17.5 C
Stekene
dinsdag 3 oktober 2023

Stekene Sportief herleeft op 7 oktober

TIEN JAAR geleden viel het doek voor Stekene Sportief. Toen was er de fusie met VV Straatje en werd Avanti boven de doopvont gehouden. Maar de heimwee naar de oude onafhankelijke club bleef bij velen sluimeren. Op zaterdag 7 oktober 2023 is er een grote reünie in het Gildenhuis gepland. Daar kunnen de oude herinneringen nog een keer allemaal bovengehaald worden.

Ex-voorzitter Lieven De Cock is samen met Kurt Heymans, Pascal Merckx, Chris Ferket en Mathieu Van Goethem één van de organisatoren. ‘Voor alle duidelijkheid: wij willen de aanwezigen beperken tot iedereen die ooit bij de club betrokken was als speler, trainer, medewerker, bestuurslid en dergelijke. Uiteraard zijn de partners ook welkom maar het is zeker niet de bedoeling om er een publiek evenement van te maken. Vooraf inschrijven is noodzakelijk, we zijn beperkt tot 300 personen en we denken die makkelijk te halen’, voorspelt Lieven.

3448

Stekene Sportief werd opgericht in 1937 en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond onder stamnummer 3448. Aanvankelijk in geel-blauw, daarna in geel-witte outfit. De jaren ’90 waren de hoogdagen van de club, de promotie naar eerste provinciale was het hoogtepunt maar vanaf 2001 zakte de club steeds verder weg. Bovendien lag het terrein in een woonzone en was een verhuis onvermijdelijk. Na afgesprongen fusiegesprekken met Klauwaerts Kemzeke werd met het toenmalige VV Straatje gepraat. Die fusie kwam er in 2013 maar niet zonder slag of stoot. Onder impuls van Marc De Kimpe scheurde een deel zich af en ging in zee met Herleving Sint-Pauwels. Stamnummer 3448 werd opgekocht door RSC Ophasselt.

Gemengde gevoelens

‘Ik blijf achter het idee van de fusie staan, één ploeg op de gemeente volstaat. Maar niet meer op de manier waarop het nu verlopen is’, zegt Lieven De Cock. ‘Wij kwamen bij Straatje terecht en hadden het gevoel dat we opgeslokt werden. Als die nieuwe club op een neutrale plaats had kunnen spelen was dat een heel ander gevoel geweest. Ik ben nog een drietal jaar gebleven en hield me vooral met de B-ploeg bezig. Dat waren echte Stekenaars maar de beteren onder hen wilden ook elders een trapje hoger. Chapeau voor de successen die Avanti de voorbije jaren bereikt heeft, maar ik vond het jammer dat er zo weinig interesse was voor de B-ploeg.’

Zandvoetbal

‘Ter herdenking van de helaas veel te vroeg overleden Luc Van De Wiele was er op de Ruitershoeve een zandvoetbaltornooi georganiseerd. Zand, want voor de meesten was voetballen geen optie meer. Toen kwam voor het eerste het idee om een reünie op poten te zetten. We wilden het allemaal rustig bekijken en organiseren maar Pascal Merckx was zoals gewoonlijk dolenthousiast en lanceerde het idee op Facebook. Vanaf dat moment was er geen weg terug: die reünie moest en zou er komen.’

Praktisch

De reünie vindt plaats op 7 oktober 2023 vanaf 19 uur in Het Gildenhuis. Voor 40 euro per persoon is er een uitgebreide receptie gevolgd door de nodige muziek.

Inschrijven is absoluut noodzakelijk en kan vanaf 26 juni per mail bij lievendec@hotmail.com of telefonisch op nr 0486 22 13 41.

Betaling op rekening BE06 7340 6916 2322 op naam van Reünie KFC Stekene Sportief.

Quote: ‘Ik blijf achter het idee van de fusie staan, één ploeg op de gemeente volstaat. Maar niet meer op de manier waarop het nu verlopen is.’

Lieven De Cock

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings