14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

De passie van Saïda Penneman van Tuinen Soetemans

Voor de aanleg van hun tuin rekenen talloze Stekenaars op Tuinen Soetemans. Het ontwerpersduo Michael Soetemans en Saïda Penneman realiseert kleine en grote projecten doorheen gans Vlaanderen maar ook in het buitenland, vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering van de werken. ‘De lat ligt hoog bij ons,’ vertelt Saïda Penneman.

‘We ontwerpen moderne en landelijke tuinen, kleine voortuinen, stadstuinen, grote villatuinen en groenzones. Doorgedreven vakmanschap, exclusieve ontwerpen met een nauwgezette uitvoering. We bieden totaaloplossingen of projectbegeleiding aan, zetten in op tuinarchitectuur en tuinaanleg, naar ieders budget.’

Saïda studeerde Architecturale Kunsten en Grafische Vormgeving, haar creativiteit is een meerwaarde bij het samen ontwerpen van de tuinontwerpen. Ze is intussen al jarenlang een vaste waarde in het familiale hoveniersbedrijf, de grafische afwerking van de plannen, de offertes en administratie neemt ze voor haar rekening.

Architecturale elementen

Natuur, tuin- en landschapsarchitectuur: dat is de onmiskenbare stempel van Saïda en Michael in combinatie met architecturale elementen. Regelmatig vallen hun tuinontwerpen in de prijzen. ‘Mijn man en ik vullen elkaar perfect aan in het ontwerpen van originele tuinen met eigenheid en karakter die uitnodigen om elk hoekje te verkennen. In ons concept vloeit een tuin, woning of kantoor perfect in elkaar over. Architecturale elementen creëren visuele prikkels en overgangen, nodigen uit tot ontdekking.’

Natuurlijke tuinen focussen op ecologie en duurzame materialen met een duidelijke voorkeur voor inheemse planten. ‘Een back to earth gevoel, met natuurlijke materialen, landschapsplanten en elegante siergrassen. De perfecte overgang van een tuin in het landschap.’

Naast tuinaanleg is ook de aankleding van een terras en tuin onmisbaar. ‘Denk aan stijlvolle potten, decoratie, hangmatten of vuurschalen. We kiezen tuindecoratie in functie van de stijl van een huis en tuin. Ook voor groenzones aan bedrijven en kantoorgebouwen werken we graag projecten uit.’

Toekomstgericht perspectief

Saïda en Michael streven steeds naar een conceptueel en toekomstgericht perspectief. ‘Bij ons draait het om ecologische en architecturale tuinen met een tijdloze klasse, een meerwaarde op de langere termijn voor de bewoners en het huis. De tuin en het huis als één visueel geheel en als opstap naar een actieve outdoor lifestyle.’

Met de kinderen in de plantenkwekerij

De passie voor tuinen straalt af van Saïda, de groene genen geeft ze door aan haar kinderen. ‘We betrekken ze bij ons werk, op zondag maken we samen tijd vrij in onze plantenkwekerij in Stekene. Er groeien diverse bomen, meerstammigen en struiken. We brengen ze met veel liefde en zorg groot, later vinden ze hun weg naar klanten in binnen- en buitenland.’

Op zoek naar inspiratie in de privé tuin of planten kopen in de plantenkwekerij? Dat kan tijdens de open tuindagen of na afspraak.

www.tuinen-soetemans.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in