12 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Kom vrijdag je vaccin halen, vraagt gemeente, door overschot Johnson & Johnson

DE gemeentes Stekene en Sint-Gillis-Waas roepen alle 18-plussers op om deze week nog om een vaccin te komen.

Vrijdag 9 juli zijn er opnieuw plaatsen beschikbaar in het vaccinatiecentrum van De Route, waar de gemeentes Stekene en Sint-Gillis-Waas de krachten gebundeld hebben. 18-plussers die nog geen uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich deze week nog opgeven om vrijdag een vaccin van Johnson & Johnson te krijgen.

Om een afspraak vast te leggen kan u naar het callcenter van het vaccinatiecentrum bellen, via 03 202 80 80. Het is ook mogelijk om via de reservelijst QVAX aan te geven dat u in aanmerking wilt komen voor een J&J-vaccin.

Tweede dosis AstraZeneca

Ook voor mensen die nog een tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin moeten krijgen is er goed nieuws. Door een grote levering aan ons land kunnen mensen tot maximaal vier weken vroeger in aanmerking komen voor een tweede prik. Dat komt omdat de tweede prik ingepland werd twaalf weken na de eerste. Door recente wijzigingen mag die tweede prik al vanaf acht weken gegeven worden.

Een vervroegde afspraak maken voor uw tweede prik kan op maandag 12 juli, en vrijdag 23 juli.

Het callcenter van het vaccinatiecentrum vraagt wel om de afspraak zo veel mogelijk zelf te verplaatsen. Op die manier wil het een overbelasting voorkomen: ‘De afspraak zelf verplaatsen kan via de bevestigingsmail van de originele afspraak voor een tweede prik. Je annuleert dan de originele afspraak, en maakt een nieuwe.’

Indien deze aanpak niet lukt, verduidelijkt het vaccinatiecentrum, staat het callcenter natuurlijk klaar om hulp te bieden.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in