13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Derde Polderrit BMW Classic: alles perfect behalve het weer

Paaszaterdag 30 maart, de regen valt met bakken uit de lucht. De parking van feestzaal Ten Velde in de Kemzeekse Kattestraat is leeg. De laatste oldtimer is net vertrokken voor een toertocht van ruim 90 kilometer richting Zeeland.

Enkele jaren geleden kwamen enkele BMW-oldtimer fanaten elkaar eerder toevallig tegen. In plaats van ieder in zijn eentje aan de auto te sleutelen werden al snel tips uitgewisseld en reden ze samen een rondje. Om dit allemaal een beetje in een officieel jasje te gieten en de ervaringen ook met anderen te kunnen delen werd een club opgericht. BMW Classic Waasland was geboren.

Paaszaterdag

De club organiseerde de eerste editie van de Polderrit op paaszaterdag 16 april 2022 voor 43 deelnemers. Met 76 wagens werd dat aantal in 2023 bijna verdubbeld. Die opwaartse trend konden ze op 30 maart 2024 niet doortrekken. De eerste twee edities waren gezegend met een zalig lentezonnetje maar nu gaven de weergoden niet thuis en haalden er 60 chauffeurs hun herkenningsplaatje af maar daarom niet getreurd. Na de Goede Vrijdag op 18 april 2025 volgt er ongetwijfeld een nog betere Stille Zaterdag mét een vierde oldtimerrit op 19 april 2025.

Bolletje-pijltje

‘BMW Classic Waasland werd opgericht door zes mensen die allemaal graag aan een auto sleutelen en regelmatig tips of zelfs wisselstukken uitwisselen’, vertellen Kris Braem en Aaron Samson. ‘Aaron is de man de die de route uitgestippeld heeft volgens het bolletje-pijltje principe’, zegt Kris. Aan de hand van het roadbook wordt duidelijk dat de richting op de kruispunten en de afstanden daartussen aangegeven worden met een bolletje (de auto) en een pijltje (de te volgen richting op het naderende kruispunt). ‘Van hieruit vertrekken we via wat boerenbaantjes richting Kiekenhaag en daarna via Moerbeke richting Axel. Van daaruit via Terneuzen en Zaamslag tot in Hulst. Onderweg zijn er in Axel en Terneuzen twee stops voorzien met een ruime parking waar je iets kan eten en drinken. Vanaf negen uur is de parking van Ten Velde hier stilaan volgelopen. De meeste zijn vertrokken tussen tien en elf. Met zestig auto’s zijn ze onderweg, door het weer hebben er een aantal afgezegd of zijn niet komen opdagen. Dat was wel een tegenvaller in vergelijking met de vorige jaren maar daar hebben we helaas geen vat op.’

Meer dan BMW

‘Iedereen die graag met een oldtimer rijdt is bij ons welkom. Het hoeft echt niet alleen een BMW te zijn. Het plezier om met een klassieke wagen te rijden en samen daarmee iets te doen willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen. In principe wordt een auto pas vanaf 30 jaar als oldtimer beschouwd maar we knijpen graag een oogje dicht en laten ook mooie wagens vanaf 25 jaar toe. Ons netwerk breidt stilaan uit via mond aan mond reclame en ook wel via social media en niet in het minst via www.oldtimerweb.be . Voorlopig hebben we één rit per jaar maar we denken eraan om eventueel iets te doen met het kermiscomité of met de dorpsfeesten. Een tentoonstelling van oldtimers of eventueel een rondrit.’

Goodiebag

‘Per wagen betaal je voor piloot en co-piloot samen 40 euro inschrijving voor de rondrit. Daarvoor krijg je drankbonnetjes, een spitburger en een goodiebag. Daar zit een typische rallyplaat in, een automagazine en wat gadgets. Wij gaan zelf ook naar organisaties van andere clubs. Omdat we het graag doen maar ook om connecties te maken en bekender te worden.’

Quote:

‘Iedereen die graag met een oldtimer rijdt is bij ons welkom. Het hoeft echt niet alleen een BMW te zijn.’

Kris Braem en Aaron Samson

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings