13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Motorcross Nieuwdorp: maximum tot één keer per jaar

In het weekend van 16 en 17 maart organiseerde de VZW Durmevrienden de jaarlijkse motorcross in Stekene. Davy De Block, zelf nog actief bij de veteranen van de betrokken vereniging, blikt terug op een geslaagd weekend.

‘Het moet ongeveer de dertigste keer geweest zijn dat er in Koewacht een motorcross te zien was. Vroeger werd die ingericht door Samen Sterk uit Wachtebeke en toen kregen we de kans om die over te nemen. Op 13 maart 2020 stond onze cross voor het eerst op de kalender, ware het niet dat het land enkele dagen voordien in complete coronalockdown ging. Die datum van de valse start staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift.’

Goede doelen

‘VZW Durmevrienden staat voor vier crossen per jaar: in Stekene, Lokeren, Laarne en Hamme-Zogge. Steeds gaat een stuk van de opbrengst naar het goede doel, in Stekene is dat de G-ploeg voor voetballers met een beperking van Avanti. Wij trachten onszelf in een positief daglicht te stellen en dat kan enkel door goed te communiceren met de buurtbewoners, de eigenaars van de gronden en het gemeentebestuur. Graag een woordje van dank voor al deze mensen op wie we ieder jaar weer kunnen rekenen.’

Belasting

‘We beseffen maar al te goed dat dit een grote belasting op de buurt legt. In de eerste plaats door de geluidshinder en de verkeersdrukte maar ook nu hebben we weer geen negatieve commentaren gehoord. We beperken ons bewust tot één keer per jaar. Vroeger waren er ook nog wedstrijden in december, die zijn er niet meer. De gronden worden niet gebruikt als oefenterrein. Met deze limieten kunnen ze in de buurt best leven, we proberen hen zoveel mogelijk in het weekend te betrekken.’

‘Onbekend is onbemind en door die link met de bewoners zijn velen het evenement beginnen waarderen. Dit jaar waren er dan ook nog uitzonderlijk veel piloten. Door het kletsnatte voorjaar waren alle crossen in België en Nederland afgelast. Enkel op onze zandgrond was het goed te doen en haalden we ongeveer 500 deelnemers, een schot in de roos voor al onze toeschouwers.’

Lokale piloten

‘De wedstrijden worden georganiseerd onder de vleugels van de federaties VJMO (jeugd) en MCLB (volwassenen). Naast de bijdrage aan goede doelen proberen we onze jonge lokale piloten te steunen, in Stekene hebben we Pieter Van Buyten. We proberen hen te helpen in de wedstrijden, op technisch vlak, met advies en financieel waar mogelijk. Goedkoop is het niet, als je wil starten met een tweedehandsmotor en de nodige uitrusting ben je al snel 5000 euro kwijt. Als je alles nieuw wil mag je dat minstens maal drie doen.’

De stekker eruit!

‘In onze maatschappij zie je vaak dat zowat alle initiatieven op verzet stuiten. Mensen jagen elkaar in het harnas zonder elkaars intenties te kennen. Wij ontsnappen daar niet aan maar ook bij ons is de tijd van grote feesten voorbij. Wij houden jonge mensen van straat en bieden ze een hobby waar ze actief mee bezig zijn en vaak alles voor willen doen en laten. Tijdens ons weekend staat er een feesttent. De buurtbewoners hoeven niet meer langs te komen met de vraag om in de vroege uurtjes de muziek wat stiller te zetten. Het zijn de jonge renners zelf die nog voor middernacht de stekker komen uittrekken omdat ze op zondag fit aan de start willen staan.’

Quote:

‘VZW Durmevrienden staat voor vier crossen per jaar: in Stekene, Lokeren, Laarne en Hamme-Zogge. Steeds gaat een stuk van de opbrengst naar het goede doel, in Stekene is dat de G-ploeg voor voetballers met een beperking van Avanti.’

Davy De Block

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings