6.5 C
Stekene
vrijdag 23 februari 2024

Taarten van MiekeMuis: artisanaal én héél lekker!

Stekene heeft sinds kort een nieuwe geheimtip voor zoetekauwen. Zin in zelfgemaakte taarten en gebak in alle smaken, kleuren en vormen, en binnenkort ook een origineel ontbijt? Maak kennis met de wonderlijke creaties van… MiekeMuis!

Laura Huyghe is net 34, getrouwd en moeder van twee kinderen. En ze is ook MiekeMuis. ‘Toen ik een kind was, hadden mijn ouders elk hun eigen koosnaampje voor me. Mijn vader noemde me Mieke en mijn moeder noemde me Muis. Ik heb niet lang moeten nadenken over de naam voor mijn zaak.’ Laura was (en is) verzot op lekker eten, het was dus een logische stap om haar hoger middelbare studies in Ter Groene Poorte te doen. ‘Maar in het voorlaatste jaar Fijnkeuken kreeg ik het vervelende gevoel dat mijn beroep nooit kon matchen met het grote doel in mijn leven: moeder worden. Ik heb die studie afgemaakt en ben dan verzorging gaan studeren.’ Laura merkt mijn verwonderde blik en lacht: ‘Ja, voor mensen zorgen is de rode draad door mijn studies. En het zit in het verlengde van mama zijn…’

Geheimen van bakken

Nadat Laura jaren in de zorg had gewerkt, wilde ze weer iets met haar passie voor eten doen. Op de vraag waarom ze dan voor bakken gekozen heeft, antwoordt ze: ‘Bakken heeft meer geheimen voor mij, geeft me meer voldoening. En als ik de reacties van kinderen op mijn taarten zie, word ik instant gelukkig. Ik blijf kinderen heel graag zien.’ Aanvankelijk bakte Laura voor familie. Ze lacht: ‘Mijn pa is een héél grote zoetekauw! Zijn cholesterol is stabiel hoog!’ Wie in de familie een taart nodig had, wist wie ze moesten bellen. ‘Uiteindelijk heb ik een Instagram- en Facebookaccount aangemaakt als MiekeMuis. Ik werd meteen vaak getagd. Ik wist dus al snel dat er mogelijkheden waren én dat ik ze wilde grijpen.’

Keuze te over

Het aanbod van MiekeMuis is ruim. Wie wil, kan bijvoorbeeld een klassieke biscuit bestellen. Alles is 100% zelf gemaakt. ‘Nooit ofte nimmer gebruik ik mix-producten, ik vertrek van de basis: goede bloem, eieren en suiker. Nooit bewaarmiddelen!’ Tot het aanbod behoren natuurlijk de themataarten, biscuits in een kleurrijk thema. Bij kinderen gaat dat vaak over superhelden. ‘Soms brengen mensen zelf poppetjes die ze graag op de taart willen. Maar ik kneed en boetseer die figuurtjes het liefste zelf in suikerpasta of marsepein. Veel mensen zitten ’s avonds teevee te kijken, ik zit te boetseren…’ Wie chocoladegek is vindt bij MiekeMuis verschillende soorten chocoladetaarten en een heuse chocoladebom! ‘Dat is een halve bol waarvan de buitenste laag uit chocolade bestaat. Daaronder zit chocomousse en de kern is framboos of appelsien.’ Er zijn ook nog cheesecakes, al dan niet gebakken; er zijn taarten in de vorm van cijfers, letters of andere vormen naar wens. En er zijn de cupcakes! ‘Die kan je bestellen als aanvulling bij een andere taart, of als traktatie in scholen of op je werk, bijvoorbeeld. Uiteraard kan dat ook in een thema.’

Aan huis geleverd

Laura’s grote droom is een kleine tearoom waarin ze vooral haar eigen creaties kan serveren. Voorlopig gebeurt al het werk nog bij haar thuis, in haar eigen keuken. Ze heeft pas geïnvesteerd in een nieuwe oven want de oude hield de temperatuur niet constant genoeg. Wie een taart wil bestellen, vindt haar coördinaten op de MiekeMuis-website. ‘Mijn agenda staat nog redelijk open, dus kan ik nu nog heel kort op de bal spelen. Wil je morgen een taart, dan kan je ze vandaag bestellen. Een dag heeft 24 uur!’ lacht Laura. ‘Als moeder ben ik gewend aan korte nachtjes. Zo ben ik na ons nieuwjaarsfeest niet mijn bed, maar mijn keuken in gedoken, want ik had bestellingen, en alles moet perfect vers geleverd worden.’ En over leveren gesproken: de prijs van een taart van MiekeMuis is levering aan huis (regio Waas en Dender) inbegrepen!

Quote: ‘Als ik de reacties van kinderen op mijn taarten zie, word ik instant gelukkig’

Laura Huyghe alias MiekeMuis

www.miekemuis.be

instagram miekemuis.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings