25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

De fiets primeert, maar liefst niet te snel

De gemeenteraad van 28 september 2021 is achter de rug, en dan kan u slechts één zekerheid meer nemen, dat is uw Raadsbrief.

De etiquette van de gemeenteraad schrijft voor dat de start steeds ongemakkelijk moet verlopen. Groen geeft vuistjes, Gemeentebelangen drukt handen, CD&V houdt de kerk in het midden. Wel zijn alle partijen het erover eens dat het mondmasker aan blijft tot iedereen zit. Wanneer één Groen gemeenteraadslid te laat komt, en dan wel zonder masker, trekt hij de aandacht. Volgende keer beter, dokter.

Die ongemakkelijke minuten voorbij beleven we een ongewone start van de gemeenteraad: een nieuw gemeenteraadslid wordt ingezworen. Veerle Meuleman van Groen stapte op, en Luc De Cleir neemt haar plaats in. Toevallig is hij eveneens van de groene partij. ‘Proficiat’, gevolgd door een stevige handdruk namens de burgemeester en de voorzitter.

Inhoudelijk staat vanavond het fietsbeleidsplan van de gemeente Stekene centraal. Specifieker de F41, de spoorwegwegel voor niet-ingewijden. Hier blijft het vooralsnog volledig verboden voor speed pedelecs, stelt schepen Kris Van Duyse gerust. Maar het blijkt een verbod in-name-only te zijn. Dagelijks scheuren heel wat pedelecs illegaal over onze oude spoorweg. Anders dan de stoomtreinen van vroeger, komt de stoom nu uit de oren van sommige aanwezige gemeenteraadsleden.

Medeklinkend

Diezelfde F41 zal trouwens worden verbreed, en heraangelegd. Daar belooft het gemeentebestuur een ‘comfortabel materiaal’: asfalt, beton of klinkers. ‘Klinkers zijn helemaal niet comfortabel’, klinkt het vanuit de oppositie. ‘Medeklinkers dan?’, mompelt deze journalist onder zijn adem.

In ander fietsend nieuws komt er een fietsreparatiepaal aan Het Zomerhuis, en broedt de gemeente op plannen om ook in andere deelgemeenten dergelijke infrastructuur te plaatsen. Al dan niet uit een comfortabel materiaal vervaardigd.

Tot slot sluit het gemeentebestuur zich aan bij het energie- en klimaatpact van de Vlaamse regering. Tot grote verrassing komt Vlaams Belang kritisch uit de hoek: ‘Klimaathysterie’ klinkt het. Koen De Cock maakt het punt dat er al decennia gesproken wordt over klimaatopwarming, en dat Stekene eigenlijk al aan de zee had moeten liggen, als we het allemaal hadden geloofd. Jammer genoeg niet, een dijkwandeling tussen de appartementstorens zit er voorlopig niet in.

Hij is evenwel geen klimaatontkenner, benadrukt hij zelf: de Aarde warmt op, stelt hij, ‘sinds de Kleine IJstijd van 1700’. Gelukkig hadden ze toen nog geen hysterie, anders rekenden we vast en zeker Atlantis tot onze deelgemeentes.

Met die noot bent u weer helemaal bij, en wees gerust, wij gaan opnieuw de klimaatopwarming meten op de volgende gemeenteraad. Afspraak eind oktober. Hopelijk bent u tegen dan niet omver gefietst aan 45km/u.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings