25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Met mijn gazetbudget fiets ik u door de raad

Het is eind februari, maar aangezien onze krant vroeger dan de laatste gemeenteraad in drukvorm werd gegoten, brengen wij u hier nu het verslag van de gemeenteraad van januari. Het is maar dat we het u meegeven.
De eerste gemeenteraad van het nieuwe jaar gaf de nieuwe fractieleider van Gemeentebelangen alvast de belangrijke taak die eerder tijdens corona door oud-fractievoorzitster Grietje Cortebeek werd uitgevoerd. Giovanni De Looze mag vanaf nu 20 keer per gemeenteraad meegeven dat ‘Gemeentebelangen akkoord is.’ Met de absolute meerderheid is zijn woord dan wet.
De gemeenteraad keurde een werkwijze goed rond een nieuwe regiopublicatie voor cultuur en erfgoed. Daarvoor wordt vijf cent per inwoner bijdragen om Stekene onder de aandacht te brengen in het nieuwe cultuurmagazine. Aan uw Gazet werd voorlopig geen offerte gevraagd.
Carl Ivens stelde zich de vraag vanwaar dit budget juist zou komen, uit het cultuurbudget, of het communicatiebudget? Schepen Gunter Van Campenhout bleef het antwoord voorlopig schuldig, maar een bode aan de deur die vijf cent komt innen bij elke inwoner staat in elk geval niet in het script. Groen ging akkoord met het voorstel.
Katrien De Vijlder, gemeenteraadslid voor Groen, diende een eigen punt in om de fietsbib ‘Op Wielekes’, een project waar mensen aan een goedkoop tarief een fiets kunnen ontlenen, op poten te zetten. Gemeentebelangen reageerde dat een onderzoek op dit moment de moeite waard loont, maar dat het zich nog niet wil binden aan het project voor er grondig onderzoek gebeurt. Wanneer we Grietje Cortebeek citeren, zegt ze voorlopig de boot af te houden. Of was het de fiets afhouden? Katrien reageerde tijdens de gemeenteraad met het interview met de schepen van Sport, Heidi Van Gaever, uit uw Gazet Van Stekene van december, waarvoor natuurlijk dank om de krant in hogere radelijke sferen te brengen, Katrien. Heidi zei in december al zich te willen engageren voor een fietsbibliotheek in yours truly, de Stekense Gazet. Unanieme akkoordstemming voor een onderzoek naar de mogelijkheid.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings