16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Brasserie Renard: een lekker adresje!

WANNEER we op een winderige maandagavond Brasserie Renard binnenstappen, worden we uitermate vriendelijk onthaald door een dame met een Nederlands accent. We mogen een tafeltje kiezen, want het is die avond erg rustig. We nemen graag plaats vlak bij de open haard en laten de besognes van de dag even wat ze zijn…

We krijgen meteen de kaart aangereikt en de vraag of we alvast iets willen drinken. Dat willen we, uiteraard. Mijn Vrouw drinkt graag witte wijn. De vriendelijke dame die Ilse blijkt te heten, doet enkele voorstellen. Zelf prefereert ze Le Breuvage, een volle witte Viognier (7,50 euro), een voorstel waar mijn Vrouw gretig op ingaat. Ikzelf ben vooral een biermens, maar in Stella, Karmeliet en Liefmans, de bieren van het vat, heb ik niet zo’n zin. Dus kies ik een Westmalle Tripel (4,90 euro). We bestellen uit de ‘Snacks & Fingerfood’ een portie bitterballen (8 euro). Het feest kan beginnen.

Nu al rendabel

De grote baas van Renard komt erbij zitten. Hij heet Bart de Vos, dus stel ik geen vragen over de naam van zijn brasserie. Twee jaar geleden nam de man de zaak, die in vijf jaar tijd driemaal in faling ging, over. Na een grondige aanpak van interieur, keuken en terras was op 8 mei 2021 Brasserie Renard een feit. Het hart van de zaakvoerder klopte van jong af aan voor de horeca. Hij had zaken in Lokeren, Kallo en Stekene, en elke keer zijn enkele personeelsleden hem al zeven jaar gevolgd. ‘Ik ben ook niet echt een baas. We staan allemaal voor onze boterham, en het zijn sowieso onzekere tijden. Ik verwacht dat er in de horeca nog heel wat faillissementen gaan komen. Gelukkig draaien wij supergoed en is de brasserie nu al rendabel.’

Thuis in Stekene

Bart De Vos is een ondernemer pur sang. Hij leidt ook Hotel & Bistro Reynaert net over de grens in Kapellebrug. ‘Als ik het enkel om het geld zou doen, dan zou ik Renard sluiten en alleen Reynaert openhouden, want in Nederland is de wetgeving véél makkelijker. Maar mijn hart klopt hier. We hebben hier veel vaste klanten, dit is mijn leven, ik ben graag onder de mensen. Ik ben afkomstig van Eksaarde en woon nu tien jaar in Stekene. Ik vind dat een heel fijne gemeente, ik voel me er echt thuis.’

Inmiddels hebben we een hapje bij de aperitief gekregen, een mousse van wildpaté met veenbesjes. De bitterballen met mosterd zijn op.

‘Uiteten gaan is duur geworden’, zegt de Vos. ‘Maar ik kan niet anders dan deze prijzen hanteren. Echt niet. Twee jaar geleden betaalden we nog 21.000 euro aan gas en elektriciteit, nu is dat liefst 60.000 euro! We zouden op vrijdag en zaterdag ’s avonds in twee shiften kunnen werken, om zo meer te verdienen, maar dat wil ik niet. Klanten buitensteken omdat er al mensen staan te wachten op hun tafeltje? Nee, als je hier willen blijven zitten, dan doe je dat. Klanten appreciëren onze vriendelijkheid en flexibiliteit.’

Lekker adresje!

We krijgen onze hoofdschotel geserveerd. Mijn Vrouw heeft van de suggestiekaart goulash van everzwijn met puree van boerenkool, raap en biet (28,50 euro) gekozen. Ikzelf krijg de gebraiseerde zalm met erwtenpuree, groentjes en bieslooksaus (29,50 euro) voorgeschoteld. Beide gerechten zien er bijzonder smakelijk uit en zijn heel creatief gepresenteerd. De porties zijn meer dan royaal. Mijn Vrouw is enthousiast over de lekkere puree die mooi aangevuld is met beetgare stukjes groente. Mij valt vooral op dat zalm en de bieslooksaus een mooi huwelijk vormen, met de perfect gegaarde groentjes als stille getuigen. Een mens zou er zowaar lyrisch van worden. Het kan ook van de Duvel (4,90 euro) zijn die ik erbij genomen heb. Mijn Vrouw hield het graag bij de Viognier. Lekker adresje, Brasserie Renard!

Trompstraat 68, Stekene www.brasserierenard.be

Reserveren kan op +32 32 84 89 76

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings