12.6 C
Stekene
donderdag 11 april 2024

Een gezellig avondje uit…

IN Siniscoop te Sint-Niklaas speelde al enkele weken de ophefmakende film ‘WIL’, naar de bestseller van Jeroen Olieslagers en die wilden we niet missen. Het uur van aanvang 18u30 kwam ons goed uit, zo zouden we niet te laat terug thuis zijn. Onze zitplaatsen hadden we op voorhand gereserveerd en dus konden we rechtstreeks de zaal betreden. Er waren nog maar weinig bezoekers, maar dat vonden we zeker niet erg, hopelijk garandeerde ons dat een rustige vertoning.

Bij het binnengaan van de zaal leek het alsof Klein Duimpje er was gepasseerd. Op de met voltapijt bedekte treden leidde een wit popcornspoor naar boven. Gaandeweg werd het spoor dikker. Het scheen te lopen tot aan de rij waar wij zouden moeten inschuiven. We moesten hoppen van de ene voet op de andere opdat het kleverige spul niet aan onze schoenenzolen zou blijven plakken.

Aan onze genummerde zitplaatsen gekomen, zagen we dat een ‘leukerd’ er de rest van zijn beker popcorn had uitgegoten, als uit een hoorn des overvloeds, zodat we daar feitelijk niet gewoon konden gaan neerzitten. Over de ganse rij lag de popcorn verder opengetrapt. We veronderstelden dat het spul er al meerdere dagen lag. Noodgedwongen namen we dan maar andere zitplaatsen in. Het licht bleef nog een hele tijd aan waardoor onze blik steeds opnieuw werd geconfronteerd met de ergerlijke witte massa.

Stilaan begon er meer volk te komen. Benieuwd keken we uit naar eventuele reacties maar ze bleven in de lagere regionen alsof ze al wisten wat er verder naar boven de bodem besmeurde. Intussen overschouwde ik de zaal die ik wel mooi vond, maar van een aangename, warme theatersfeer, geen spoor! Het is hier vuil, was mijn algemeen gevoel.

Waren we niet beter knus thuis gebleven met een lekker drankje, vroeg ik mij af? Maar ik vermaande mijzelf: voor die keer dat we ons eens tussen ‘de mensen’ begaven, moesten we er wat voor over hebben!

Het licht ging uit, de film begon. Beklemmend, indrukwekkend! We vergaten de hele popcornzooi en werden volledig opgeslorpt door de dramatische oorlogshistorie. Daar hielden de slimme inrichters waarschijnlijk rekening mee: als het licht uitgaat valt het vuil immers niet meer op.

Toen we later huiswaarts keerden, maakte ik even een bedenking: als bed-wantsen die Parijs en Antwerpen al volop teisteren, in een provinciestad een bioscoop in het vizier zouden krijgen waar popcorn en ander lekkers als manna over de grond uitgestrooid ligt, staat ons dan niet de volgende keer na een spannende film, ook nog flinke jeuk te wachten? Sensatie verzekerd!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings