17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Gemeente verdedigt keuze voor muziekterras als alternatief op avondmarkt

DE afgelopen weken kwam er veel kritiek op het annuleren van de avondfeestmarkt in Stekene. Het gemeentebestuur had begin deze zomer al bekend gemaakt dat die feestmarkt niet zou doorgaan. Dat deed bij vele Stekenaars de vraag rijzen ‘waarom Crammerock dan wel kan?’ Schepen van Cultuur Gunter Van Campenhout (Gemeentebelangen) maakt zijn standpunt aan Gazet Van Stekene.

Een feestmarkt zat er dit jaar sowieso niet in, begint Van Campenhout: ‘Een normale avondfeestmarkt beginnen we te plannen in april. Eigenlijk is toen al de knoop doorgehakt. We hadden in april helemaal geen inzichten hoe we dat zouden moeten organiseren. Zou er ruimte moeten zitten tussen de kramen, of mogen die naast elkaar? Mogen we eten serveren? Of niet?’

‘In augustus lieten de maatregelen wel een braderij toe, met vijfduizend mensen, één richting loopverkeer, en geen eten of drinken aan de kramen. Dat is toch geen feestmarkt?’

En Crammerock wel..?

Toch werd er door heel veel Stekenaars de vraag gesteld waarom Crammerock dan wel kon doorgaan, daar liep heel wat meer volk samen dan op een avondfeestmarkt: ‘Crammerock vindt plaats op een afgesloten terrein, waar het Covid Safe Ticket kan worden ingezet. We kunnen toch moeilijk het hele centrum volledig afsluiten, en aan alle mogelijke ingangen vrijwilligers met scanners zetten? En wat dan met de mensen die op het parcours wonen? Dan moeten we eigenlijk al hun huizen barricaderen, want die mogen dan niet buiten zonder geldig vaccinatiecertificaat.’

We kunnen toch moeilijk de huizen barricaderen langs het parcours? Want die mensen mogen dan niet buiten zonder geldig certificaat

GUNTER VAN CAMPENHOUT

‘De knoop voor Crammerock is ook pas begin augustus doorgehakt. Op dat moment nog een avondfeestmarkt beginnen organiseren is niet meer mogelijk. Je weet bijvoorbeeld niet welke verenigingen er al terug opgestart zijn, of welke normale standhouders wel of niet willen meedoen. Dat is allemaal veel te kort dag.’

Crammerock ging het eerste weekend van september door

In Sint-Gillis-Waas kon wel een braderij plaatvinden, geeft ook Van Campenhout toe: ‘Een braderij zoals in Sint-Gillis-Waas kan je moeilijk vergelijken met het kaliber avondfeestmarkt dat we in Stekene organiseren.’

Muziekterras als alternatief

Het muziekterras werd door de gemeente dan gekozen als alternatief voor de avondfeestmarkt. Een klein tweedaags festival met twee podia aan de Sportstek, met een eet- en drinkgelegenheid.

Het gemeentebestuur klopt zich op de borst enkele grote namen gestrikt te hebben voor het tweedaags terras: ‘Onder andere Jaap Reesema & Pommelien Thijs (- Nee niet de Pommelien van Temptation Island, maar die van ‘Nu Wij Niet Meer Praten‘, nvdr), maar ook ABBA4U en Paul Michiels.’

De affiche van het muziekterras

De gemeente heeft heel wat afgekeken van Crammerock: ‘We hebben het festival afgewacht, en gekeken of alles goed verlopen is met dat Covid Safe Ticket. Pas daarna hebben we definitief groen licht gegeven.’ Net zoals op Crammerock zal het gemeentebestuur hier dus ook werken met het Covid Safe Ticket, en een armbandje dat aangeeft of je het afgesloten terrein op kan.

Ticket & Covid Safe Ticket

Volgens het gemeentebestuur bestaat er ook nog verwarring rond het ticket van het terras: ‘Je moet inderdaad een Covid Safe Ticket voorleggen, maar bent ook verplicht van een gewoon toegangsticket te kopen. Enkel een vaccinatiecertificaat is dus niet genoeg om binnen te mogen.’ Tickets zijn te verkrijgen via de website van de gemeente.

Die entree is volgens Van Campenhout nodig: ‘Anders dan de avondfeestmarkt kan het feestcomité bij dit evenement geen inkomsten halen bij de standhouders. Er is geen braderij. Toch investeert het comité in bijvoorbeeld de artiesten. Daarom moeten we ergens anders inkomsten halen. Anders moeten we aan mensen vragen om voor niets te werken, dat kan toch niet?’

Het muziekterras gaat door op vrijdag 17 en zaterdag 18 september, telkens vanaf 17u30. De planning is te vinden op de website van de gemeente.

Meer nieuws in deze categorie

2 REACTIES

  1. Heel jammer dat de middenstand van Stekene hier niet kan van mee profiteren!!
    Bij een avondmarkt is dit wel het geval!
    Onbegrijpelijk!
    Na deze zware crisis voor zowel horeca als middenstand!

  2. Voor de stekense middenstand is het een grote ontgoocheling maar ik begrijp het gemeentebestuur volledig. Gunther van campenhout legt dit zeer verstaanbaar uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings