13.7 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Artistieke vrolijkheid in de tuin van Hilde Olieslaeger

BUITENKUNSTWERKEN, muursculpturen en mozaïeken aan de voorgevel en in de voortuin van een alleenstaande hoevewoning in de Nachtegaalstraat. Ook in de tuin achteraan: fascinerende terrassen, romantische muurschilderingen, versierde hekjes en prieeltjes in de herfstpracht. Eén geheel, kunst en natuur verenigd op een inspirerende manier. Welkom in de wondere wereld van Hilde Olieslaeger.

‘Tussen de planten komt mijn werk pas écht tot leven. Ik creëer kunst waarin de thema’s vrijheid en liefde symbool staan. Naast artistieke vrijheid speelt ook het technische aspect een rol. Bij buitenkunst is de afwerking met een epoxylaag cruciaal als bescherming tegen vorst, vocht en uv-stralen.’

Als kind zat Hilde het liefst tussen haar teken- en kleurboeken, of in het veld in de natuur. ‘Nu is mijn eigen tuin en atelier een unieke scheppingsplek. Ik maak ook kunst voor binnenshuis maar de natuur lijkt mijn creativiteit net een tikje hoger te tillen.’

FOTO: kadeho

Een levensboom en een geluksterras

Een immense levensboom vormt het hart van haar tuin. De indrukwekkende cirkelvormige mozaïekvloer van 4,5 m doorsnede verbeeldt een breed vertakte boom. ‘Meestal vertrek ik bij zo’n groot werk van een schets maar eigenlijk weet ik nooit op voorhand hoe het er uiteindelijk zal uitzien.’

Vlakbij het huis ligt haar gelukssterras. Daarop prijkt een groot klavertje vier van kunstgras rondom een hart van tegelmozaïek. De herfstkleuren van de gevallen bladeren rijmen op de kleuren van de tegels. Hilde tuiniert op het gevoel zoals ook haar kunst tot stand komt. ‘Ik koop intuïtief planten en bomen, ze geven een meerwaarde aan elk kunstwerk. Daarvoor is er in mijn grote tuin van 1500m² ruimschoots plaats.’

Geen grijs voor mij, ik werk het liefst met krachtige kleuren

Dat ze van kleur houdt zie je in al haar kunstwerken, in de tuin en het interieur. ‘Geen grijs voor mij. Ik werk het liefst met krachtige kleuren: geel als symbool voor de zon en energie, blauw voor rust en genezing.’ Niet toevallig heet haar kunstverzameling Colorful Breeze. ‘We don’t see things as they are, we see them as we are’.

Hilde beperkt zich niet enkel tot buitenkunst maar ook haar interieur kneedt ze tot een creatief kunstwerk, indrukwekkend en magnifiek. Overal ontdek je wel een artistieke toets. Vazen, kasten, muren tot en met de trap, talloze werken op doek.

FOTO: kadeho

‘Mijn kunst is gemaakt van recyclage materialen. Ik krijg veel materiaal van andere mensen, of ik kijk op tweedehands sites. Het materiaal hoeft dus niet duur te zijn om er iets moois mee te maken, dit vergroot juist de creativiteit. Creëren en maken ontspant mij, daar leef ik voor.’ Ik maak geen kunst om te verkopen. Ik creëer kunst omdat dit mij gelukkig maakt.

‘Door omstandigheden ben ik al 15 jaar niet meer op vakantie geweest, maar ik mis het niet. Ik haal veel kracht uit mijn tuin. En als ik er al eens tussenuit wil: we hebben hier in Stekene magnifieke bossen om in te wandelen. Ik kom altijd thuis met een fris idee.’

Meer informatie over haar werken vindt u via de Facebookpagina van Hilde Olieslaeger of rechtstreeks via mail via: hilde.olieslaeger@hotmail.com. De kunstwerken van Hilde zijn niet te koop.

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings