20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Heerlijke frietjes en gezelligheid aan de fietsroute

SINDS half oktober 2023 heeft Klein-Sinaai er een culinaire troef bij: Frituur ’t Spoor gelegen aan de fietsroute. Verwacht je aan heerlijke frietjes, snacks, broodjes, stoverij en nog veel meer lekkers uit de eigen keuken.

‘We zijn nog veel te jong om uit te bollen en achter de geraniums te zitten,’ vertellen Eric Steeman (60) en zijn vrouw Carina Martens (58) uit de Polken in Stekene. Eric werkte 12 jaar in de bouw en 34 jaar aan de hoogovens bij Sidmar, Carina is nog steeds actief als winkelbediende bij de Carrefour in Waasmunster. Ook dochter Evy (35) verwelkomt de klanten in de frituur.

Toen Eric dit jaar met pensioen ging keek hij eerst op televisie naar het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen en nadien volgde hij nog alle ritten van de Tour de France. ‘Maar het ging me al snel vervelen, ik wil bezig blijven en opperde het idee om een frituur te openen. Carina pruttelde eerst nog wat tegen maar werd nadien enthousiast en zo zijn we ons avontuur begonnen.’

Investeringen

‘Een frituur openen doe je niet zo maar, er komt heel wat bij kijken. Wij kochten een tweedehands frituur die we helemaal opknapten naar onze goesting. We schaften een koeltoog, microgolfoven en schappen aan, maakten prijslijsten, namen een boekhouder onder de arm, enz. Als je iets doet, dan moet je het meteen goed doen.’

‘Oorspronkelijk waren we van plan om onze frituur te stallen aan het oude station/scoutslokaal. Maar vermits er plannen zijn om de ganse omgeving te renoveren hebben we dat idee laten varen. Gelukkig vonden wij wat verderop een ideale locatie op de terreinen van familie De Vleesschouwer. We kunnen er niet alleen onze frituur plaatsen maar ook een gezellige, verwarmde tent waar klanten hun frietjes kunnen eten. Bovendien beschikken we over een ruime parking, dat is toch wel een serieuze troef.’

Knapperig en krokant

‘In een frituur draait alles om lekkere frietjes, daarom verkiezen wij de knapperige Crunchy frieten van Aviko die ook na bereiding lang krokant blijven. We bieden een compleet assortiment aan met alle mogelijke sauzen en vlees. Maar net zo goed bereiden we suggesties zoals scampi, frietjes en drank aan democratische prijzen. Daarnaast kan je bij ons terecht voor broodjes met gegrilde ham en verse groentjes. Om onze heerlijke stoverij niet te vergeten…’

Ideale locatie

‘Bij de start hebben we 2.000 flyers verdeeld. De eerste dagen waren al meteen een schot in de roos, afgelopen vrijdag mochten we zeker een 80-tal bezoekers verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat onze ligging aan de fietsroute een meerwaarde is. We hebben ondertussen al heel veel positieve reactie gekregen, dat geeft de burger moed. Je kan ons ook terugvinden op facebook. Iedereen van harte welkom!

Frituur ’t Spoor is open van do-zo van 16u30 tot 21u00, op vrijdag tot 22u00.

Quote

‘Bij de start hebben we 2.000 flyers verdeeld. De eerste dagen waren al meteen een schot in de roos.’

Eric Steeman & Carina Martens

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings