14.3 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

Samen op weg naar een gezonde levensstijl…

GEZONDHEIDSCOACH Sylvie Criel profileert zich als een begeleider voor mensen met uiteenlopende klachten: fysiek, mentaal, stress of ook slaapproblemen. Ze helpt om structuur aan te brengen, doelen te stellen en een plan uit te stippelen om terug een balans te vinden tussen lichaam en geest.

‘Ik was 20 jaar aan de slag in de bankwereld maar botste steeds meer op een intern conflict tussen mijn persoonlijke waarden en die van het bedrijf waarvoor ik met hart en ziel al zo lang werkte. Voor mij werd het duidelijk, ik was er op uitgekeken maar ik had wel over mezelf geleerd dat ik één ding heel graag doe: mensen helpen.’

‘Mijn diploma was natuurlijk gerelateerd aan de bankwereld dus ik besloot om terug te gaan studeren. Ik heb gedurende drie jaar een opleiding gevolgd om te kunnen starten als gezondheidscoach. Psychologie, bewegingsleer, voedingsleer, alles komt bij die opleiding aan bod. Als gecertificeerd gezondheidscoach richtte ik mijn eigen praktijk op ‘Samen in balans’.

Wat doet een gezondheidscoach?

‘Als coach begeleid ik vooral. Op een bepaald moment zit je met iets waar je zelf niet uitkomt op eigen kracht. Bijvoorbeeld: je wil gezonder gaan leven door gezonder te eten en meer te bewegen, maar je weet niet goed hoe je dat moet doen en waar je moet beginnen. Dan gaan we op zoek naar wat jou hier heeft gebracht, wat je wil bereiken, hoe jij gemotiveerd geraakt, wat jou energie geeft en wat jou energie kost. We stellen dan samen nieuwe doelen op die je wil bereiken en we stellen ook een stappenplan op waar jij mee aan de slag kan. Dan volgen we dat stappenplan op en sturen we onderweg bij waar nodig, tot op het moment dat jij bepaalt dat je weer alleen verder kan.’

Loopbaanbegeleiding

‘Via loopbegeleiding help ik mensen die willen werken aan hun professionele ontwikkeling. Ik merkte regelmatig dat vraagstukken of problemen in de werksfeer mede aan de basis lagen van wat mensen willen aanpakken met gezondheidscoaching. Vandaag werk ik samen met loopbaancentra en VDAB. Het gaat om mensen die aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken, over mensen die hogerop willen bij hun werkgever maar niet goed weten hoe ze daar aan beginnen, tot mensen die helemaal genoeg hebben van hun huidige job en zich volledig willen heroriënteren. Maar ik kan ook voor bedrijven wat betekenen. Wanneer een werkgever bijvoorbeeld iemand heeft ontslagen, kan ik ook via een outplacement formule aan de slag om die mensen weer aan een nieuwe baan te helpen waar ze weer kunnen openbloeien.’

Ik las ook dat je ook met koppels werkt?

‘Wat ik doe als coach is mensen aan het werk zetten. Mensen helpen om veranderingen in hun leven aan te brengen, maar ze staan daar niet alleen voor. Ik help mensen om hun doel te bereiken en we doen dat samen. Daarbij is écht praten met elkaar heel belangrijk.’

Op jouw website vond ik informatie over wandelcoaching. Waarom doe je dat?

‘Soms neem ik mensen mee naar de natuur omdat ze het moeilijk hebben om binnenskamers te praten. We ontmoeten elkaar dan bijvoorbeeld vlakbij een bos, we gaan wandelen en de therapie vindt daar plaats. Mijn toekomstplan is ook om wandelsessies te organiseren voor kleine groepen. Ik denk dat het een plaats heeft in Stekene.’

Werk je alleen in Stekene?

‘Ik heb mijn praktijk hier in Stekene maar ik coach ook mensen vanuit het Medisch Centrum Vitae in Sint-Gillis-Waas, waar ik een avond in de week beschikbaar ben. Daarnaast heb ik ook contact met verschillende huisartsen in de regio. Niet alle problemen zijn met medicijnen op te lossen en vaak hebben onze drukbezette huisartsen ook niet voldoende tijd om lang en met diepgang naar hun patiënten te luisteren.’

 www.sameninbalans.be

 sylvie@sameninbalans.be

 0479 18 00 87

Quote:

‘We gaan op zoek naar wat jou hier heeft gebracht, wat je wil bereiken, hoe jij gemotiveerd geraakt, wat jou energie geeft en wat jou energie kost.’

Sylvie Criel

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings