15.1 C
Stekene
zaterdag 18 mei 2024

Over een maand gaat ‘Het Anker’ volledig vernieuwd open

Het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van ‘Het Anker’ zal geschreven worden in een volledig vernieuwd interieur, terwijl Elvis Presley op de achtergrond speelt, met een 4KNT in de hand. De nieuwe uitbaters maken komaf met het oude café, en openen een totale ‘bierbeleving’.

Heel wat inwoners van onze gemeente hebben ze de afgelopen weken gezien: de grote vraagtekens aan de ramen van café ‘Het Anker’. Achter die vraagtekens is in alle stilte een heuse verbouwing op poten gezet. De volledige binnenkant van het café is gestript, en dat was nodig, vertelt uitbater Herman Bertier: ‘We zijn op heel wat onverwachte drempels gestoten, dus verbouwen we meteen goed.’ Mr Bertier zal het café samen met Wim De Schryver, die eerder al ‘Bij De Wim’ openhield, uitbaten.

De eerste tekenen van een bar worden zichtbaar. FOTO: LS

Beleving

In een gesprek met Gazet Van Stekene blijkt dat er een heel duidelijke visie is voor het café, waarmee volledig komaf gemaakt wordt met het imago van het voormalige café: ‘We gaan een volledige bierbeleving aanbieden. We gaan werken met een live bierkaart, waarbij alle biertjes aan de muur komen, met extra informatie via moderne technologie. Onze vijftig biertjes vullen we aan met tien klassewijnen, tien cocktails, zo’n vijftien verschillende koffies, en zes thees.’ De nadruk ligt daarbij op kwaliteit, vertelt Bertier: ‘Wie bij ons een Manhattan bestelt, zal die ook krijgen. We gaan geen cocktails uit een fles serveren.’

Wie bij ons een Manhattan bestelt, zal die ook krijgen. We gaan geen cocktails uit fles serveren

HERMAN BERTIER

De bierkaart moet een samenstelling worden van alle grote namen, en de lokale biertjes van onze regio. 4KNT, Troubadour, Sinpals, allemaal zullen ze te krijgen zijn in ‘Het Anker’. Alle’ trappisten zullen met tijd en stond te krijgen zijn in het biercafé. Ook Kwak zal te krijgen zijn, ‘met de juiste glazen.’

De begane grond gaat eind september open, maar vanaf volgend jaar wordt de bovenverdieping ook opengesteld voor optredens, en thema-avonden: ‘We zetten boven een bar, daar organiseren we dan eens een Jazzavond, en Bluesavond, maar we zullen het ook verhuren aan privépersonen, en verenigingen. Er komt ook een vaste DJ.’

De begane grond van het café, nu nog gestript, over een maand volledig vernieuwd.

Unieke inrichting

De inrichting van het café ligt al volledig vast, de eigenaars hebben een duidelijke visie, met retro-elementen, en zelfgemaakte tafels: ‘Je zal in onze tafels kunnen kijken, en blijven kijken. Het wordt iets uniek, waar we veel werk en tijd in steken’, vertelt Bertier. De verlichting moet volledig aangepast kunnen worden aan het thema van de avond. ‘We gaan met domotica werken, waardoor je met enkele klikken de sfeer van het volledige café kan veranderen.’

Radio zal er niet spelen in het nieuwe ‘Anker’: ‘Ook de muziek moet deel zijn van de beleving, dus die zal in afspeellijsten klaarstaan. Maar de gasten zullen ook via hun telefoons liedjes kunnen aanvragen. Een soort moderne versie van een jukebox.’

Aan de buitenkant zal ook nog gesleuteld worden de komende weken, de gevel moet volledig veranderen. Alle naamborden zullen worden vervangen door nieuwe exemplaren.

Openingsavond

Een échte openingsavond zit er voorlopig niet in: ‘Met enkel onze privé-uitnodigingen zouden we over de zevenhonderd mensen moeten vragen. Dat is in coronatijden een probleem. We zullen eind september open gaan. Misschien dat er in de komende maanden in samenspraak met de gemeente nog iets mogelijk is.’

De uitbaters willen ook benadrukken dat ze nog op zoek zijn naar geschikt horecapersoneel, om in het vernieuwde café te werken.

Meer nieuws in deze categorie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings