12.2 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Meadow: hip en trendy. Én lekker!

Stekenaars hoeven zich niet naar andere gemeenten te verplaatsen om lekker uiteten te gaan. En recentelijk groeide het aantal eetgelegenheden aan met Meadow, een gezellige hippe brasserie in de Polenlaan. Als er lekker te eten valt, zijn wij er graag bij!

Meadow is de tweede zaak die de broers Timothy en Bodi de Munck in Stekene openen. Wie hen op hun strafst wil leren kennen, moet naar Ukiyo. Maar ook met een kleiner budget kan je van hun rijke smaken genieten. Daar zorgt het team van chef Glenn Fransen voor. ‘Wander into our meadow of flavours!’ staat er op de website. Ik vind het een vreemde zin…

Het is woensdagavond en donker wanneer we in de Polenlaan op zoek gaan naar Meadow. Hoewel we er al een keer eerder waren, rijden we het pand straal voorbij. De groene banner kan ’s avonds best een beetje licht verdragen, denk ik hardop. Binnen worden we hartelijk verwelkomd door Sam de Vocht, de zaalverantwoordelijke. Hij leidt ons naar onze tafel, neemt onze jassen aan en zorgt snel voor de kaart en een mandje met brood. Of we al iets willen drinken? Wat dacht je! Mijn Vrouw wil graag een glas witte wijn. Ze krijgt de Camin Blanc, een blend van chardonnay en chenin blanc (7 euro) aanbevolen. Ikzelf kies voor een 4Kant Tripel, het plaatselijke betere brouwwerk (6 euro). We nemen er een portie (6 stuks) bitterballen met truffelmayonaise en mosterdzaad (9,50 euro) bij, en laten de drukte van de dag achter ons.

Schappelijke prijzen

De brasserie zit voor een doorsnee woensdagavond verrassend vol. En toch hebben we, aan de straatkant van de zaak, weinig last van de decibels die andere klanten produceren. Wie vlakbij de keuken zit, vangt meer lawaai, hebben we al ondervonden. We bestuderen de kaart en de suggesties. Wie hier wil lunchen met keuze tussen drie voor- en drie hoofdgerechten, en een koffie of thee na, betaalt 34 euro. De prijzen zijn oké, vinden we: ‘starters to share’ tussen 9 (gegratineerde babymaïs) en 18 euro (oesters), hoofdgerechten tussen 23 (vegetarische wok) en 33 euro (rib eye).

Onze gastheer wil weten of we al beslist hebben wat we gaan eten. Mijn Vrouw heeft haar oog laten vallen op de ‘Burger van de maand’ (26 euro). Dat is een gegrilde rundsburger (200 gram) met bacon, brioche bun, rode cheddar, tomaat-koriander salsa, kropsla en spicy mayo. Een hele mond vol, en dat blijk later ook letterlijk zo te zijn. Ikzelf ben een zalm-mens en kies resoluut voor Zalm ‘Meadow’ met warme groenten, zeekraal, beurre blanc en pastinaak (24,50 euro). Moniek krijgt bij haar burger een rode garnacha uit midden-Spanje aanbevolen, Veo Veo, een zachte fruitige wijn (6 euro) die opvallend warm wordt geserveerd. Ikzelf houd het bij een fris Duveltje (5 euro).

Zijn geld waard

De timing is prima, het eten komt op een goed moment op de tafel. De burger, die je sowieso moeilijk verfijnd kan dresseren, komt toch mooi op de tafel, op een grote houten plank. Het blijkt een flinke hap te zijn, en vooral héél lekker. De burger is perfect gebakken, mals en sappig, en alle smaken passen goed bij elkaar. Het wijntje blijkt goed te matchen, mijn Vrouw geniet. Daarvoor ga je uiteten. Zelf ben ik heel tevreden met mijn keuze. De cuisson van de zalm is perfect. Ik heb ‘m elders al veel droger op mijn bord gekregen. Ik krijg nog een apart kannetje met saus. Er is een overvloed aan warme groentjes die de zalm duidelijk waarderen, en die ik naar waarde weet te schatten. Dit ziet er niet alleen heel mooi uit, het ís ook bijzonder lekker en meer dan zijn geld waard.

Afsluiter

Of we nog een dessert wensen? Nee, dank je, de porties waren royaal, een koffie om de lekkere avond af te sluiten is oké. Moniek bestelt een (kleine, echte) espresso (3 euro) en ik laat me verleiden door de Irish Coffee (12 euro). We hebben nog een korte babbel met de zaalverantwoordelijke. ‘Er zaten vanavond zomaar eventjes 45 personen te eten’, zegt hij trots. En toch heb ik enkel drie jonge personeelsleden in de zaal opgemerkt, die altijd de rust bewaarden en de tafels die ik kon zien, steeds mooi getimed bedienden. Voordat we weer de koude van de avond in duiken, wil ik nog graag weten wie het grote gebrande houten kunstwerk in de zaal heeft gemaakt. ‘De vader van de vriendin van Timothy’, klinkt het. ‘Nogal een eyecatcher, hé?’ Ik kan het enkel maar beamen. En ik wil het werk graag nog eens terugzien. Ondertussen zullen we dan ook maar iets blijven eten, zeker?

www.brasseriemeadow.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings