10.7 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

‘De Poezevrienden’ een vaste waarde bij ‘Kom op tegen kanker’

HET overlijden in 2016 van mede-uitbater van Café Schuttershof Marc ‘De Poeze’ Noens op vijftigjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker was de aanleiding voor de oprichting van ‘De Poezevrienden’, een Stekense vereniging die een financieel steentje bijdraagt aan de onderzoeksprojecten van ‘Kom op tegen Kanker’.

‘We zijn een erkende vereniging,’ vertelt Lieven De Cock. ‘Een enthousiast bestuur met voorzitter Jacquelien Oudejans en bestuursleden Rudy Verstraeten, Marleen Pauwels, Marc Dumez, Luc Ivens, Cindy Wuytack, Patrick Janssen en mezelf. Bovendien met de medewerking van nog een aantal anderen en niet in het minst onze lokaalhouders Bruno en Sarika organiseren we ieder jaar rond 15 augustus een feestweekend. De opbrengst gaat telkens integraal naar onderzoeksprojecten in het kader van kankerbestrijding.’

Van Café Schuttershof naar Café Bosdorp

‘In 2017 startten we een eerste herdenkingsmoment met onder meer een kruisboogschieting en een barbecue op het programma, dit alles in een tent achter Café Schuttershof in de Kerkstraat. Een jaar later breidden de festiviteiten uit tot een lang weekend. Naast een handboog- en kruisboogschieting, gaaibolling, een kaarting en een bingo stond een eetfestijn met mosselen op het menu. Dat bleek een schot in de roos en dit concept ligt nu al enkele jaren vast. Daarbovenop organiseren we nog een fietstocht voor jong en oud met afstanden van 10 tot 50km. Ook de joggingsclub verleent zijn medewerking met afstanden van 6 tot 12 km.’

Na de afbraak van Café Schuttershof vonden ‘De Poezevrienden’ een nieuw onderkomen bij Café Bosdorp. ‘We organiseren er nog altijd onze ‘klassieke’ activiteiten met naast het eetfestijn dit jaar ook een gratis optreden van de Stekense coverband, de G-Strings. In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten maar dit jaar hebben we weer een succesvolle editie achter de rug. In totaal mochten we meer dan 400 deelnemers verwelkomen en konden we een nettobedrag van 4090,90 euro overmaken.’

Engagement

‘Wij zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en bereiken een grote groep mensen die de projecten van ‘Kom op tegen kanker’ een warm hart toedraagt. In 2023 plannen we vanzelfsprekend een nieuwe weekend vol activiteiten. Dus noteer het weekend van 11 tot 15 augustus alvast in jullie agenda. De steun voor ‘Kom op tegen kanker’ mag niet verzwakken, daarom blijven we als ‘De Poezevrienden’ trouw aan ons engagement.’

Info op facebook: Kom op tegen kanker de poezevrienden

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in