18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Wens je uniek handgemaakt kindertruitje en steun de wens van een ziek kind

LIESBET Crauwels, bezielster van ‘Wenstruitjes’, maakt kindertruitjes en zamelt hiermee geld in voor de organisatie Make-a-Wish. Aan de straatgevel prijken haar bontgekleurde babymutsjes. Wat drijft deze creatieve sociaal bewogen bewoonster? ‘Ondernemen hoeft niet steeds voor eigen rekening te zijn.’

‘Ik ben een fantasierijke jonge vrouw, ik wil bijdragen aan een goed doel door de verkoop van zelfgemaakte kindertruitjes. Hiermee hoop ik kinderen gelukkig te maken maar ook geld in het laatje te brengen voor de organisatie Make-a-Wish. Die drijfveer is mijn grote kinderwens, ik doe het ook voor de kinderen in het algemeen.’

Ik hoop kinderen gelukkig te maken met mijn wenstruitjes

Patronen en figuren

Breien leerde Liesbet via haar grootmoeder. ‘Figuren en patronen ontwikkel ik door veelvuldig te oefenen op figuren die kinderen aanspreken. Ik vorm ze om tot breibare motieven die prominent op het truitje prijken om ze een extra persoonlijke toets mee te geven.’

FOTO: kadeho

In haar etalage toont ze prachtige truitjes met liefde gemaakt, breipriemen en kwaliteitswol in alle kleuren. ‘Ieder truitje wordt op vraag van de kinderen gemaakt. Tijdens de coronaperiode werkte ik hard aan truitjes die elk kind laten glunderen, ik wil ze graag tonen op de Stekense kerstmarkt.’

Je komt Liesbet met haar ‘Wenstruitjes’ zeker tegen op één van de marktjes tijdens de kerstperiode. Meer info fb.me/wenstruitjes en www.wenstruitjes.be.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in