12.1 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Een volledig vernieuwd ‘Het Anker’ opent de deuren voor het publiek

DINSDAG, zonder al te veel commotie, hebben Wim De Schryver en Herman Bertier, de nieuwe eigenaars van het eeuwenoude café ‘Het Anker’ de deuren geopend. Een grotere metamorfose kon het pand niet krijgen.

De laatste details worden nog afgewerkt wanneer uw Gazet Van Stekene maandagavond binnenwandelt in het café. Van de sfeerlichten tot de tafels en stoelen, het café dat al decennia de naam ‘Het Anker’ draagt is onherkenbaar.

‘Morgenochtend om negen uur doen we de deuren open’, vertelt Herman Bertier. ‘We hebben daar weinig reclame rond gemaakt, het wordt dus afwachten wat dat gaat geven.’

Het café moest eigenlijk al eerder openen, maar door heel wat onverwachte kosten die met het oude gebouw kwamen, kan de opening pas nu een feit worden.

Cocktails

De kaart van het biercafé telt maar liefst 110 verschillende biertjes, de lijst met lokale biertjes is groot, en de totale bierkaart is meerdere pagina’s lang.

Maar niet enkel bier is te krijgen in het nieuwe Anker. Ook frisdranken, enkele (we laten ons vertellen) goede wijnen, en een uitgebreide koffie- en theekaart. In het café hangt ook een neonlogo dat ‘cocktail’ leest: ‘Wanneer die lamp brandt, zijn er ook nog een aantal cocktails te verkrijgen in de bar.’

Niet altijd dus, verklaart Bertier: ‘Ik maak de cocktails zelf, en die moeten perfect volgens de regels van de kunst af zijn. De eerste cocktails in het café zullen dus sowieso door mij gemaakt worden.’

Trendy inrichting

De inrichting van het café is uniek, en zit vol met anekdotes. Van een pentekening van Duvel, tot de wand met bierflesjes. Vraag Herman naar de tafels, en de toog van het café, en de verhalen achter het meubilair komen je tegemoet.

De sfeerverlichting kan ook op eender welk moment met een druk op de knop volledig aangepast worden. De muziek voegt de juiste noten toe aan de achtergrond van het café. Gisteren passeerden Billy Joel en Rob De Nijs de revue.

De eerste pint

En dan nog een primeur van formaat: Uw Gazet Van Stekene mocht gisteren de allereerste pint van het allereerste vat van het nieuwe Anker proeven. Of eigenlijk de tweede pint. Wim was met de eerste niet content. Of hoe de heren achter het nieuwe Anker perfectie voorop stellen in hun zaak.

Het café is alle dagen open vanaf 9 uur. Op zaterdag al vanaf 7 uur, ‘zodat de marktgangers een tasje koffie kunnen komen drinken.’

Deze journalist zat dinsdagmorgen toch om klokslag negen uur al terug achter de toog van Het Anker. Deze keer de allereerste Earl Grey-thee.

Meer nieuws in deze categorie

8 REACTIES

  1. Dit was nodig,er was niks meer in stekene van cafe’s,buiten het zomerhuis en de meet maar dat zijn grote zaken en niet echt in het centrum.
    Elke gemeente zijn cafe vlak bij de kerk ,zo als het vroeger was,das lang geleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in