11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Vrolijke spulletjes uit de webwinkel van Veronique

VERONIQUE Van Walle uit de Abelendreef in Klein-Sinaai is al enkele jaren actief met de uitbouw van haar webwinkel shopv-roo.be. Veronique verkoopt toffe spullen voor kinderen zoals brooddoosjes, knuffels, dekentjes of fluohesjes.

“De spulletjes die ik verkoop zijn ‘happy things’, waar je vrolijk van wordt, met leuke kleurrijke designs. Ik heb zelf twee zonen, ken dus goed de leefwereld van kinderen en speel daar op in. Ik heb een heel ruim assortiment voor schoolgaande kinderen, allemaal heel praktische zaken.”

Veronique heeft veel aandacht voor ecologie. “Ik werk met herbruikbare dozen en gerecycleerd inpakpapier. Voorts ook producten van ‘Wond’r’, een bedrijf uit Moerbeke-Waas dat milieuvriendelijke verzorgingsproducten op de markt brengt als alternatief voor de ‘klassieke’ shampoo- en douchegels. Daarnaast focus ik op een aantal thema’s die regelmatig terugkomen, bijvoorbeeld wanneer de juffen in de picture staan.”

Instagram en pop-ups

Een webwinkel draaiende houden vraagt om een permanente communicatie. “Ik ben vooral actief op Instagram, hiermee creëer ik een band met klanten. Zij reageren op mijn story’s, stellen er vragen over, raken geïnteresseerd. Ik tel ongeveer 540 volgers, dat lijkt niet veel, maar om rendabel te zijn moet je er geen 10.000 hebben. Voorheen stond ik regelmatig op rommelmarkten, de jongste tijd mik ik vooral op pop-ups, onlangs nog in Nieuwkerken, het was fijn om er klanten fysiek te begroeten. Ik zou ook nog eens graag op de markt in Stekene staan, ik ben er ooit een jaar marktleidster geweest. Voor de rest doet de mond-aan-mond reclame zijn werk, naast ook collega’s en vriendinnen die regelmatig een bestelling plaatsen.”

Aan huis gebracht met de elektrische fiets

Bestellingen komen niet alleen uit de regio maar ook van verder weg in België tot in Nederland toe. “De policy is dat ik alles binnen de 20km aan huis breng, heel vaak met mijn elektrische fiets. Wat op de website staat, heb ik ook effectief aangekocht en ligt hier thuis opgeslagen. Ondertussen ben ik drie jaar bezig en de voorbije maand was de beste die ik ooit kende. Ik heb nog een vaste job, de webshop doe ik in bijberoep. De bedoeling is dat nog verder ga uitbreiden, mijn doelgroep wil ik verbreden naar volwassen vrouwen en mannen.” Je kan Veronique vinden op www.shopv-roo.be en op Instagram: shopv_roo.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in