13.9 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Van minions tot bustiers, geen taart die Miranda niet aansnijdt

ACHT jaar geleden moest Miranda Pauwels naar een verjaardagsfeest, en besloot daarvoor een grote Minion-cake te maken: ‘Iedereen was toen helemaal into minions.’ Ze stortte zich in een bakavontuur waar ze jaren later nog altijd mee bezig is.

‘Er moet humor in zitten, anders kan ik het niet.’ Miranda Pauwels staat vaak te grinniken achter haar taartvormen wanneer ze weer een bustiertaart mag maken. Of een revealtaart voor een babyshower, waar de vulling van de taart blauw of roos is. Of een taart die paarswit is vanbinnen voor een fan van Anderlecht.
Er kruipt uren werk in haar taarten, maar ‘als je het blij gezichtje van het kindje ziet voor wie je taart bakte, is het dat allemaal waard.’ Het creatieve zat altijd al in haar, vertelt Miranda: ‘Op mijn vijf jaar lag ik al op de mat te breien. Ik heb sierkunsten gedaan in het middelbaar, en knutsel heel erg graag.’

‘Voor mijn dochter, Jolien, maakte ik eens een taart met een rood wijnglas dat over de taart leek uitgegoten. Ik moest daarmee over straat, en dan krijg je heel wat fijne reacties. Of toen ik met de verkiezingen voor Gemeentebelangen een groot potlood maakte, en cupcakes met nummers voor iedereen die op de lijst van de partij stond.’

FOTO: Laste

Met haar taarten springt ze altijd wat in het duister: ‘Je weet nooit waar je eindigt, je krijgt wel een voorbeeld, maar ik probeer er toch altijd mijn eigen draai aan te geven.’ Taarten bakken doet ze wel enkel voor kameraden en familie. Ze heeft geen ambitie om er haar beroep van te maken: ‘Het moet plezant blijven. Ik ben soms tien uur bezig aan een taart. Op den duur sta ik alleen maar in mijn keuken. Ook al mijn materiaal, als ik per uur zou rekenen verlies ik er nog aan ook, in plaats van te verdienen.’

neemt Miranda ook geen opdrachten aan van mensen die ze niet kent. En dat is ze ook niet van plan. (Sorry aan alle lezers die nu dachten een cadeau-idee gevonden te hebben.) Miranda verwijst door naar de bakkers van Stekene. Het grote voordeel van haar creativiteit in taarten te stoppen? ‘Na het knutselen hoef je er geen plaats voor te maken. Je knutselwerk ruimt zichzelf weer op.’


DE GAZET WORDT GESPONSORD DOOR

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings