16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

REVIEW • Met meer dan 2.000 bezoekers eindigt het Muziekterras op positieve noot

HET Muziekterras was niet zonder controverse, de betaalde toegangstickets waren voor sommige Stekenaars een doorn in het oog. Toch was het terras een succes voor de 2.000 bezoekers die zich naar de weide waagden.

Begin deze zomer kregen we te horen dat er geen avondfeestmarkt zou doorgaan. De zomerconcerten en Vlaanderen Feest werden eveneens geschrapt. De gemeente gaf mee dat ‘dit nog altijd geen normale zomer was.’ Corona speelde nog altijd de grootste rol in het cultuurprogramma.

Maar er was hoop, beloofde schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout: ‘Crammerock zal als culturele kickstart dienen in september, en we plannen een driedaags evenement op 17, 18 en 19 september.’

Het Muziekterras ging onder die noemer van start vrijdagavond met namen als Metejoor, The Starlings – Magic, maar ook lokale bands als CoffeeDee en Bow & Arrow. Als het vrijdag al volk lokte, moest zaterdag nog komen.

Met headliner Jaap Reesema en Pommelien Thijs keerden heel wat Stekenaars zaterdagavond terug naar het terrein naast de Sportstek. Onder de noemer van klein muzikaal festival, dat naast de sporthal plaatsheeft, doet het misschien wel ergens denken aan het Crammerock van sinds lang vervlogen jaren.

Ook zondag ging het evenement nog verder, met een concert van de Koninklijke Harmonie, die traditioneel het kermisweekend afsluit. Daar kwamen ook een 150-tal mensen voor opdagen. Het gemeentebestuur kijkt ‘heel voldaan’ terug op het weekend, vertelt Gunter Van Campenhout: ‘We hebben veel positieve reacties gekregen. Voor heel wat mensen die niet naar Crammerock gingen, was dit het eerste grote evenement. Het doet ons dan ook een groot plezier om hier enkel maar blije gezichten te zien.’

Het bracht volgens Van Campenhout ook heel wat leefkernen samen: ‘Verenigingen uit alle leefkernen van onze gemeente hebben samen gewerkt aan dit Muziekterras. Belangrijk is ook om te weten dat de opbrengsten naar die verenigingen gaan. We gaan dus niet de kas van de gemeente spijzen. Op die manier krijgen ook zij een geldinjectie na corona.’

Steneke

Hoofdact Jaap en Pommelien, bekend van ‘Nu Wij Niet Meer Praten’, spraken achteraf exclusief met Gazet Van Stekene. Ze vertelden over wat ze van Stekene vonden, ook al moesten beide artiesten toegeven daarvoor nog nooit van een Stekene te hebben gehoord. Noorderbuur Jaap Reesema dacht zelfs eerst dat je het als ‘Steneke’ uitsprak.

Die kleine misval vergeven, kan het feestcomité enkele pluimen krijgen. Dit evenement, dat trouwens grotendeels op twee weken tijd in elkaar werd gestoken, was een klinkend succes voor de aanwezigen. De afwezigen zullen die lijn echter niet altijd volgen.

Alhoewel er een heldere hemel, en een volle maan (daar kan discussie over bestaan) boven het terrein stond, was er toch de donkere wolk van de toegangstickets. Het Muziekterras verving de gratis avondfeestmarkt, met gratis optredens. Dat de toegang nu 10 euro bedroeg per persoon per avond blijft voor sommige mensen een streep.

Als het Muziekterras volgend jaar een terugkeer maakt, zal de gemeente zich toch de vraag moeten stellen of dit de best mogelijke oplossing was. Potentieel heeft het Muziekterras in elk geval.


Tekst en foto’s: Lars Stevens en Kaat De Hooghe

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings