16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Proms-concert: knallende opener nieuw gemeenschapscentrum

Eind maart verscheen een oproep van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden op facebook. Ze zijn op zoek naar zangers (m/v) voor een pop-up koor. Of was het een popkoor? Dit alles voor een uniek Stekens Proms-concert georganiseerd door de Gemeente als openingsevenement in het weekend van 22 november in het gloednieuwe gemeenschapscentrum.

Zaterdag 6 april hadden we een gesprek met schepen Gunter Van Campenhout en Bart De Bruyne, voorzitter van de Stekense harmonie die de oproep gelanceerd had. We praatten over het evenement, het koor, en het Gemeenschapscentrum. Alle drie trouwens nog zonder finale naam. Maar dat komt allemaal wel in orde, net zoals een reeks andere uitdagingen.

Eivol podium

De grote spelers liggen al vast: de harmonie De Ware Vrienden met hun eigen dirigent, een nieuw samen te stellen popkoor met gastdirigente Sofie Bauwens, gastzangers Femke Verschueren en Dries De Vis en het Stekense Bow and Arrow als kers op de taart.
‘De eerste voedingsbodem voor dit concept was er al voor corona maar dan kregen we plots twee of drie jaar extra om na te denken’, zegt Bart. ‘Het zal een eivol podium worden’, pikt Gunter in. ‘Voorlopig is het moeilijk in te schatten hoeveel plaats dit zal innemen, we vermoeden dat we dan nog ongeveer 400 toeschouwers per voorstelling kunnen ontvangen. Benieuwd hoe groot de respons van de Stekenaars en ver daarbuiten zal zijn, we gaan uit van minimum twee voorstellingen.’

Helikoptervisie

‘We willen meer brengen dan een onsamenhangende mix van populaire klassieke en bekende popsongs’, legt Bart uit. Gunter vult aan: ‘We willen een totaalspektakel brengen en daarom hebben we Stefan Van Guyse als musical director aangesproken. Hij heeft zijn strepen als regisseur al lang verdiend en moet een soort helikoptervisie over het hele gebeuren hebben. Zorgen voor een vlotte doorlopende show waarbij het publiek van de ene verrassing in de andere zal vallen om te eindigen in een ongeziene climax.’

Vier uitdagingen

Ongeveer zeven maanden voor de première wachten nog drie grote artistieke uitdagingen voor Bart De Bruyne. ‘Een goed programma opstellen, de beste nummers selecteren uit een reeds bestaande longlist en de dynamiek in de voorstelling krijgen.’ De vierde uitdaging is voor Gunter: zorgen dat de zaal tegen eind november afgewerkt is. ‘Ik vertrouw erop dat we dit tijdig klaar krijgen, normaal gezien kunnen we de binnenkant van de zaal beginnen afwerken vanaf midden september. Dat moet ons voldoende tijd geven om de licht- en geluidsinstallatie te plaatsen.’

(pop)Koorleden gezocht

De oproep voor koorleden is niet in dovemansoren gevallen. ‘Momenteel hebben we ongeveer 45 kandidaten, één man en voor het overige allemaal vrouwen. Meer zangers en zangeressen zijn zeker nog welkom. Ik wil wel even specifiëren dat we geen klassiek koor voor ogen hebben. We willen een echt popkoor dat hopelijk voor meer dan alleen backing vocals kan zorgen. Wie deel wil uitmaken van dit unieke koor kan ook nu nog mailen naar info@harmoniedewarevrienden.be. Een eerste kennismaking is gepland vanaf midden mei, de samenstelling moet klaar zijn voor de zomer. De repetities beginnen dan vanaf september’, verheldert Bart.

Kaderstuk

Gazet van Stekene krijgt van de Gemeente en harmonie De Ware Vrienden een unieke inkijk in het ganse proces vanaf de selecties tot en met de optredens zelf. Sofie De Moor (die zelf gaat meezingen als ze door de selecties raakt) en Marc Van Hoeyland zullen updates brengen in de juni- en septembernummers in de Gazet van Stekene en indien relevant ook op onze website www.gazetvanstekene.be

Quote:

‘We willen een totaalspektakel brengen en daarom hebben we Stefan Van Guyse als musical director aangesproken.’

Bart De Bruyne & Gunter Van Campenhout

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings