15.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Over een maand gaat ‘Het Anker’ volledig vernieuwd open

Het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van ‘Het Anker’ zal geschreven worden in een volledig vernieuwd interieur, terwijl Elvis Presley op de achtergrond speelt, met een 4KNT in de hand. De nieuwe uitbaters maken komaf met het oude café, en openen een totale ‘bierbeleving’.

Heel wat inwoners van onze gemeente hebben ze de afgelopen weken gezien: de grote vraagtekens aan de ramen van café ‘Het Anker’. Achter die vraagtekens is in alle stilte een heuse verbouwing op poten gezet. De volledige binnenkant van het café is gestript, en dat was nodig, vertelt uitbater Herman Bertier: ‘We zijn op heel wat onverwachte drempels gestoten, dus verbouwen we meteen goed.’ Mr Bertier zal het café samen met Wim De Schryver, die eerder al ‘Bij De Wim’ openhield, uitbaten.

De eerste tekenen van een bar worden zichtbaar. FOTO: LS

Beleving

In een gesprek met Gazet Van Stekene blijkt dat er een heel duidelijke visie is voor het café, waarmee volledig komaf gemaakt wordt met het imago van het voormalige café: ‘We gaan een volledige bierbeleving aanbieden. We gaan werken met een live bierkaart, waarbij alle biertjes aan de muur komen, met extra informatie via moderne technologie. Onze vijftig biertjes vullen we aan met tien klassewijnen, tien cocktails, zo’n vijftien verschillende koffies, en zes thees.’ De nadruk ligt daarbij op kwaliteit, vertelt Bertier: ‘Wie bij ons een Manhattan bestelt, zal die ook krijgen. We gaan geen cocktails uit een fles serveren.’

Wie bij ons een Manhattan bestelt, zal die ook krijgen. We gaan geen cocktails uit fles serveren

HERMAN BERTIER

De bierkaart moet een samenstelling worden van alle grote namen, en de lokale biertjes van onze regio. 4KNT, Troubadour, Sinpals, allemaal zullen ze te krijgen zijn in ‘Het Anker’. Alle’ trappisten zullen met tijd en stond te krijgen zijn in het biercafé. Ook Kwak zal te krijgen zijn, ‘met de juiste glazen.’

De begane grond gaat eind september open, maar vanaf volgend jaar wordt de bovenverdieping ook opengesteld voor optredens, en thema-avonden: ‘We zetten boven een bar, daar organiseren we dan eens een Jazzavond, en Bluesavond, maar we zullen het ook verhuren aan privépersonen, en verenigingen. Er komt ook een vaste DJ.’

De begane grond van het café, nu nog gestript, over een maand volledig vernieuwd.

Unieke inrichting

De inrichting van het café ligt al volledig vast, de eigenaars hebben een duidelijke visie, met retro-elementen, en zelfgemaakte tafels: ‘Je zal in onze tafels kunnen kijken, en blijven kijken. Het wordt iets uniek, waar we veel werk en tijd in steken’, vertelt Bertier. De verlichting moet volledig aangepast kunnen worden aan het thema van de avond. ‘We gaan met domotica werken, waardoor je met enkele klikken de sfeer van het volledige café kan veranderen.’

Radio zal er niet spelen in het nieuwe ‘Anker’: ‘Ook de muziek moet deel zijn van de beleving, dus die zal in afspeellijsten klaarstaan. Maar de gasten zullen ook via hun telefoons liedjes kunnen aanvragen. Een soort moderne versie van een jukebox.’

Aan de buitenkant zal ook nog gesleuteld worden de komende weken, de gevel moet volledig veranderen. Alle naamborden zullen worden vervangen door nieuwe exemplaren.

Openingsavond

Een échte openingsavond zit er voorlopig niet in: ‘Met enkel onze privé-uitnodigingen zouden we over de zevenhonderd mensen moeten vragen. Dat is in coronatijden een probleem. We zullen eind september open gaan. Misschien dat er in de komende maanden in samenspraak met de gemeente nog iets mogelijk is.’

De uitbaters willen ook benadrukken dat ze nog op zoek zijn naar geschikt horecapersoneel, om in het vernieuwde café te werken.

Meer nieuws in deze categorie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in