19.2 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Na 8 jaar komt Facebookgroep ‘Ge Zijt Van Stekene’ onder nieuw beheer

DE AFGELOPEN week raasde even een kleine storm in een glas water over Facebookpagina’s van Stekenaars. Christel Calle, gekend bij menig elektronisch Stekenaar als de beheeder van de populaire groep ‘Ge Zijt Van Stekene’, kondigde aan ermee op te houden.

‘Site over te nemen, gratis’ luidde het bericht op 8 januari. Christel Calle, die acht jaar lang de groep beheerde, houdt het voor bekeken. ‘Er zijn heel wat redenen waarom ik ermee ophoud, maar ik sluit in schoonheid af.’

‘Acht jaar lang heb ik met veel plezier de groep beheerd, maar de laatste tijd werd het wel heel erg druk. In december alleen waren er 222 berichten die moesten worden goedgekeurd. Tel daarbij alle persoonlijke berichten die ik krijg via Messenger, en het wordt al snel heel erg druk’, lacht Christel.

Al enkele weken speelde daarom het idee bij Christel om na acht jaar de fakkel door te geven. Wanneer ze aankondigde, waren er heel wat mensen verrast. De reacties op haar bericht zijn een aaneenrijging van bijna 200 Stekenaars die Christel het beste toewensen, en haar oprecht bedanken voor haar inzet.

Nieuwe beheerders

De nieuwe beheerders die Christel aanstelde, zijn nog maar net naar Stekene verhuisd, stelt ze: ‘Het zijn nieuwe Stekenaars, maar ze hebben ook ervaring. Voorheen beheerden ze al een groep van 12.000 leden. Daarom vertrouw ik hen met ‘Ge Zijt Van Stekene’.’

Ondertussen is de Facebookgroep ‘Ge Zijt Van Stekene’ ook een gigant geworden in de gemeente. Met een grove 9.200 leden zit bijna de helft van alle Stekenaars in de groep. Rustiger zal het in elk geval niet worden. Behalve voor Christel dan, die lachend vertelt dat ‘ze nu eindelijk weer wat rust heeft op Facebook.’

Meer nieuws in deze categorie

4 REACTIES

    • Dag Lut, de papieren editie van de GVS verscheen op 18/12 als gratis krant en werd verdeeld in verschillende punten, waaronder Standaard Boekhandel in Stekene, Veldeman in Klein-Sinaai, Proxy Delhaize in Kemzeke en Me Gusta Hellestraat. Volgens het principe ‘zolang de voorraad strekt’ zullen de meeste kranten ondertussen meegenomen zijn. Een nieuwe editie verschijnt op 26/02.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in