15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

EXCLUSIEF • Jaap en Pommelien over hun Stekens optreden

IN een exclusief interview aan Gazet Van Stekene vertellen Jaap Reesema en Pommelien Thijs over hun optreden dit weekend op het Muziekterras in het centrum van Stekene. Voor een overvolle weide zongen zij uit volle borst de nacht in.

Jaap en Pommelien hadden nog nooit van Stekene gehoord, geven ze zelf toe. Jaap bekent wel dat Vlaamse plaatsnamen niet zijn sterkste punt zijn: ‘We zijn hiervoor nog in Harelbeke geweest, en daar had ik ook nog nooit van gehoord. Ik denk dat er heel veel plaatsen zijn die ik nog niet ken.’ Toen hij voor het eerst van Stekene hoorde, dacht hij trouwens dat het ‘Steneke’ was.

Maar dat vergeven we onze Noorderbuur graag. De Vlaamse Pommelien Thijs had eveneens nog niet van ons dorp gehoord, alhoewel er wel een lampje gaat branden wanneer we Crammerock vermelden.

Waar ze wel op dezelfde lijn zitten, is het publiek dat zich bij elkaar had gescharreld aan de Sportstek zaterdagavond: ‘Een superleuk publiek’, klinkt het bij allebei. ‘Het was heel chill. Heel wat stelletjes die met elkaar aan het dansen waren, en samen zongen’, zegt Jaap. ‘Wat een verliefde stad is dit, zeg!’, voegt Pommelien toe. – Bedankt Pommelien om ons als stad te catalogeren.

Een kinderlach

Wat Jaap opviel waren de vele kinderen die naar het concert kwamen kijken: ‘In Nederland zal je dat niet snel zien, maar dat vind ik wel heel leuk. Al die jonge kindjes tot zo laat op de avond. Het is na 11 uur, normaal is dat een publiek zonder kindjes.’

Minder kinderlijk, maar even speels, was de groep Chiromeiden die tijdens het concert de aandacht trok van Jaap en Pommelien met hun zangkunsten. Naar het einde van het concert gaf Pommelien de microfoon zelfs door in het publiek, zodat zij hun wijsje konden zingen. ‘Heel leuk natuurlijk. Er zijn altijd heel veel enthousiaste mensen van de Chiro, de Scouts, de KSA, aanwezig bij onze concerten. Die schreeuwen het luidst, en springen het hoogst,’ lacht Pommelien.

De mensen van de Chiro, Scouts of KSA zingen steeds het luidst, en springen het hoogst

POMMELIEN THIJS

Stekense knuffels

Wat ze meenemen uit Stekene zijn heel wat lieve knuffels, maar ook effectief: ‘We hebben twee knuffelberen gekregen. Heel schattig. Pommelien heeft een soort vaste fanbase, en die krijgt eigenlijk altijd een boel cadeaus’, lacht Jaap.

Ze zijn ook onder de indruk van het Muziekterras zelf: ‘Ik hoorde net al dat het in twee weken tijd is neergezet, en wat ik dan fijn vind is dat er dan een podium is met lokale bandjes ook. Zo’n dorpsfeesten mis ik wel in Nederland. Plus, als je na 10 uur speelt, dan zit je meestal tussen de DJs, en dat is hier anders.’

In november doen Jaap en Pommelien nog drie shows in Gent, Oostende en Hasselt, dat vergeten ze altijd te zeggen, lachen ze. Maar we beloofden hen dat het in De Gazet zou verschijnen, bij deze is die belofte volbracht.


Tekst en foto’s: Lars Stevens en Kaat De Hooghe

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings