15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Passie voor kunst en ambacht onder gelijkgestemden

IN 2018 richtte Wannes De Ryck samen met zijn echtgenote Christine Altruye een Facebookgroepje op: Kei-Tof-Glas en vrienden. Hun passie voor kunst en ambacht wilden ze delen onder gelijkgestemden. Het reusachtige glasraam aan de voorkant van de kerk van Kemzeke is een creatie van Wannes, een gerenommeerde meester glazenier, Christine is mozaïek-kunstenares.

Beiden keken uit om een groep van vrienden, al dan niet met kunst bezig, te verbinden in een toegankelijke community. Een kunstvereniging én een sociale, culturele, creatieve en sportieve vriendenkring die activiteiten organiseert voor de bevolking van Stekene en omgeving. Geen vereniging voor grijze muizen, aldus Wannes, maar voor het brede publiek, dat activiteiten wil ontplooien, en ontspanning zoekt voor lichaam en geest. Ongedwongen, niets moet. Aansluiten bij de vrienden van Kei-Tof-Glas is gratis. Enkel activiteiten met extra kosten, zoals uitstappen, zijn voor eigen rekening.

Facebook is een fantastisch medium, zegt Wannes enthousiast, terwijl de kunstenaars aan het werk zijn in de voormalige bibliotheek van Kemzeke. De activiteiten op onze website worden kenbaar bij een breed publiek. Op die manier trekken we meer bezoekers naar de site. Leden kunnen hun werk gratis driemaandelijks exposeren aan de hand van drie foto’s.

Voor de kunstenaars onder de vrienden is er een open atelier elke woensdagavond in D’Oude School in Kemzeke van 19 tot 22 uur. Dit atelier is niet enkel voor de artiesten maar voor elk lid toegankelijk. Je kan er een kijkje komen nemen, een babbeltje slaan met de kunstenaars of gewoon een lekker drankje drinken aan democratische prijzen.

Activiteiten in het verschiet zijn naast het bezoek aan enkele tentoonstellingen, een daguitstap naar Permeke en Delveaux, een kunstrondje Heikant, een wandeling op het Stekense Montmartre, een tentoonstelling in het Hof Van Ryhove, de Verloren Maandag en verschillende petanque namiddagen. Kortom, een welgevulde agenda glunderen beide bezielers van deze unieke vereniging.

Meer info over Kei-Tof-Glas en vrienden op de Facebookpagina, de site of via mail naar wannes.de.ryck@gmail.com.

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings