23.1 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

De passie van Saïda Penneman van Tuinen Soetemans

Voor de aanleg van hun tuin rekenen talloze Stekenaars op Tuinen Soetemans. Het ontwerpersduo Michael Soetemans en Saïda Penneman realiseert kleine en grote projecten doorheen gans Vlaanderen maar ook in het buitenland, vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering van de werken. ‘De lat ligt hoog bij ons,’ vertelt Saïda Penneman.

‘We ontwerpen moderne en landelijke tuinen, kleine voortuinen, stadstuinen, grote villatuinen en groenzones. Doorgedreven vakmanschap, exclusieve ontwerpen met een nauwgezette uitvoering. We bieden totaaloplossingen of projectbegeleiding aan, zetten in op tuinarchitectuur en tuinaanleg, naar ieders budget.’

Saïda studeerde Architecturale Kunsten en Grafische Vormgeving, haar creativiteit is een meerwaarde bij het samen ontwerpen van de tuinontwerpen. Ze is intussen al jarenlang een vaste waarde in het familiale hoveniersbedrijf, de grafische afwerking van de plannen, de offertes en administratie neemt ze voor haar rekening.

Architecturale elementen

Natuur, tuin- en landschapsarchitectuur: dat is de onmiskenbare stempel van Saïda en Michael in combinatie met architecturale elementen. Regelmatig vallen hun tuinontwerpen in de prijzen. ‘Mijn man en ik vullen elkaar perfect aan in het ontwerpen van originele tuinen met eigenheid en karakter die uitnodigen om elk hoekje te verkennen. In ons concept vloeit een tuin, woning of kantoor perfect in elkaar over. Architecturale elementen creëren visuele prikkels en overgangen, nodigen uit tot ontdekking.’

Natuurlijke tuinen focussen op ecologie en duurzame materialen met een duidelijke voorkeur voor inheemse planten. ‘Een back to earth gevoel, met natuurlijke materialen, landschapsplanten en elegante siergrassen. De perfecte overgang van een tuin in het landschap.’

Naast tuinaanleg is ook de aankleding van een terras en tuin onmisbaar. ‘Denk aan stijlvolle potten, decoratie, hangmatten of vuurschalen. We kiezen tuindecoratie in functie van de stijl van een huis en tuin. Ook voor groenzones aan bedrijven en kantoorgebouwen werken we graag projecten uit.’

Toekomstgericht perspectief

Saïda en Michael streven steeds naar een conceptueel en toekomstgericht perspectief. ‘Bij ons draait het om ecologische en architecturale tuinen met een tijdloze klasse, een meerwaarde op de langere termijn voor de bewoners en het huis. De tuin en het huis als één visueel geheel en als opstap naar een actieve outdoor lifestyle.’

Met de kinderen in de plantenkwekerij

De passie voor tuinen straalt af van Saïda, de groene genen geeft ze door aan haar kinderen. ‘We betrekken ze bij ons werk, op zondag maken we samen tijd vrij in onze plantenkwekerij in Stekene. Er groeien diverse bomen, meerstammigen en struiken. We brengen ze met veel liefde en zorg groot, later vinden ze hun weg naar klanten in binnen- en buitenland.’

Op zoek naar inspiratie in de privé tuin of planten kopen in de plantenkwekerij? Dat kan tijdens de open tuindagen of na afspraak.

www.tuinen-soetemans.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings