17.9 C
Stekene
woensdag 31 mei 2023

Hotel en Bistro Reynaert: iedereen welkom!

VLAKBIJ het Stropersbos, net na de grensovergang naar Nederland bij de rotonde vind je Hotel en Bistro Reynaert. Een prachtige plek die boeit door zijn eenvoud en elegantie in brons en wit. De bijzonder mooie foto’s aan de muren maken het geheel af en geven deze plek een bijzonder karakter. Een combinatie van elegantie en huiselijkheid.

We worden hartelijk ontvangen door Bart De Vos (what’s in a name?), uitbater van Brasserie Renard in de Trompstraat. Hij runt sinds eind vorig jaar ook het bistrogedeelte van Hotel Reynaert.

Van Moer

Het ganse complex is eigendom van de familie Van Moer, bekend van het transportbedrijf in de Antwerpse haven en van beroepsrenner Brent Van Moer. De wielerploeg was trouwens begin april te gast in het complex. ‘Zij hebben mij gevraagd de bistro uit te baten. Mijn eerste opdracht was om een beetje meer structuur te brengen na het vertrek van de vorige eigenaars.’

Geen drempel

‘Veel mensen denken dat Bistro Reynaert enkel toegankelijk is voor hotelgasten maar er is helemaal geen drempel voor de al dan niet toevallige passant. Het is een plek waar u na een lange wandeling of fietstocht kunt genieten van een kopje koffie of een heerlijke maaltijd. Die onzekerheid wordt ook in de hand gewerkt door de toegang tot het gebouw. Er is geen directe inkom langs de straatkant en de oprit is aan de achterzijde. Maar daar wordt over nagedacht en dat zal tijdens de zomermaanden al helemaal geen probleem zijn. Ons terras ligt wél langs de voorzijde, daar kan iedereen deze zomer onder de parasol genieten van een hapje en een drankje.’

Strakker

‘Omdat we specifiek op die fietsers en wandelaars mikken hebben we bewust gekozen om een andere kaart te presenteren dan in Brasserie Renard. Kleiner, strakker, een combinatie van de Vlaamse klassiekers aangevuld met seizoensgebonden suggesties. Bovendien zitten we hier in Nederland en daar is de horeca per definitie prijsgevoeliger dan in België.’

Mooie toekomst

‘De setup van zo’n nieuw concept is een proces van lange duur maar ik heb daarbij alle mogelijke steun gekregen van de familie Van Moer. De volgende stap is de bekendmaking aan een ruim publiek. Er komt ook een groot reclamebord met de nodige info op de parking tegenover het complex, naast confiserie Fleur, bekend voor de Leonidas pralines. Als dit allemaal op kruissnelheid komt verwacht ik een mooie toekomst voor Hotel en Bistro Reynaert.’

Hotel

De bistro is open van woensdag tot en met zondag maar het hotel is uiteraard zeven op zeven geopend. Bart neemt ons mee naar één van de negentien prachtig ingerichte kamers in Scandinavische stijl. ‘In de week zijn er de professionals. Werknemers en bezoekers van bedrijven uit de Antwerpse haven. Langs Nederlandse kant van Dow Terneuzen en verder contractors van werven allerhande. Tijdens het weekend mikken we op mensen die de grensstreek bezoeken voor een wandel- of fietsvakantie. We hebben ook een samenwerking met bezoekers van de Verbeke Foundation.’

Arrangementen

Op www.hotelreynaert.com vind je ook verscheidene arrangementen. ‘Op je eigen houtje te ontdekken maar met een gediplomeerde gids kan ook. Linda Schelfhout neemt je dan mee op ontdekking. Die is een prachtige omgeving en met de komst van de Uitkijktoren Niemandsland hebben we er nog een extra troef bij. Die staat op pakweg 600 meter in vogelvlucht van hier.’

Eén ding is zeker: we gaan in de nabije toekomst zeker nog eens eten in deze gezellige bistro, waar we ons vanaf het eerste moment welkom voelden.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in