15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

‘De Poezevrienden’ een vaste waarde bij ‘Kom op tegen kanker’

HET overlijden in 2016 van mede-uitbater van Café Schuttershof Marc ‘De Poeze’ Noens op vijftigjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker was de aanleiding voor de oprichting van ‘De Poezevrienden’, een Stekense vereniging die een financieel steentje bijdraagt aan de onderzoeksprojecten van ‘Kom op tegen Kanker’.

‘We zijn een erkende vereniging,’ vertelt Lieven De Cock. ‘Een enthousiast bestuur met voorzitter Jacquelien Oudejans en bestuursleden Rudy Verstraeten, Marleen Pauwels, Marc Dumez, Luc Ivens, Cindy Wuytack, Patrick Janssen en mezelf. Bovendien met de medewerking van nog een aantal anderen en niet in het minst onze lokaalhouders Bruno en Sarika organiseren we ieder jaar rond 15 augustus een feestweekend. De opbrengst gaat telkens integraal naar onderzoeksprojecten in het kader van kankerbestrijding.’

Van Café Schuttershof naar Café Bosdorp

‘In 2017 startten we een eerste herdenkingsmoment met onder meer een kruisboogschieting en een barbecue op het programma, dit alles in een tent achter Café Schuttershof in de Kerkstraat. Een jaar later breidden de festiviteiten uit tot een lang weekend. Naast een handboog- en kruisboogschieting, gaaibolling, een kaarting en een bingo stond een eetfestijn met mosselen op het menu. Dat bleek een schot in de roos en dit concept ligt nu al enkele jaren vast. Daarbovenop organiseren we nog een fietstocht voor jong en oud met afstanden van 10 tot 50km. Ook de joggingsclub verleent zijn medewerking met afstanden van 6 tot 12 km.’

Na de afbraak van Café Schuttershof vonden ‘De Poezevrienden’ een nieuw onderkomen bij Café Bosdorp. ‘We organiseren er nog altijd onze ‘klassieke’ activiteiten met naast het eetfestijn dit jaar ook een gratis optreden van de Stekense coverband, de G-Strings. In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten maar dit jaar hebben we weer een succesvolle editie achter de rug. In totaal mochten we meer dan 400 deelnemers verwelkomen en konden we een nettobedrag van 4090,90 euro overmaken.’

Engagement

‘Wij zijn ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en bereiken een grote groep mensen die de projecten van ‘Kom op tegen kanker’ een warm hart toedraagt. In 2023 plannen we vanzelfsprekend een nieuwe weekend vol activiteiten. Dus noteer het weekend van 11 tot 15 augustus alvast in jullie agenda. De steun voor ‘Kom op tegen kanker’ mag niet verzwakken, daarom blijven we als ‘De Poezevrienden’ trouw aan ons engagement.’

Info op facebook: Kom op tegen kanker de poezevrienden

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings