15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

ANALYSE • 30 jaar Crammerock, onverwacht, fenomenaal de grootste

30 jaar Crammerock moest groot worden. Maar de organisatie had zich in vroeg 2020 waarschijnlijk niet kunnen inbeelden dat die editie zou verzet worden. En ze had evenmin kunnen voorspellen dat de editie van 2021 één van dé hoogtepunten van de zomer zou worden in België.

Maar toen de bal definitief aan het rollen ging begin augustus, werd er op kruissnelheid een megafestival op poten gezet. Eentje waarvan zelfs de festivalgangers voelden dat het voor de bevrijding stond. Een nieuwe start. Crammerock had de eer die rol op zich te nemen.

In tegenstelling tot de normale rol van het festival, de afsluiter van het festivalseizoen, werd Stekene dit jaar op de kaart gezet als de festivalhoofdstad van België. Wat een 30e editie.

Kickstarten

Dat zal bij de gemeente ook wel in de smaak hebben gevallen, die zag het evenement als de “culturele kickstart” van het culturele leven in Stekene. De gemeente verleende het festival dan ook een extra subsidie van 40.000 euro, bovenop de gebruikelijke 25.000 euro.

Met een groter festivalterrein dan ooit tevoren kon de organisatie een evenement op poten zetten dat toch volgens de coronamaatregelen verliep. Met een testcentrum aan de ingang, volgens de organisatie iets wat ze uit eigen beweging realiseerde, en met een extra subsidie van de gemeente kon Crammerock 2021 plaatshebben.

De festivalgangers waren alvast laaiend enthousiast en kwamen met duizenden. Het festival werd ook een eerste keer volledig uitverkocht binnen de eerste uren van de verkoop. Ongezien. De organisatie maakte later nog extra tickets vrij, en dus konden heel wat Stekenaars die de boot hadden gemist de eerste keer toch naar het festival.

De organisatie had met een mooie affiche de perfecte cocktail klaarstaan (in niet één maar twee cocktailbars) om de editie te doen knallen. En dat is gelukt.

The Hangout

Onder een blakende zon konden de festivalgangers zich twee dagen tegoed doen aan dat wat ze al zo lang missen: feesten en nog eens feesten. De nieuwe Hangout zone naast de mainstage-tent was het hele weekend drukbevolkt. Dat nieuwe deel van het terrein mag dus zeker volgend jaar een terugkomst maken.

Ook alle medewerkers van het festival dit jaar verdienen een grote pluim voor hun inzet, ondanks alle obstakels. Zij maakten dit de topeditie die het was.

Kortom, het was niet de 30e editie die de organisatie gepland had, na de 29e editie in 2019. Maar het was wel een onverwacht fenomenaal festival. Op naar editie 31.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings