14.3 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Over de herbestemming van kerken, waterdoorlatende stenen, en zware debatten

De eerste gemeenteraad die terug door mocht gaan in het gemeentehuis sinds februari 2020 is daarnet afgelopen. Althans, toch het publieke gedeelte. Dat publieke gedeelte werd publiekelijk gevolgd door een publiek van vijf mensen, in het publiek. En één afgezant van uw Gazet.

Daar de beslissingen impact hebben op meer dan vijf mensen in het voorgenoemde publiek, brengen wij u met deze Raadsbrief een korte samenvatting van de afgelopen gemeenteraad. Daarin wordt ruimte voorzien voor de nodige kwinkslagerij. Want wat onze gemeenteraad doet, doet ze goed, maar tussen de kennisnames en goedkeuringen met vragen door, hoort men te grinniken.

Een belangrijk punt dat aangehaald werd door oppositielid Carl Ivens (Groen) was de herbestemming van de kerken. Het gemeentebestuur herhaalde haar uitgestippeld kerkenplan, maar volgens Groen gebeurt er nog te weinig met onze (leegstaande) kerken. Het voorstel om van de kerken testcentra te maken, werd niet gedaan. Dat zijn antieke aangelegenheden waarmee kerken geen volk meer lokken.

Om in Katholieke sferen te blijven, verleende de gemeenteraad vanavond een erfpacht voor 27 jaar op het oude pastorijgebouw. Hierin zal een horecagelegenheid plaats vinden. Wij hopen alvast het lichaam van Christus niet te vinden op de menukaart.

p-bonnen

Serieuzere (en minder religieuze) materie dan, de beleidsplannen rond de schoolomgevingen. Met het nieuwe schooljaar in aantocht opnieuw het bekijken waard. Het bestuur plant verschillende acties, waaronder de p-bon. Zo’n bon kunnen kinderen winnen wanneer ze op een veilige manier naar school komen. Niet te verwarren met het p(arkeer)-ticket, dat 15 minuten gratis parking aan de schoolpoort biedt.

In ander schools nieuws staat de gemeente leerlingen van het vijfde leerjaar uitzonderlijk toe om te gaan zwemmen. Aangezien zij in het derde en vierde leerjaar door de pandemie hiervan niet konden genieten. Afzonderlijk keurt het bestuur ook een verlenging van de uitvoeringstermijn toe aan de firma die het busvervoer regelt. Ook zij konden niet gaan zwemmen tijdens de pandemie.

Muziekfestival Crammerock lokt steevast goede muziek, en dronken jongeren naar Stekene. Daarom verbiedt de gemeenteraad, zoals elk jaar, de verkoop van sterke dranken in Stekense nachtwinkels tijdens het weekend van het festival. Zelfs met het Covid-Safe Ticket.

Slanke bomen

Een verkavelingsvergunning lokt discussie uit over hoe precies de Prunus Serrulata Amanogawa wordt uitgesproken, of zoals verder omschreven in datzelfde verslag: slanke bomen. Ook het perikel over waterdoorlatende stenen komt naar boven. Het blijken waterpasserende stenen te zijn.

Tot slot volgt een zwaar debat over de toekomst van de gemeente, na een audit over Omgevingsvergunningen in de gemeente Stekene. Een debat, beste lezer, dat zelfs deze journalist na 45 minuten te boven gaat. De zitting sluit voor het publiek, en de journalist gaat naar huis, waar hij dit wijsje schrijft.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings