15 C
Stekene
vrijdag 17 mei 2024

Me Gusta: klein en fijn trefpunt in de Hellestraat

In februari is het feest bij Me Gusta in de Hellestraat: zaakvoerster Wendy Van Der Haegen en haar equipe vieren dan de eerste verjaardag van hun supergezellige brood- en banketwinkel annex koffieshop aan de Hellestraat 188 pal naast het Preekekeplein.

Wendy – met het hart op de tong – is een bezige bij: zes jaar geleden nam ze een bakkerswinkel in het centrum van Stekene over. Meteen een succes volgens de formule: hard werken en kwaliteit leveren. Met haar roots in de Hellestraat – grootvader Frans en grootmoeder Maria zijn er een begrip – greep Wendy de kans om een winkel aan het Preekekeplein, met 20 jaar op de teller, over te nemen. Ze deed haar goesting, stripte het ganse pand en maakte er een cosy gebeuren van. Met in totaal 6 vaste en een aantal ‘losse” medewerkers is Me Gusta uitgegroeid tot een bloeiende kmo.

FOTO: bever

Vooraan bestel je uit oneindig veel soorten brood en 40 soorten broodjes. Broodjes zijn er in alle mogelijke samenstellingen en als u het beleefd vraagt wordt er eentje op uw smaak en voorkeur klaargemaakt. Nederlanders – we zitten hier op een steenworp van onze noorderburen – zweren bij een Hollandaise, een mixt van gegrilde kip, oude kaas, joppiesaus en nog veel meer lekkers. Top of the bill is de zelfbereide broodpudding, op sommige dagen gewoonweg niet aan te slepen. Alle groenten worden vers gewassen en versneden en dat proef je.

Me Gusta heeft veel weg van een gezellig cafeetje: een paar hoge stoelen, tafeltjes, een lange bank met kussens, perfect voor een kopje koffie en een gebakje, een glaasje wijn, kies maar uit.

Om acht uur opent Me Gusta de deuren, zoetjesaan druppelen de eerste klanten binnen, tussen elf en één is de piek van de dag, jong en oud, mannen en vrouwen, Belgen en Nederlanders. De Hellestraat is niet meer denkbaar zonder Me Gusta en dat zal in de toekomst alleen nog maar toenemen, volg de berichten maar op facebook.

FOTO: bever

Was je ook altijd al benieuwd waar Me Gusta voor staat? Wendy legt het nog even uit: “Als kind werd ik Gusta genoemd, op een brainstorming werd die naam gedropt en we waren vertrokken. Gusta is Spaans voor klein en lekker, je krijgt er ook goesting van. Behalve zondag en maandag zijn we alle dagen open. Van harte welkom.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings