16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Op de vooravond van Crammerock is de ‘knaldrang’ bij de organisatie groot

OVER enkele uren zullen de deuren van het festivalterrein opengaan, en wordt ons Stekene opnieuw gemarkeerd op de kaart. De organisatie kijkt uit naar een topeditie, om het 30jarig bestaan van Crammerock te vieren.

Wat vorig jaar een feest van 30 jaar Crammerock moest worden, werd afgelast. Ook dit jaar was het maar kantje boordje, vertelt de organisatie: “De knoop is pas in augustus doorgehakt.”

“De COVID-situatie bracht een pak onzekerheden met zich mee en de omstandigheden en het wettelijk kader veranderden voortdurend. Het laatste Ministerieel Besluit werd pas afgelopen vrijdag gepubliceerd. Het was dus een jaar vol onzekerheid.”

Extra subsidie

Het festival kreeg dit jaar, bovenop haar jaarlijkse subsidie van 25.000 euro, nog eens 40.000 euro van het Stekense gemeentebestuur, volgens de burgemeester essentieel.

“Voor ons is de veiligheid van de festivalgangers en vrijwilligers absoluut prioritair. Dankzij deze extra middelen kan Crammerock dit jaar, binnen de geldende coronamaatregelen, toch georganiseerd worden. De gemeente werkt nauw samen met het Crammerock-comité en heeft alle vertrouwen in de organisatie, die over de juiste deskundigheid en infrastructuur beschikt om het festival op een aangepaste en veilige manier te organiseren”, licht burgemeester Stany De Rechter (Gemeentebelangen) toe.

Het festival moet ook dienen als “kickstart” voor het culturele programma in Stekene, liet schepen van Cultuur, Gunter Van Campenhout (Gemeentebelangen) verstaan: “Crammerock is een bijzonder mooi evenement, dat elk jaar opnieuw ook veel Stekense bezoekers blijft aantrekken, maar ook de uitstraling van onze gemeente zeer positief beïnvloedt”, voegt Van Campenhout toe.

“We zien het festival als dé muzikale kickstart en heropstart van ons culturele leven in Stekene. Via Crammerock worden tal van lokale verenigingen en medewerkers ook geactiveerd, wat dan weer een belangrijke boost kan geven aan het verenigingsleven.”

Testcentrum aan festivalterrein

De organisatie komt ook met een testcentrum aan het festivalterrein, voor iedereen die nog niet twee keer gevaccineerd werd (of de periode van twee weken na de tweede vaccinatie nog niet overbrugde). Reserveren is wel verplicht, stelt de organisatie: “Samen met UZ Gent is er een testcentrum ingericht. Hoewel dit ons niet gevraagd wordt, willen we onze jongste bezoekers toch deze last minute mogelijkheid kunnen bieden. Ze konden mogelijks te laat gevaccineerd worden, en moeten zich kunnen laten testen. Een test
kost 12 euro en kan gereserveerd worden via onze website www.crammerock.be.”

“Iedereen die nog niet (volledig) gevaccineerd is, moet zich sowieso voor aanvang van het festival laten testen. Dat kan in een testcentrum, bij de dokter, bij de apotheker of eventueel last-minute in het testcentrum van het festival. De geldigheid van het Covid Safe Ticket vervalt om middernacht. Wie zondagnacht nog toegang wil krijgen tot de festivalcamping, zal zich om die reden opnieuw moeten laten testen in de loop van de zaterdagnamiddag. Het is in ieders belang dat we deze regelgeving strikt opvolgen.”

Het festival gaat van start op vrijdagmiddag, 3 september.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings