15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Gemeente wil burgers betrekken in beslissingen via nieuw platform

HET gemeentebestuur lanceert deze week samen.stekene.be, een platform waarop burgers ideeën kunnen insturen en meedenken over de plannen van het gemeentebestuur.

‘Om de burgerparticipatie in onze gemeente makkelijker en toegankelijker te maken, lanceren we dit online platform. Hierop bundelen we initiatieven en projecten waarover we graag de mening van de burger kennen’, kondigt schepen van Burgerparticipatie Gunter Van Campenhout aan.

Het project moet ervoor zorgen dat meer burgers gaan meedenken over de toekomst van Stekene, en dat kan op veel manieren, stelt Van Campenhout: ‘We hebben een heel flexibel platform waar we op verschillende manieren aan burgerbevraging kunnen doen. Zo kunnen mensen ideeën insturen, maar ook stemmen op ideeën die al online staan.’

‘Daarnaast hebben we nu ook bijvoorbeeld een project online staan waarbij we vrijwilligers zoeken voor onze fietsbieb via het platform. Mensen kunnen zich dan online opgeven.’

Promofoto voor het project (FOTO: Gemeente Stekene)

Gefaseerd

‘Naast bevragen willen we met dit nieuwe platform ook informeren’, voegt Van Campenhout toe. ‘We stellen elk project op de website voor aan de hand van de verschillende fasen. Je kan in één oogopslag zien welke fase van het project op dit moment aan de gang is, welke fasen er al zijn geweest, en wat er nog moet komen.’

Toch benadrukt het bestuur dat dit niet de enige participatie is: ‘We zullen bij projecten ook offline blijven in verbinding gaan met onze burgers. Dit platform is slechts één kanaal. Elk project kan aangevuld worden met andere, niet-digitale participatiemogelijkheden.’

Ook andere projecten

Via het platform kan het gemeentebestuur ook andere projecten aankaarten: ‘Momenteel staat er zo bijvoorbeeld een project online van Waasland Klimaatland, daar is Stekene een onderdeel van, en daarom nemen we die vragenlijst van het project ook mee in onze eigen kanalen.

Op de gemeenteraad van april was Groen Stekene positief over de komst van het platform, zij dringen al langer aan op meer burgerparticipatie. Maar raadslid Luc De Cleir ziet nog meer mogelijkheden: ‘Het platform kan ook goed gebruikt worden om heel wat informatie over de projecten te delen. Dat is andere steden en gemeenten waar dit project loopt ook het geval. Maar ik ga het project natuurlijk niet afschieten op de tweede dag dat het online staat.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings