20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

La Anea, taverne in de Kiekenhaag

FOTO: Frank Pollet

EEN taverne in de Kiekenhaag? Een B&B jaja, maar een taverne? Jawel, La Anea (Spaans voor lisdodde) is niet alleen een B&B met drie kamers, het is ook een weekend-taverne. Wij van de Gazet van Stekene, schoven er de benen onder tafel…

La Anea, Kiekenhaag 26. Oorspronkelijk zou het een sauna met horeca worden. ‘Gelukkig kregen we problemen met de vergunning,’ lacht praatvaar Maurice Geeraerd, ‘anders waren we nu, met die hoge energieprijzen, allang moeten stoppen!’ Maurice (73) stampte drie jaar geleden, samen met dochter Nadia (55), de zaak uit de grond. Nadia was toe aan een uitdaging en Maurice wilde iets meer omhanden. ‘Als ik een paar uur stilzit, wil ik iets gaan doen…’ Nadia wilde op haar twaalfde kok worden, maar mocht die studie niet beginnen van haar ouders. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en inmiddels heeft ze diploma’s van traiteur en kok op zak. ‘Een burn-out leerde me dat ik moest doen wat ik altijd al wilde doen.’ En dus verschanst Nadia zich met veel enthousiasme, lekker achter haar kookpotten.

Maurice is het manusje-van-alles in La Anea, poetsman en technicus, én, wanneer het nodig is, helpt hij in de keuken en de zaal. Op hem draait ook de ontvangst van de gasten, ze zijn meer vrienden dan klanten. Nadia heeft een parttimejob als financieel medewerker. Het belet haar niet om elke ochtend vroeg bij de bakker lekkers af te halen voor een uitgebreid ontbijt voor de gasten. Op zondag kunnen ze ook reserveren voor een ontbijt en op speciale zondagen zoals Valentijn en Pasen is er een feestelijk ontbijt.

Weekend

Op vrijdagmiddag 15 uur opent de taverne. Koffie, pannenkoeken, ijs… ‘Vanaf half februari serveren we ook echte Brusselse wafels!’ zegt Nadia enthousiast. Er is plaats voor 40 personen. Veel wandelaars en fietsers vonden al de weg naar de Kiekenhaag en niet alleen mensen uit de buurt: van aan de kust tot in Limburg beginnen ze La Anea te kennen. Maurice lacht: ‘Er zijn mensen uit Blankenberge die hier héél geregeld neerstrijken, en elke keer zeggen die: nu zijn we weer thuis! Dat zijn toch hele mooie complimenten!’ Nadia knikt: ‘Van sommige klanten krijg ik zelfs bloemen voor mijn verjaardag…’

De kaart

Er is een kleine vaste kaart met klassieke gerechten en suggesties die wekelijks wisselen. Vis, vlees, vegetarisch? Er is voor elk wat wils. Wat op tafel komt, is zoveel mogelijk lokaal. En Nadia is strikt: ‘Ik bestel niets zomaar, ik wil alle ingrediënten zíén voor ik ermee begin te koken!’ Onlangs was er een feestje met Marokkaanse mensen. ‘Uiteraard zorgden we ervoor dat ze halal konden eten. Als klanten ons van tevoren contacteren, is er veel mogelijk. Wij passen ons aan iedereen aan. Jammer genoeg reserveren klanten niet zo vaak. Het is pompen of verzuipen wanneer het hier, onaangekondigd, plotseling vol zit met bezoekers die willen eten.’

Het eten

Wij van de Gazet hadden netjes gereserveerd! Mijn Vrouw wilde graag de wilde eendenfilet met wintergarnituur (een suggestie, 29,00 euro) proeven, ik hield het bij een klassieker: vol au vent met frietjes (19,00 euro). We hadden allebei goed gekozen. De cuisson van de eendenfilet was perfect en de groentjes waren lekker beetgaar. Mijn vol au vent met royaal veel kip had een mooie volle smaak. Het slaatje in een apart kommetje was mooi gevarieerd én lekker. Eerlijke gerechten voor een eerlijke prijs. We besloten dat we binnenkort opnieuw naar La Anea trekken…

www.laanea.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings