16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Klein nieuws uit Groot-Stekene

Melkpoeder voor Oekraïne, een visje verschalken en een westernranch op den Hamer

AAN een gevel op de Zeshoek wappert een geel/blauwe vlag. Een Oekraïens echtpaar zamelt er hulpgoederen in die ze wegbrengen naar de Oekraïense ambassade in Brussel. “We hebben ondertussen al vier aanhangwagens volgestouwd met dekens, lakens, kleding, handdoeken, shampoo, luiers, schoenen, algemene voeding, hygiëneproducten en heel veel poedermelk,” vertelt de man oorspronkelijk afkomstig uit de buurt van Tsjernobyl. “Vandaag neem ik een dagje rust maar morgen sta ik weer klaar en breng een nieuwe zending naar Brussel.”

Wat verderop een affiche ‘Stop de Waanzin! #Geef boeren toekomst’, op een akker een bord met: ‘Te koop zwarte grond’. Stekene herbergt de meest wonderlijke ondernemingen, vaak niet bekend bij het grote publiek. In de Kapellestraat trekt een bord met de tekst ‘Paranoid Baits’ mijn aandacht. Met schizofrenie heeft het niets te maken, wel met het bedrijf van François Hooft. ‘Paranoid Baits’ produceert aas voor karpers. “Ik heb een jarenlange ervaring in voeders en was werkzaam in de vleesindustrie. Door gebruik te maken van verse ingrediënten en een professionele steamer kan ik steeds aas van topkwaliteit aanbieden.” Tijdens een korte rondleiding doorheen de productie- en winkelruimte leer ik meer over hardhookers, liquids en boilies. Karpers zijn intelligente vissen en hebben zo hun eigen voorkeurssmaken, onder meer bananen en hazelnoten zijn geliefd bij deze zoetwatervissen. “Op jaarbasis produceer ik 7 à 8 ton aas bestemd voor winkels en particulieren. Ik startte in bijberoep maar ondertussen is het produceren van visaas mijn hoofdberoep,” vertelt François. Zijn verhaal verdient meer aandacht, boter bij de vis: in onze september-editie brengen we een uitgebreide reportage over Paranoid Baits.

FOTO: bever

In stijl afsluiten doe ik bij de ‘Stekense Vrije Ruiters’ met meer dan 170 leden. Het terrein op den Hamer heeft veel weg van een westernranch compleet met ‘Stars and Stripes’ vlaggen, katapulteert me naar de jaren zestig met de fantastische televisieserie Bonanza rond de familie Cartwright met pa Ben, zijn zoons Adam, Eric, Hoss en Little Joe. De Stekense Vrije Ruiters organiseren vooral dagtochten in de bossen en op paardenvriendelijke wegen. Ieder jaar vindt er ook een wedstrijd extreme cowboy race plaats. U bent alvast uitgenodigd op het Western Weekend op 16/17/18 september op de terreinen van de LRV in Moerbeke-Waas. En krijg je honger als een paard: er staat ook een barbecue gepland met speenvarken: van harte welkom!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings