13.9 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

De hele wereld komt aankloppen bij Herman Bertier in het industriepark

Naast zaakvoerder van café Het Anker, leidt Herman Bertier nog twee andere bedrijven, HS Protect en P1 Coatings, gelegen in het industriepark.

HS Protect, opgericht in 2012, maakt tijdelijke watergedragen beschermingscoatings en dit van gerecycleerde plastiek.

‘De bal is aan het rollen gegaan toen ik nog in de bouw zat. Wij plaatsten jaren ramen en deuren in pvc, alu en hout. Maar heel vaak raakten die beschadigd na plaatsing. En natuurlijk, wanneer er schade is in de bouw zijn er altijd twee vragen. Wie heeft het gedaan en wie gaat het betalen? Antwoord: Niemand. Dat tweede kwam steeds mijn richting uit en daarom heb ik een product ontwikkeld om mijn ramen en deuren tijdelijk te beschermen gedurende het volledige bouwproces.’

Zijn uitvinding is een vloeistof die snel kan worden aangebracht op elke harde ondergrond en daarna een vaste beschermlaag vormt, ‘waar je met geen mes doorheen geraakt’, vertelt Herman. HS Protect wordt niet alleen gebruikt om ramen en deuren te beschermen maar tevens betonelementen, metalen, vloeren, de binnenzijde van spuitcabines en zoveel meer. De laag nadien verwijderen is al even simpel als ze aanbrengen: ‘Je kan de beschermingscoating eenvoudigweg aftrekken wanneer deze niet meer nodig is. Daarmee trekt het ook nog eens al het vuil mee dat vaak verdoken zit in kleine hoekjes en poriën van het onderliggende substraat.’

Wie gaat dat betalen? Herman niet

‘Die uitvinding was de oplossing voor mijn probleem. Nu kon ik gewoon de werfleider aanspreken na het plaatsen van de ramen, zijn akkoord  krijgen dat de ramen in orde waren, en daarna mijn beschermlaag aanbrengen. Als er naderhand schade was, kwam dat niet door de plaatsers van de ramen.’

Het revolutionaire aan zijn product? ‘Het product wordt gemaakt met gerecycleerd plastiek en het is naderhand opnieuw recycleerbaar, wat ons brengt tot een circulaire economie. Dat maakt dat onze ecologische voetafdruk fenomenaal klein is, 86g CO² per kilogram waar de meeste andere gebruikte beschermingspolymeren staan voor 2800g tot 4955g CO² uitstoot.’

‘Het was voor mij altijd belangrijk om het ecologische voorop te stellen. Met onze klimaatdoelstellingen van Europa moeten we echt nadenken over ons plastiek afval. Mijn bedrijf, HS Protect, maakt daarvan een nieuw, duurzaam product, dat zelf ook nog eens volledig opnieuw verwerkt kan worden.’

P1 Coatings: Afpelbare Beschermende Autoverf

Tijdens één van de vele koninklijke economische handelsmissies in het Midden-Oosten, waar hij door HKH Prinses Astrid werd meegevraagd ontdekte Herman een  nieuwe markt voor zijn product: ‘Er rolde een zandstorm voorbij, en naderhand waren de verflagen van alle auto’s volledig gezandstraald. Toen is er bij mij een belletje gaan rinkelen en hebben we het product aangepast om een beschermlaag te bieden voor auto’s. Dat heeft meer dan 3 jaar onderzoek gekost in ons labo om van een industriële beschermingscoating tot afpelbare beschermende autoverf te komen, volledig vrij van vluchtige organische stoffen en SVHC.’

‘Eerst transparant, maar vandaag bieden we meer dan 200.000 kleuren aan. Zo kunnen we een auto volledig of deels gaan beschermen en herspuiten in eender welke kleur. Het perfecte product om je wagen te beschermen tegen steenslag, zout, vogelpoep, boomharsen, carwash krassen, lichte schade, vandalisme… enz. Verkoop je de auto na enkele jaren? Dan trek je die verf er gewoon weer  af, en staat daar een fonkelnieuwe wagen, zonder ook maar één microscopisch krasje. Er is vandaag heel veel interesse van zeer grote spelers op de markt zowel uit de industrie als van autofabrikanten om onze producten standaard aan te bieden.’

Werk bekroond

In 2021 werd het product van Herman bekroond door de Universiteit van Delft met een tweede prijs, de ION Borghardt Award. Het rapport van de jury onderstreept de  innovatie van Bertier: ‘Wat vroeger gestort afval was, heeft HS Protect omgevormd tot een waardevolle, robuuste, duurzame en ecologisch hoogwaardige oplossing voor de tijdelijke bescherming van schadegevoelige oppervlakken in het licht van een circulaire economie.’

Tevens zijn HS Protect en P1 Coatings onafhankelijk van petrochemische of andere lineaire materiaalbronnen voor het vervaardigen van hun producten voor de bescherming van vrijwel elke ondergrond.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings