7.1 C
Stekene
vrijdag 19 april 2024

Equilibrium: ziekte is onwetendheid

DIEP in de bossen van Stekene ontdek ik het huis waar Hilde Van Hove woont en werkt. Met haar praktijk Eqilibrium ‘helpt’ Hilde mensen van alle leeftijden die kampen met zowel fysieke problemen, burn-out, bore-out, stress of depressie. ‘Ons zelf-genezend vermogen is groot.’

Eqilibrium: betekent dit mentaal in evenwicht zijn?

‘Het wil zeggen in balans zijn zowel emotioneel, mentaal, fysiek als spiritueel. Wat buiten jou in de wereld gebeurt, brengt je niet meer uit evenwicht. Dat is wat ik voor mezelf ook wil bereiken om zo mijn omgeving te kunnen inspireren. Dat wil niet zeggen dat niets me nog zal raken. Het gaat erom dat je op het moment zelf voelt om daarna weer uit te komen bij ontspanning en balans.’

Dus ging je op zoek…?                                                                                                                             

‘Niet bewust. Toen ik twintig was keek ik om me heen en realiseerde ik me: ‘Dit is niet hoe ikwil leven.’ Ik verliet België en werkte in Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Griekenland, Zuid Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zanzibar. 16 jaar was ik onderweg.’

Voel jij je hier nu op je plek?

‘In Zuid-Afrika kon ik spijtig genoeg niet blijven omdat mijn permanente verblijfsvergunning niet in orde kwam. Via een vriend die mij wilde helpen kwam ik in een townshipbij een zwarte witch-doctor (traditional healer) terecht, die mij uitlegde dat ik naar mijn land van herkomst terug moest omdat ik niet ‘geaard’ was. Ik zou daar de gebruikelijke ‘rituelen’ volgens mijn stam moeten doen… Als ik helemaal ‘bevrijd’ was, kon ik terugkeren. Ik nam dat toen niet zomaar aan. Jaren later wanneer ik hier al met energetisch lichaamswerk bezig was, drong de volle betekenis van zijn woorden tot mij door.’

Hoe kijk jij naar ziekte?

‘Onder bijna elke fysieke kwaal liggen emotioneel/mentale conflicten. Ik hoor soms van mensen dat hun arts hen zei: ‘Mevrouw, u zal hiermee moeten leren leven…’ Dit is helemaal niet wáár maar mensen geloven dat! Daardoor creëren ze het probleem en wordt het alleen maar erger. Alles wat jij dénkt, is wáár! In mijn beleving is ziekte onwetendheid. Jij geneest jezelf en ik probeer daarbij te helpen via manuele therapie. Jouw lichaam is als een instrument. Als je ziek bent, gestresseerd of uit balans, speelt het valse tonen. Via mijn sessies nodig ik jouw lichaam uit om weer op jouw specifieke toon af te stemmen, die gepaard gaat met een gezond en een gelukkig leven.’

Heb je dan cursussen gevolgd?

‘De eerste cursus was Shiatsu/ 4dimentional Bodywork. Die ging vooral over de stromen voelen in je lichaam. Verder kreeg ik noties van Chinese geneeskunde, volgde Ying-Yangfilosofie, Yoga, Tai Chi, Cranio en helen vanop afstand. Deze opleiding duurde 5 jaar. Tussendoor volgde ik nog tal van opleidingen. Doordat je moet oefenen op mensen ontstaat bijna vanzelf een praktijk. Aanvankelijk deed ik dat in bijberoep. Pas sinds 2016 ben ik volledig zelfstandig.’

Ben je na al die jaren tot conclusies gekomen?

‘Volgens mij zitten ongeuite emoties en beperkende overtuigingen het meest in de weg om helemaal gezond en gelukkig te zijn.Vaak neemt men die over van ouders, grootouders, leraren, de maatschappij… Allemaal lopen we trauma’s op en dus is het uiterst belangrijk om ze te ontladen anders bepalen ze je gedrag en je leven.

Hoe bereik je mensen en wie komen er bij jou terecht?                                                                       

‘Mijn klanten doen hun verhaal, waardoor er anderen naar mij toekomen. Ik werk zowel preventief als curatief. Je hoeft niet altijd met een probleem te zitten om er baat bij te hebben. Wie komen bij mij terecht? Mensen van alle leeftijden, met fysieke problemen, burn-out, bore-out, stress, depressie; of wie op een cruciaal kruispunt staat in zijn leven en helderheid wil… Momenteel geef ik sessies in bedrijven en wil ook graag ‘retreats’ organiseren. Daarbij haal ik mensen uit hun vertrouwde omgeving om even diep in hun ziel te voelen hoe voor hen hun ideale leven op alle vlakken er zou uitzien en hoe ze dat kunnen verwezenlijken.’

Hilde Van Hove                                                                                                                             www.eqilibrium.eu                                                                                                                                 + +32 497 03 59 91

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings