16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Bar Woodz: lekker eten onder een zwarte schaduw

Wie in Stekene gezellig uiteten wil gaan, heeft keus te over. Voor elke editie van deze Gazet schuiven we in een ander etablissement de beentjes onder de tafel. Ditmaal doen we dat onder de houten tafels van Bar Woodz.

Het is een vrijdagavond en vrij druk in Bar Woodz. Er klinkt een gezellig geroezemoes wanneer zaakvoerder Mark De Zwart ons een tafel toewijst. We zijn nog maar net gaan zitten, of de menu- en drankenkaart ligt al voor ons. Even later krijgen we de vraag of we een aperitiefje willen nemen. Dat willen we. Uiteraard. We gaan voor lokaal: mijn Vrouw kiest een Troubadour Blond van het vat (3,50 euro) en ik bestel een 4KNT Tripel uit de Stekense Polken (4,60 euro). Omdat de honger al begint te knagen nemen we er de albondiga’s con bocadillo (9,00 euro) bij. Deze gegratineerde gehaktballetjes met tomatensaus en mozzarella zijn mooi afgekruid, zeker niet te pikant. Wel bijzonder lekker.

Natuurlijk

Het interieur van Bar Woodz bestaat, hoe kan het ook anders met zo’n naam, uit hout. Ruwe planken tegen de wand en een houten vloer geven een warme uitstraling. Een opstapje wordt veilig gemaakt door een lichtstrip. De garçons hebben er duidelijk zin in, want aan welke tafel ze ook komen, overal wordt gelachen. In de tuin zijn bomen versierd met lampjes. Het is hier, kortom, fijn toeven. Al hangt er een donkere schaduw boven de zaak. Ik praat erover met Mark De Zwart, die samen met zijn broer Stefan (de kok) de zaak runt. In 2012 startten ze samen l’Apétit. Pas veel later kwamen ze naar de huidige locatie. ‘Deze ruimte werd aan andere uitbaters verhuurd, maar de eigenaar ondervond te veel problemen. Dus kregen wij de vraag of we geen zin hadden om hier iets te doen’, zegt Mark. ‘Zo werd in 2022 Bar Woodz geboren; eerst als zomerconcept, in een tent die plaats bood aan zo’n 30 mensen. Woodz was toen enkel een verwijzing naar het bos achteraan de tuin. Later, in april 2023, hebben we hier dit gebouw opgetrokken met heel veel hout, een natuurlijk materiaal.’

Schrik

Mijn gesprekspartner blikt ernstig. ‘Toen zijn de problemen begonnen. Overlast, zogezegd. Maar hoor jij hier muziek?’ Ik schud het hoofd. ‘De muziek mag hier 85dB luid klinken. Wij spelen hier doelbewust slechts 65dB. Als de muziek luider speelt, gaan mensen ook luider praten en dat willen we niet. Bij ons babbelen de mensen, ze maken geen lawaai. We willen ook absoluut geen overlast creëren. Mocht er een buur met ons een probleem hebben, willen we erover praten, zoeken naar oplossingen. Ons opzet is mensen een gezellige avond te bezorgen. We volgen daartoe alle regels die de gemeente ons oplegt. Onze naaste buren hebben er geen problemen mee. Maar er zijn een paar mensen die het ons lastig maken. Waarom? Geen idee. Maar we hebben echt schrik dat we niet zullen kunnen blijven bestaan. Voorlopig zijn we gelimiteerd tot 99 personen, terwijl er plaats is voor 150. In de gezellige tuin durven we voorlopig niemand laten zitten. Da’s toch jammer…’

Lekker!

Jammer is het inderdaad, want het eten is er bijzonder lekker. De broers De Zwart gaan er prat op dat in hun ruim aanbod aan gerechten alles vers en echt is, alles is huisgemaakt. ‘Behalve de scampi’s, die komen uit de diepvries, dat kan moeilijk anders, haha.’ Mijn Vrouw is bijzonder content met de royale portie vol-au-vent (22,50 euro) die erg veel fijne smaak heeft. Ook het seizoensslaatje is dik in orde. Ik heb (twee stuks) sliptongen (26,00 euro) gekozen. Uit ervaring weet ik dat die niet zelden veranderen in karton wanneer ze iets te lang zijn gebakken. Maar niet bij Bar Woodz: de tongen zijn in royaal veel boter gebakken, zijn erg mals, en vallen zo van de graat. Zo horen sliptongen te zijn. De tartaar is huisbereid en vers. De frietjes zijn knapperig goudgeel. Het leven kan lekker zijn!

Overlast?

Aangezien ik zelf bijzonder gevoelig ben aan lawaai, gebruik ik vaak mijn decibelmeter. Niet zelden wordt in concertzalen de grens van het toelaatbare overschreden. De app heet Decibel X en wordt beschouwd als zeer betrouwbaar. Wij maten in Bar Woodz een gemiddelde van 70,0 dB met een piek van 85,1 dB. Toen we op straat stonden, hoorden we geen geluid meer van binnen…

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings