13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Een volledig vernieuwd ‘Het Anker’ opent de deuren voor het publiek

DINSDAG, zonder al te veel commotie, hebben Wim De Schryver en Herman Bertier, de nieuwe eigenaars van het eeuwenoude café ‘Het Anker’ de deuren geopend. Een grotere metamorfose kon het pand niet krijgen.

De laatste details worden nog afgewerkt wanneer uw Gazet Van Stekene maandagavond binnenwandelt in het café. Van de sfeerlichten tot de tafels en stoelen, het café dat al decennia de naam ‘Het Anker’ draagt is onherkenbaar.

‘Morgenochtend om negen uur doen we de deuren open’, vertelt Herman Bertier. ‘We hebben daar weinig reclame rond gemaakt, het wordt dus afwachten wat dat gaat geven.’

Het café moest eigenlijk al eerder openen, maar door heel wat onverwachte kosten die met het oude gebouw kwamen, kan de opening pas nu een feit worden.

Cocktails

De kaart van het biercafé telt maar liefst 110 verschillende biertjes, de lijst met lokale biertjes is groot, en de totale bierkaart is meerdere pagina’s lang.

Maar niet enkel bier is te krijgen in het nieuwe Anker. Ook frisdranken, enkele (we laten ons vertellen) goede wijnen, en een uitgebreide koffie- en theekaart. In het café hangt ook een neonlogo dat ‘cocktail’ leest: ‘Wanneer die lamp brandt, zijn er ook nog een aantal cocktails te verkrijgen in de bar.’

Niet altijd dus, verklaart Bertier: ‘Ik maak de cocktails zelf, en die moeten perfect volgens de regels van de kunst af zijn. De eerste cocktails in het café zullen dus sowieso door mij gemaakt worden.’

Trendy inrichting

De inrichting van het café is uniek, en zit vol met anekdotes. Van een pentekening van Duvel, tot de wand met bierflesjes. Vraag Herman naar de tafels, en de toog van het café, en de verhalen achter het meubilair komen je tegemoet.

De sfeerverlichting kan ook op eender welk moment met een druk op de knop volledig aangepast worden. De muziek voegt de juiste noten toe aan de achtergrond van het café. Gisteren passeerden Billy Joel en Rob De Nijs de revue.

De eerste pint

En dan nog een primeur van formaat: Uw Gazet Van Stekene mocht gisteren de allereerste pint van het allereerste vat van het nieuwe Anker proeven. Of eigenlijk de tweede pint. Wim was met de eerste niet content. Of hoe de heren achter het nieuwe Anker perfectie voorop stellen in hun zaak.

Het café is alle dagen open vanaf 9 uur. Op zaterdag al vanaf 7 uur, ‘zodat de marktgangers een tasje koffie kunnen komen drinken.’

Deze journalist zat dinsdagmorgen toch om klokslag negen uur al terug achter de toog van Het Anker. Deze keer de allereerste Earl Grey-thee.

Meer nieuws in deze categorie

8 REACTIES

  1. Dit was nodig,er was niks meer in stekene van cafe’s,buiten het zomerhuis en de meet maar dat zijn grote zaken en niet echt in het centrum.
    Elke gemeente zijn cafe vlak bij de kerk ,zo als het vroeger was,das lang geleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings