17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Hotel en Bistro Reynaert: iedereen welkom!

VLAKBIJ het Stropersbos, net na de grensovergang naar Nederland bij de rotonde vind je Hotel en Bistro Reynaert. Een prachtige plek die boeit door zijn eenvoud en elegantie in brons en wit. De bijzonder mooie foto’s aan de muren maken het geheel af en geven deze plek een bijzonder karakter. Een combinatie van elegantie en huiselijkheid.

We worden hartelijk ontvangen door Bart De Vos (what’s in a name?), uitbater van Brasserie Renard in de Trompstraat. Hij runt sinds eind vorig jaar ook het bistrogedeelte van Hotel Reynaert.

Van Moer

Het ganse complex is eigendom van de familie Van Moer, bekend van het transportbedrijf in de Antwerpse haven en van beroepsrenner Brent Van Moer. De wielerploeg was trouwens begin april te gast in het complex. ‘Zij hebben mij gevraagd de bistro uit te baten. Mijn eerste opdracht was om een beetje meer structuur te brengen na het vertrek van de vorige eigenaars.’

Geen drempel

‘Veel mensen denken dat Bistro Reynaert enkel toegankelijk is voor hotelgasten maar er is helemaal geen drempel voor de al dan niet toevallige passant. Het is een plek waar u na een lange wandeling of fietstocht kunt genieten van een kopje koffie of een heerlijke maaltijd. Die onzekerheid wordt ook in de hand gewerkt door de toegang tot het gebouw. Er is geen directe inkom langs de straatkant en de oprit is aan de achterzijde. Maar daar wordt over nagedacht en dat zal tijdens de zomermaanden al helemaal geen probleem zijn. Ons terras ligt wél langs de voorzijde, daar kan iedereen deze zomer onder de parasol genieten van een hapje en een drankje.’

Strakker

‘Omdat we specifiek op die fietsers en wandelaars mikken hebben we bewust gekozen om een andere kaart te presenteren dan in Brasserie Renard. Kleiner, strakker, een combinatie van de Vlaamse klassiekers aangevuld met seizoensgebonden suggesties. Bovendien zitten we hier in Nederland en daar is de horeca per definitie prijsgevoeliger dan in België.’

Mooie toekomst

‘De setup van zo’n nieuw concept is een proces van lange duur maar ik heb daarbij alle mogelijke steun gekregen van de familie Van Moer. De volgende stap is de bekendmaking aan een ruim publiek. Er komt ook een groot reclamebord met de nodige info op de parking tegenover het complex, naast confiserie Fleur, bekend voor de Leonidas pralines. Als dit allemaal op kruissnelheid komt verwacht ik een mooie toekomst voor Hotel en Bistro Reynaert.’

Hotel

De bistro is open van woensdag tot en met zondag maar het hotel is uiteraard zeven op zeven geopend. Bart neemt ons mee naar één van de negentien prachtig ingerichte kamers in Scandinavische stijl. ‘In de week zijn er de professionals. Werknemers en bezoekers van bedrijven uit de Antwerpse haven. Langs Nederlandse kant van Dow Terneuzen en verder contractors van werven allerhande. Tijdens het weekend mikken we op mensen die de grensstreek bezoeken voor een wandel- of fietsvakantie. We hebben ook een samenwerking met bezoekers van de Verbeke Foundation.’

Arrangementen

Op www.hotelreynaert.com vind je ook verscheidene arrangementen. ‘Op je eigen houtje te ontdekken maar met een gediplomeerde gids kan ook. Linda Schelfhout neemt je dan mee op ontdekking. Die is een prachtige omgeving en met de komst van de Uitkijktoren Niemandsland hebben we er nog een extra troef bij. Die staat op pakweg 600 meter in vogelvlucht van hier.’

Eén ding is zeker: we gaan in de nabije toekomst zeker nog eens eten in deze gezellige bistro, waar we ons vanaf het eerste moment welkom voelden.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings