11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

REVIEW • Met meer dan 2.000 bezoekers eindigt het Muziekterras op positieve noot

HET Muziekterras was niet zonder controverse, de betaalde toegangstickets waren voor sommige Stekenaars een doorn in het oog. Toch was het terras een succes voor de 2.000 bezoekers die zich naar de weide waagden.

Begin deze zomer kregen we te horen dat er geen avondfeestmarkt zou doorgaan. De zomerconcerten en Vlaanderen Feest werden eveneens geschrapt. De gemeente gaf mee dat ‘dit nog altijd geen normale zomer was.’ Corona speelde nog altijd de grootste rol in het cultuurprogramma.

Maar er was hoop, beloofde schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout: ‘Crammerock zal als culturele kickstart dienen in september, en we plannen een driedaags evenement op 17, 18 en 19 september.’

Het Muziekterras ging onder die noemer van start vrijdagavond met namen als Metejoor, The Starlings – Magic, maar ook lokale bands als CoffeeDee en Bow & Arrow. Als het vrijdag al volk lokte, moest zaterdag nog komen.

Met headliner Jaap Reesema en Pommelien Thijs keerden heel wat Stekenaars zaterdagavond terug naar het terrein naast de Sportstek. Onder de noemer van klein muzikaal festival, dat naast de sporthal plaatsheeft, doet het misschien wel ergens denken aan het Crammerock van sinds lang vervlogen jaren.

Ook zondag ging het evenement nog verder, met een concert van de Koninklijke Harmonie, die traditioneel het kermisweekend afsluit. Daar kwamen ook een 150-tal mensen voor opdagen. Het gemeentebestuur kijkt ‘heel voldaan’ terug op het weekend, vertelt Gunter Van Campenhout: ‘We hebben veel positieve reacties gekregen. Voor heel wat mensen die niet naar Crammerock gingen, was dit het eerste grote evenement. Het doet ons dan ook een groot plezier om hier enkel maar blije gezichten te zien.’

Het bracht volgens Van Campenhout ook heel wat leefkernen samen: ‘Verenigingen uit alle leefkernen van onze gemeente hebben samen gewerkt aan dit Muziekterras. Belangrijk is ook om te weten dat de opbrengsten naar die verenigingen gaan. We gaan dus niet de kas van de gemeente spijzen. Op die manier krijgen ook zij een geldinjectie na corona.’

Steneke

Hoofdact Jaap en Pommelien, bekend van ‘Nu Wij Niet Meer Praten’, spraken achteraf exclusief met Gazet Van Stekene. Ze vertelden over wat ze van Stekene vonden, ook al moesten beide artiesten toegeven daarvoor nog nooit van een Stekene te hebben gehoord. Noorderbuur Jaap Reesema dacht zelfs eerst dat je het als ‘Steneke’ uitsprak.

Die kleine misval vergeven, kan het feestcomité enkele pluimen krijgen. Dit evenement, dat trouwens grotendeels op twee weken tijd in elkaar werd gestoken, was een klinkend succes voor de aanwezigen. De afwezigen zullen die lijn echter niet altijd volgen.

Alhoewel er een heldere hemel, en een volle maan (daar kan discussie over bestaan) boven het terrein stond, was er toch de donkere wolk van de toegangstickets. Het Muziekterras verving de gratis avondfeestmarkt, met gratis optredens. Dat de toegang nu 10 euro bedroeg per persoon per avond blijft voor sommige mensen een streep.

Als het Muziekterras volgend jaar een terugkeer maakt, zal de gemeente zich toch de vraag moeten stellen of dit de best mogelijke oplossing was. Potentieel heeft het Muziekterras in elk geval.


Tekst en foto’s: Lars Stevens en Kaat De Hooghe

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in