16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Feestcomité Klein-Sinaai brengt mensen samen

VZW Feestcomité Klein-Sinaai organiseert zelf ieder jaar talrijke festiviteiten maar sponsort ook evenementen van lokale verenigingen. Mensen bij elkaar brengen is het motto van het comité en dat doen ze al sinds 1969!

Bij een lekker glas wijn en borrelnootjes binnen handbereik luisterde de Gazet met veel plezier naar de smakelijke verhalen van de huidige bestuursleden van vzw Feestcomité Klein-Sinaai. ‘In het gezegende jaar 1969 – Eddy Merckx won zijn eerste Ronde van Frankrijk, Neil Armstrong huppelde als eerste mens op de maan en 500.000 toeschouwers woonden het festival van Woodstock bij – kreeg René Bracke een lumineus idee om een feestcomité op te richten om wat sfeer te brengen in het toen nog kleine dorpje Klein-Sinaai. We telden amper 800 inwoners, met de komst van enkele nieuwe wijken is het aantal inwoners momenteel gestegen tot meer dan 2.000. Het initiatief van René sloeg aan, een hoop vrijwilligers wilde hem graag helpen en hieruit groeide een hechte groep die heel wat plezier maakte.’

Van nieuwjaarsreceptie tot gaaibollen

‘Jaarlijks organiseren we diverse evenementen. De eerste zaterdag van januari starten we met een nieuwjaarsreceptie op het Stationsplein in samenwerking met de scouts, de middenstand en het Halloweenteam. Dit jaar mochten we meer dan 500 (!) bezoekers verwelkomen. Een volgende topper is onze fel gesmaakte sneukeltocht op de eerste zondag van juni. Elke jaar vinden we weer een nieuwe route doorheen de natuur en de naburige dorpen, met hapjes en droogjes onderweg en bij aankomst op de Boudelohoeve heerlijk friet met stoofvlees.’

‘Een speciale vermelding verdient onze organisatie van de seniorenmiddag voor gepensioneerden en zestigplussers. We verwennen ze met gratis koffie en koffiekoeken met telkens een spetterend optreden met meezingers uit de oude doos. Eind juli vindt dan onze klassieker plaats: de Boudelofeesten. Heerlijk eten gevolgd door een namiddag gaaibollen in de schaduw van de bomen van het Ontmoetingscentrum. Op de Boudelofeesten stonden in het verleden onder meer Rob De Nijs, Ann Christy, Jimmy Frey, Willy Sommers en Joe Harris ooit op het podium.’

Om het beeld compleet te maken: er werden vroeger grote feesten georganiseerd voor de missionarissen uit de parochie. Ook de samenwerking met het carnavalcomité en de volksspelen – blokjesvegen, lepelkoers, zakkenlopen, paalklimmen…-  tijdens het weekend van de kermis, staan nog steeds in het collectieve geheugen gegrifd.

Sponsoring

‘Zoals gezegd: wij verlenen ook graag onze medewerking aan lokale verenigingen bij de organisatie van hun festiviteiten. Zo zorgen wij voor de nodige natjes tijdens de jaarlijkse zomerconcerten op het Stationsplein, ingericht door de gemeente Stekene maar getapt door de muziek-enthousiastelingen van het Feestcomité. Voorts sponsoren we de volksspelen op de Steengoedfeesten naast ook de wielerwedstrijden op Klein-Sinaai ingericht door ‘Het Vliegend Wiel’. Wij helpen steeds graag mee aan de avondwake op het kerkhof ter gelegenheid van 1 november. Tenslotte zorgen we er eveneens voor dat Sinterklaas veilig op en af de boot geraakt bij zijn aankomst in Klein-Sinaai, in een organisatie door vzw Den Lester Stuyver. Daarenboven volgen we de huwelijksverjaardagen (50 jaar of meer) in ons dorp op en bezorgen daarbij een mooi cadeau aan de jubilarissen.’

Nieuwe wijken

‘In maart 2018 hebben wij onze feitelijke vereniging omgevormd tot de vzw Feestcomité Klein-Sinaai. We kunnen een beroep doen op een 30-tal vrijwilligers, het bestuur telt tien actieve leden. Vanuit de gemeente ontvangen we jaarlijks een subsidie, we zijn het bestuur dankbaar voor de logistieke ondersteuning. Het enthousiasme binnen het comité is nog steeds groot. We waren zeer verheugd om inwoners van de ‘nieuwe wijken’ te mogen verwelkomen bij de nieuwjaardrink. Nieuwe bewoners en inwijkelingen betrekken bij onze activiteiten, dat wordt één van de grote uitdagingen voor de volgende jaren. Klein-Sinaai leeft zoveel is zeker en wij genieten ervan om mensen bij elkaar te brengen.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings