uwe Kling, Astrid Henn en Jaap Robben)

2e leerjaar: De gelaarsde kat (Fabian Negrin, Charles Perrault en Elly Simoens)

3e leerjaar: Stinkhond gaat naar school (Colas Gutman, Marc Boutavant en Syvlia Vanden Heede)

4e leerjaar: gedeelde eerste plaats voor Een nieuwe krijger (Pirate Sourcil, Jez en Cube Kid) en Ongewenst bezoek (Mr. Tan, Yomgui Dumont en Lies Lavrijsen)

5e leerjaar: Bunnie VS Monkie (Jamie Smart en Leonie Hardeman)

6e leerjaar: De laatste helden op aarde (Max Brallier, Douglas Holgate en Marcel Van Driel)

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings